Τράμπα Μακρόν Τραμπ

Τράμπα Μακρόν - Τραμπ

Η Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ ενημερώνει τους πολίτες για να είναι προετοιμασμένοι σε όσα πρόκειται να έρθουν στο μέλλον και επίσης να συμβάλλουν στην προσπάθεια της. Εκτιμάται πως από ένα σημείο και μετά, οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες. Τότε δεν θα υπάρχει χρόνος για ενημέρωση, γιατί θα πρέπει η Αντίσταση να ασχοληθεί με άλλα πράγματα.

Όσοι μας έχουν παρακολουθήσει από καιρό σε όσα γράφουμε, θα μπορούν να αντιλαμβάνονται αυτά που θα συμβαίνουν, βασισμένοι σε παλαιότερα άρθρα. Δηλαδή η ενημέρωση γίνεται προκαταβολικά. Όσοι δεν μας έχουν παρακολουθήσει, θα είναι τελείως χαμένοι και δεν θα καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα απ' ό,τι γίνεται. Από ένα σημείο και μετά θα λέγονται πολλές αλήθειες από μεγάλα ΜΜΕ και κανάλια. Όμως δεν θα εξηγούνται με λεπτομέρειες όπως εξηγούνται εδώ και καιρό από αυτόν τον ιστότοπο.

Το τελευταίο είναι η ποινική δίωξη του Τραμπ. Έχει να κάνει με την πιθανή συμμετοχή του στις εκλογές του Νοεμβρίου '24 δηλαδή προσπαθούν να του κάνουν πολιτική ζημιά. Όμως έχει να κάνει και με τον Μακρόν. Ο Μακρόν θα έπεφτε και επειδή υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του που τα έχει η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ. Τι ακριβώς είναι αυτά τα επιβαρυντικά στοιχεία, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω. Για να μην πέσει ο Μακρόν, η ΝΤΠ θα προτείνει τράμπα μεταξύ Τραμπ και Μακρόν. Δηλαδή θα πουν «αφήστε ήσυχο τον Μακρόν για να αφήσουμε ήσυχο τον Τραμπ».

Είναι όμως μια κίνηση ψηλού ρίσκου για την ΝΤΠ. Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα γιατί ο Μακρόν βρίσκεται στην διακυβέρνηση ενώ ο Τραμπ δεν βρίσκεται. Αν πέσει ο Μακρόν, θα περάσει η Γαλλία στον έλεγχο της Αντί-ΝΤΠ. Αυτό θα έχει μια επίδραση ντόμινο και θα πέσουν τα Νεοταξικά συστήματα και σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα. Επιπλέον όλη αυτή η ιστορία, με τον Τραμπ στις ΗΠΑ, μπορεί τελικά να συμβάλει ώστε να περάσουν πιο εύκολα οι ΗΠΑ στον έλεγχο της Αντί - ΝΤΠ.

Ενδεχομένως αυτή η δίωξη κατά του Τραμπ, αν θεωρηθεί άδικη από την κοινή γνώμη, να τον ηρωοποιήσει σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων και να ανεβάσει την δημοφιλία του. Υπάρχει όμως και άλλο ενδεχόμενο. Μπορεί να κάνει ζημιά στον Τραμπ αλλά να κάνει ζημιά και στον Μπάιντεν, ίσως και μεγαλύτερη. Εξαρτάται από τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων. Αν αυτό προκαλέσει ταραχές, μάλλον θα αποβεί σε βάρος του νυν Προέδρου. Προς το παρόν, ο Τραμπ έχει την στήριξη όλων των Ρεπουμπλικάνων.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων για να διαμαρτυρηθούν πολύ έντονα. Αν οι διαμαρτυρίες εξελιχθούν σε ταραχές και είναι πολύ μεγάλες, μπορεί ο Μπάιντεν να μην φθάσει ούτε καν στις εκλογές. Ακόμη και να φθάσει, αν και ο Μπάιντεν και ο Τραμπ έχουν πληγωθεί βαριά πολιτικά, θα έρθει ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, να κερδίσει τις εκλογές με άνεση. Μετά ο Τραμπ θα πάρει κάποια μεγάλη θέση αλλά Πρόεδρος δεν θα είναι. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ.

Να μπει ο Τραμπ φυλακή για καιρό ή να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο, αποκλείεται. Μπορεί όμως να τον ταλαιπωρήσουν, να του περάσουν χειροπέδες και να τον βάλουν φυλακή για λίγο. Τώρα βρίσκεται στην Φλόριντα. Ο κυβερνήτης Ντε Σάντις δήλωσε πως δεν θα αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ποια είναι η δικαιοδοσία του και ποια είναι η δικαιοδοσία του δικαστή που θα διώξει ποινικά τον Τραμπ.

Μπορεί η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ, να ρίξει τον Μακρόν ώστε εκτός από την Γαλλία, να περάσουν και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα στον έλεγχο της. Μετά να επικεντρωθεί στις ΗΠΑ, ρισκάροντας την πολιτική ζημιά του Τραμπ αλλά ίσως βελτιώνοντας τις πιθανότητες κάποιος άλλος Ρεπουμπλικάνος με τον οποίο ο Τραμπ θα έχει καλές σχέσεις, να γίνει πιο εύκολα Πρόεδρος.

Η μάχη της Γαλλίας μπορεί να είναι το σημείο καμπής στον Πόλεμο κατά της ΝΤΠ, κάτι ανάλογο με την μάχη του Στάλινγκραντ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μπάιντεν είναι ΝΤΠ αλλά ίσως πιο ανοικτός από άλλους όπως ο Μακρόν και ο Σολτς σε μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Ίσως η Διεθνής Αντίσταση να προτιμήσει να κερδίσει την μάχη της Γαλλίας πρώτα και μετά να σώσει τον Τραμπ, αν χρειαστεί, γιατί μπορεί να μην χρειαστεί. Πιθανώς να μπορούν να γίνουν και τα δύο. Ίσως παρασύρομαι και κάνω την επιθυμία άποψη αλλά πιστεύω πως ο Μακρόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πέσει. 

Τέλος, να κολλήσω και μια τσόντα, γιατί δεν θα αφιερώσω ολόκληρο άρθρο. Είναι άλλο θέμα μεν, σχετικό δε. Η Καϊλή είπε πως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Σε καμία περίπτωση διότι η ζωή επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ μπορεί να ρίξει τον Μακρόν και διαθέτει φιλευσπλαχνία. Είναι αρκετά πιο εύκολο να εξασφαλίσει μια ευνοϊκή εξέλιξη για την Καϊλή*. Εύα αποτάσσεσαι την ΕΕ - ΝΤΠ; Συντάσσεσαι με την Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ;

*Αν το διαβάσει κάποιος γνωστός της, ας την ενημερώσει.

Παναγιώτης

Scroll to Top