Ντε Σάντις ανεβάζει Πούτιν;

Ντε Σάντις ανεβάζει Πούτιν;

Κάποια δημοσιεύματα φέρνουν το Ντε Σάντις να προηγείται στην εσωκομματική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων. Πιθανώς να παίζεται ένα παιχνίδι και να είναι πλαστή η δήθεν πρωτιά του ώστε να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι υπέρ του. Ίσως να προσπαθούν να πείσουν και τον ίδιο διότι επίσημα δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα. Ο μόνος υποψήφιος μέχρι στιγμής είναι ο Τραμπ.

Επίσης είναι ένα ερώτημα γιατί ΜΜΕ που είναι υπέρ των Δημοκρατικών υποστηρίζουν τον Ντε Σάντις. Γιατί πιθανότατα ο Τραμπ είναι πιο επίφοβος αντίπαλος παρόλο που υποτίθεται βάσει δημοσιευμάτων πως ο Ντε Σάντις έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Μπάιντεν. Όπως εδώ, έτσι και στις ΗΠΑ, διάφορα ΜΜΕ προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους χαζούς αλλά δεν είναι όλοι χαζοί.

Όταν για ένα ΜΜΕ είναι γνωστό πως υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς και υποστηρίζει τον Ντε Σάντις, σημαίνει πως είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τον Τραμπ. Εκτός αυτού, είναι ακόμα σχετικά μακριά μέχρι τις αρχές του ’24, παραπάνω από ένας χρόνος. Οι προκριματικές θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα τελειώσουν τον Ιούνιο του '24. Οι θέσεις του Ντε Σάντις είναι πολύ σχετικές με του Τραμπ.

Το μόνο πραγματικά ανησυχητικό είναι η στήριξη του από Νεοταξικά ΜΜΕ. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Το κάνουν γιατί είναι δικός τους δηλαδή της ΝΤΠ ή γιατί είναι πιο εύκολος αντίπαλος για τους Δημοκρατικούς. Ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές. Πρόσφατα, στις 20 Νοεμβρίου, έκλεισε τα ογδόντα. Παρόλες τις δηλώσεις του, υπάρχει ακόμη ένα μικρό ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα υπέρ της Καμάλα Χάρις.

Ξέρουμε πως ο Μπάιντεν ήταν υπέρ ΝΤΠ – ΕΕ και ο Τραμπ κατά. Πιθανώς ο Μπάιντεν να είναι ανοιχτός σε μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Ούτε η θέση του Τραμπ είναι σαφής για το αν υποστηρίζει μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση και ποια. Μάλλον είναι υπέρ μιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης αλλά δεν ξέρουμε πως ακριβώς την αντιλαμβάνεται.

Το θέμα είναι πως στο πρόσωπο του Τραμπ, πολλοί στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια αναγνωρίζουν έναν ηγέτη της Αντινεοταξικής πλευράς. Αν τελικά επικρατήσει ο Ντε Σάντις στους Ρεπουμπλικάνους και αποδειχθεί πως είναι με την ΝΤΠ, τότε στις ΗΠΑ δεν θα υπάρχει κανένας που να εκφράζει την Αντίσταση σε ΝΤΠ. Επομένως θα στραφούν όλοι (στην Ευρώπη και παγκόσμια) στον επόμενο ισχυρό, τον Πούτιν.

Δηλαδή μία ήττα του Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, από τον Ντε Σάντις και εφόσον αυτός είναι ΝΤΠ, θα αποδυναμώσει παγκόσμια το Αντινεοταξικό στρατόπεδο αλλά θα αποδυναμώσει και τις ΗΠΑ περισσότερο και θα δυναμώσει την Ρωσία και τον Πούτιν. Το ίδιο θα συμβεί με μια ήττα του Τραμπ για την Προεδρία. Έχει δικαίωμα για άλλη μια θητεία αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν θα το ξανά-προσπαθήσει με δεδομένο ότι είναι ήδη εβδομήντα έξι χρονών.

Ούτως ή αλλιώς θα χρειαστεί ένας άλλος Τραμπ στις ΗΠΑ δηλαδή κάποιος αντίθετος με το σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ. Η στήριξη που έχει ο Ντε Σάντις από τα Νεοταξικά ΜΜΕ δεν δείχνει πως είναι ένα τέτοιος. Αλλιώς παγκόσμιος ηγέτης του Αντινεοταξικού στρατοπέδου θα γίνει ο Πούτιν. Βέβαια υπάρχουν πάρα πολλά ΑΝ. Αν ο Ντε Σάντις είναι υποψήφιος, αν κερδίσει τις προκριματικές, αν τελικά αποδειχθεί ΝΤΠ, αν ...

Οι περισσότεροι ομογενείς είναι με τους Δημοκρατικούς. Αυτό αφορά τα προεδρεία των ομογενειακών οργανώσεων. Σύμφωνα με μία εκτίμηση που μας έχει μεταφερθεί από ομογενειακούς κύκλους, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το ’16 και το ’20, οι ομογενείς ψηφοφόροι ψήφισαν στην πλειοψηφία τους τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους.

Οι ομογενείς πρέπει να καταλάβουν πως η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά και υποδουλώθηκε από την συμμετοχή της στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Η στάση που υποδεικνύει την παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν είναι υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας. Αν ο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα εμμένουν σε αυτό, τότε δεν είναι φιλέλληνες.

Βέβαια είναι αντιληπτό πως τα ζητήματα της Ελλάδας δεν είναι τα πρώτα στην ατζέντα των ομογενών. Έχουν τα δικά τους θέματα, εντός των ΗΠΑ που τους απασχολούν περισσότερο. Θα πρέπει όμως όλοι επιτέλους να καταλάβουν πως όποιος τάσσεται υπέρ της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας για την Ελλάδα, μόνο κακό κάνει στην χώρα. 

Τώρα γυρνάει ο τροχός. Όσο αντίθετοι και να είναι κάποιοι στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πούτιν «ξανά ανακατεύει την τράπουλα», αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία. Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει τριχοτόμηση Ευρώπης και ΕΕ. Αν στις ΗΠΑ υπάρχει ηγεσία που εμμένει βλακωδώς στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ, θα χαθεί η ευκαιρία. Βέβαια η Ελλάδα αποκλείεται να μείνει σε αυτή την διαβολική Ένωση. Στο τέλος θα βρεθεί στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Γιώργος

Scroll to Top