Υπάρχει λύση

Υπάρχει λύση

προηγούμενο Τρελό αγόρι!

Αφού η κυβέρνηση και οι φιλοκυβερνητικοί στην Ελλάδα καταφέρονται διαρκώς κατά του Τραμπ, γιατί θα πρέπει οι Ρεπουμπλικάνοι να τους υποστηρίζουν; Στους Ρεπουμπλικάνους έχει επικρατήσει η φράξια του Τραμπ με τον οποίο ο Ερντογάν έχει κάπως καλές σχέσεις, σίγουρα πολύ καλύτερες απ' ό,τι ο Μητσοτάκης. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν πρόβλημα με την Ελλάδα αλλά με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και την πληρώνει η Ελλάδα.

Επομένως πιθανόν να έχουμε κλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία μέχρι τις αμερικανικές εκλογές και το μετά θα εξαρτηθεί εν μέρει από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών. Μην περιμένετε οι Ρεπουμπλικάνοι που θα ελέγχουν σχεδόν σίγουρα το House of Representatives και ίσως το Senate να σπεύσουν σε βοήθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Έτσι είναι αυτά, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Επί εφτά χρόνια ο Μητσοτάκης και η παρέα του κακολογούν τον Τραμπ. Γιατί να δείξει ευαισθησία ο Τραμπ και η φράξια του και να μη πάρει το μέρος του Ερντογάν που του φέρεται με ωραίο τρόπο; Ίσως τελικά με το δήθεν μεγάλο κατόρθωμα του, το τρελό αγόρι Κυριάκος  Μητσοτάκης να έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Επομένως είμαστε στο έλεος της Τουρκίας; Όχι καθόλου! Πληρώνουμε τις παλαβομάρες του τρελού αγοριού Κούλη Μητσοτάκη. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δυσαρεστηθεί ιδιαίτερα επειδή η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που υποτίθεται πως βρίσκεται στην ίδια πλευρά με αυτούς. Όχι μόνο η παρέα του Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει μανιασμένη επίθεση στον Τραμπ αλλά και οι πολιτικές τους δεν συγκλίνουν αλλά αποκλίνουν.

Ο Μητσοτάκης φέρεται να έχει πει πως «θα χαρεί πολύ αν μάθει πως ο γιός του είναι γκέι». Είναι γελοίος και θα εξηγήσω γιατί είναι γελοίος. Αν ο Κουτσούμπας βγει και ζητήσει μείωση των συντελεστών φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα και μείωση του κατώτατου μισθού θα είναι γελοίος. Όχι γιατί αυτές οι θέσεις είναι γελοίες αλλά γιατί είναι αντίθετες με την ιδεολογία του χώρου του. Αυτά που λέει ο Μητσοτάκης δεν είναι λόγια συντηρητικού ανθρώπου και δεν νομίζω οι συντηρητικοί ψηφοφόροι να συμφωνούν μαζί του.

Λέμε τα ίδια και τα ίδια γιατί δεν γίνεται τίποτα. Η Νέα Δημοκρατία, ειδικά με τον Μητσοτάκη δεν ανήκει στον συντηρητικό χώρο. Πρέπει να τοποθετηθεί στον χώρο του ALDE, μαζί με τον Μακρόν και να αναδειχθεί ένα άλλο νέο κόμμα στο συντηρητικό χώρο που θα έχει καλές σχέσεις και θα συγκλίνει ιδεολογικά με τους Ρεπουμπλικάνους και τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροδεξιάς στις άλλες χώρες.

Μετά από αυτό δεν θα είναι οι Ρεπουμπλικάνοι δυσαρεστημένοι. Προϋπόθεση βέβαια είναι σταματήσει ο μανιασμένος πόλεμος που έχουν εξαπολύσει στον Τραμπ και επανορθώσουν όλα όσα έχουν κάνει ο Μητσοτάκης και οι φίλοι του ή να ακούγεται και ο αντίλογος από αυτούς που διάκεινται φιλικά προς τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους. Αυτό είναι ένα σημείο που όμως δεν αρκεί.

Υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία οφείλονται στο αποτυχημένο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ που δημιουργεί τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις (Ευρωπαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική) και τις τοποθετεί κάτω από μια Παγκόσμια Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία. Χρειάζεται αλλαγή του καταστροφικού σχεδίου σε μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Η τριχοτόμηση της Ευρώπης με τέσσερις τουλάχιστον πόλους παγκόσμια είναι μια λύση που είναι έτοιμοι να την δεχτούν όλοι. Ένας δήθεν αμερικανόφιλος διεθνολόγος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η σχέση με τις ΗΠΑ αναμένεται να διευρυνθεί και σε οικονομικά ζητήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με την Ελλάδα εντός της ΕΕ. Ούτε μπορεί να υπάρξει μια τεράστια Ένωση που θα περιλαμβάνει επίσης ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ρωσία.

Χρειάζεται τουλάχιστον τριχοτόμηση της Ευρώπης* με τουλάχιστον τέσσερις πόλους παγκόσμια. Ο διεθνολόγος είπε πως «θα φθάσουμε μέχρι την άκρη του κόσμου». Ποιος η ΕΕ; Αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Τα γκρουπ που θα δημιουργηθούν από την τριχοτόμηση της Ευρώπης μπορεί να φθάσουν μέχρι την άκρη του κόσμου δηλαδή να δημιουργήσουν σχέσεις στην συνέχεια και με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Εάν γίνει η τριχοτόμηση της Ευρώπης και η συμφωνία για μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, τότε λήγουν όλα τα προβλήματα και τα πράγματα είναι μια χαρά. Αφού θα έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε όλους, η Τουρκία μετά δεν θα μπορεί δημιουργεί προβλήματα διότι θα έχουν συμφωνήσει και οι Τούρκοι και οι Ρώσοι σε αυτή την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.  

*Ακύρωση ΕΕ-ΝΤΠ    Τριχοτόμηση Ευρώπης    Εναλλακτικές παγκοσμιοποίησης    Όπως θέλουν οι ΗΠΑ

Μάριος

Scroll to Top