Τρελό αγόρι!

Τρελό αγόρι

Έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Πράγα. Ο Ερντογάν σε ομιλία του σε ένα δείπνο έκανε αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης του απάντησε χωρίς να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει. Ο ίδιος περιέγραφε στην συνέχεια τον κατόρθωμα του σε υπόλοιπους αρχηγούς κρατών λες και είχε παλέψει με κροκόδειλους, λιοντάρια και γορίλες και είχε βγει νικητής. Είναι τρελό αγόρι!

Τα Νεοταξικά ΜΜΕ μιλάνε με διθυραμβικό τρόπο για τα κατορθώματα του Μητσοτάκη και χαζοχαίρονται όλοι μαζί. Πόσο βλάκες είναι όλοι! Κάτι βλάκες μας κυβερνούν, μας εξαπατούν και μας εκμεταλλεύονται. Με μια πιο συνετή ματιά και λιγότερη επιφανειακή εξέταση του περιστατικού διαπιστώνει κανείς πως ήταν δίκοπο μαχαίρι. Αν δεν έχει επίδραση στην στάση και στην συμπεριφορά του Ερντογάν από εδώ και πέρα, μπορούμε να πούμε πως ήταν θετικό γιατί του δόθηκε κάποια απάντηση.

Όμως όλα τα φιλοκυβερνητικά, νεοταξικά ΜΜΕ συμφωνούν πως μετά από αυτό ο Ερντογάν ήταν εκνευρισμένος. Να τρόμαξε επειδή πήρε απάντηση από τον Μητσοτάκη αποκλείεται. Αυτός ο εκνευρισμός του, θα περάσει ή θα κρατήσει. Ας υποθέσουμε πως είχε κάποιους ενδοιασμούς για να το «χοντρύνει» πολύ το ζήτημα και αμφιταλαντευόταν για αν θα το κάνει. Ίσως μετά από αυτό το περιστατικό, να μειώθηκαν ή να εξαλείφθηκαν τελείως οι ενδοιασμοί.

Το αεροπλανοφόρο Τζωρτζ Μπους είναι στην Σούδα αλλά θα φύγει σε λίγες μέρες. Αν «γίνει το ντου» από την Τουρκία, μέχρι να ξαναέρθει το αεροπλανοφόρο από όπου βρίσκεται, θα περάσουν μέρες. Μπορεί εν τω μεταξύ να υπάρξει απώλεια σημαντικών εδαφών. Αν τα χάσουμε όπως αποδείχθηκε και στην Κύπρο, είναι δύσκολο ή αδύνατο να τα πάρουμε πίσω. Επίσης εφόσον η Τουρκία δεν επιτίθεται στις ΗΠΑ, δεν είναι εύκολο να εμπλακεί ο αμερικανικός στρατός ή το ναυτικό άμεσα.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει αυτό το δικαίωμα* ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. Ακόμη και να το έχει, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, αποφεύγουν οι Πρόεδροι να πάρουν τέτοιες αποφάσεις εύκολα και γρήγορα, εφόσον δεν δέχονται επίθεση οι ΗΠΑ. Άρα σε τι θα ωφελήσουν οι ΗΠΑ; Θα μεσολαβήσουν αργότερα ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να μην υπάρξει περαιτέρω απώλεια εδαφών.

Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο τα νεοταξικά ΜΜΕ, η Τουρκία είναι πιο ισχυρή στρατιωτικά γιατί έχει και εφταπλάσιο ή οκταπλάσιο πληθυσμό. Όλες οι κατατάξεις αξιόπιστων οργανισμών την κατατάσσουν περίπου στην δέκατη θέση παγκόσμια ενώ την Ελλάδα την τοποθετούν περίπου στην τριακοστή. Δεν έχουν συνωμοτήσει όλοι αυτοί κατά της Ελλάδας ώστε να τοποθετούν την Τουρκία πιο ψηλά από όπου βρίσκεται και την Ελλάδα πιο χαμηλά. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία συστηματικά παραποιούν τα φιλοκυβερνητικά νεοταξικά ΜΜΕ και οι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Σε ένα κανάλι που ο ιδιοκτήτης έχει οικογενειακή σχέση με τους Μητσοτάκηδες, ένας γνωστός παρουσιαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως Ελλάδα και Τουρκία είναι περίπου ισοδύναμες στρατιωτικά. Όπως τους βολεύει τα παρουσιάζουν. Καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης είναι κάτι άλλο που δεν αναφέρουν τα νεοταξικά ΜΜΕ. Κάποια ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Λήμνος είναι για την Τουρκία ό,τι είναι για την Ελλάδα η Εύβοια δηλαδή βρίσκονται πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα και αυτό τους δίνει ένα πλεονέκτημα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.  

Να μην ξεχνάμε πως στις 8 Νοεμβρίου, έχουμε τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Οι Δημοκρατικοί έχουν κάπως βελτιώσει την θέση τους από την αρχή του καλοκαιριού. Όμως αν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν το House of Representatives θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Το έχουν σχεδόν σίγουρο. Σε ντέρμπι εξελίσσεται το Senate ενώ στις αρχές του καλοκαιριού φαινόταν να το κερδίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Είναι 48 - 48 τα προγνωστικά με τέσσερις πολιτείες αμφίρροπες. 

Όπως και να έχει, το τοπίο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα είναι πιο ευνοϊκό για τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι ανταποδίδουν την στάση των κυβερνητικών στην Ελλάδα. Εδώ και εφτά χρόνια, από πριν το 2016, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βρίζουν τον Τραμπ. Που και που τα χώνουν και στον Μπάιντεν αλλά ποτέ στον Μακρόν, στον Ντράγκι ή σε κάποιον άλλο Νεοταξίτη της Ευρώπης. Πρώτος κακοχαρακτήρισε τον Τραμπ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κουμουτσάκος.

*Σύμφωνα με το Σύνταγμα μόνο το Κογκρέσο έχει δικαίωμα να κηρύξει πόλεμο. Είναι ένα ζήτημα αμφιλεγόμενο γιατί Πρόεδροι ενεπλάκησαν σε πολεμικές επιχειρήσεις χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. 

συνέχεια Υπάρχει λύση

Μάριος

Scroll to Top