Με ένα σμπάρο

Με ένα σμπάρο

Ο Μήτσο ρίχνει τον Μακρόν

Το πρόβλημα με τον Μήτσο δεν είναι μόνο πως είναι Νεοταξίτης. Βρίσκεται στην κεντροδεξιά που κυριαρχούν πλέον οι αντίθετοι στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ. Μάλιστα στην κεντροδεξιά των G8, με συντριπτική πλειοψηφία 7 - 1, υπερισχύουν οι Αντινεοταξίτες (αντίθετοι στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ). Ο Ερντογάν έχει καλές σχέσεις με την αντινεοταξική κεντροδεξιά ισχυρών χωρών.

Ο Νεοταξίτης Μήτσο δεν έχει. Εκτός αυτού, δεν είναι πουθενά. Ούτε οι κεντροαριστεροί τoν θεωρούν δικό τους ούτε οι κεντροδεξιοί. Στην πραγματικότητα είναι ιδεολογία Renew Europe (ALDE). Ας πάει λοιπόν εκεί και να μην «μας τα πρήζει» εμάς που ανήκουμε στην πραγματική κεντροδεξιά. Είναι αυτοί που είναι και στις περισσότερες χώρες δεν είναι κόμματα εξουσίας.

Θα είναι μαζί με τον Μακρόν που τον επισκέφτηκε. Έχει πολύ πλάκα το τι γίνεται. Όλοι αυτοί, οι Νεοταξίτες έχουν χάσει τελείως τον έλεγχο. Είναι βέβαιο πως θα ηττηθούν. Ο Μακρόν διαβεβαιώνει τον Μήτσο πως όλα βαίνουν καλά και είναι υπό έλεγχο. Το πιστεύει ο βλάκας ο Μήτσο και έρχεται εδώ και το λέει και στους άλλους βλάκες και όλοι μαζί χαζοχαίρονται. Δεν βλέπουν τι γίνεται παγκόσμια αλλά πιστεύουν τα ψέματα του Μακρόν που εκτός των άλλων τους διαβεβαιώνει πως η Γαλλία θα βοηθήσει στρατιωτικά την Ελλάδα σε περίπτωση εχθροπραξιών με την Τουρκία.

Μα αν την βοηθήσει πολύ πιθανό είναι να πέσει η κυβέρνηση του. Στην Γαλλία είναι διαφορετικό το σύστημα. Ο Μακρόν έχει την στήριξη μόνο του 27% που πήρε στον Α’ γύρο. Στην συνέχεια ακολουθούν Λεπέν, Μελανσόν, Ζεμούρ, με ένα αθροιστικό 52% που είναι όλοι ενάντια στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ. Αν οι ψηφοφόροι του Μελανσόν ψήφιζαν Λεπέν, θα εκλεγόταν στον Β’ γύρο με διαφορά. Στην Βουλή ο Μακρόν δεν έχει την πλειοψηφία. Στο εσωτερικό της χώρας έχει μεγάλες δυσκολίες. Τι θα πει στους Γάλλους πολίτες;

Πως εν μέσω μιας μεγάλης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης στέλνει στρατό στην Ελλάδα για να σκοτωθούν τα παιδιά της Γαλλίας; Αυτά όλα, οι στρατιωτικές εκστρατείες έχουν μεγάλο κόστος, ειδικά για την Γαλλία που δεν είναι δίπλα. Η Ουκρανία είναι ακριβώς δίπλα στην Ρωσία και πάραυτα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στοιχίζουν αρκετά. Δεν έχει το ίδιο πρόβλημα και η Τουρκία. Αν κερδίσουν εδάφη, κάτι που είναι αναμενόμενο, θα τα επισκιάσει όλα, τα οικονομικά προβλήματα που ήδη έχουν όπως όλες οι χώρες και το επιπλέον κόστος των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αντιθέτως στην Ελλάδα, η απώλεια εδαφών θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ποιο το όφελος αφού ούτως ή αλλιώς θα έχουμε εκλογές σε λίγο; Γιατί στις εκλογές μπορεί να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Αν έχουμε απώλεια εδαφών, όλοι στην Νέα Δημοκρατία και οι λοιποί Νεοταξίτες, θα ψάχνουν τρόπο να διαφύγουν στην Γαλλία και στην Γερμανία. Η απώλεια εδαφών δεν θα ρίξει απλώς την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αλλά θα εξαφανίσει την Νέα Δημοκρατία για πάντα από τον πολιτικό χάρτη.

Για τους αντίθετους στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ θα είναι με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Θα ξεφορτωθούν δύο Νεοταξίτες, τον Μακρόν και τον Μητσοτάκη και μαζί τους θα εξαφανιστούν δύο νεοταξικά κόμματα. Για την Ελλάδα όμως θα είναι ζημιά, για την οποία θα φταίει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχει προκαλέσει πάρα πολλά δεινά στην χώρα.   

Εμμένουν αρρωστημένα στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ ενώ είναι φανερό πως η κατάσταση χρειάζεται κατεπειγόντως αποσυμπίεση με εγκατάλειψη του βλακώδους και αποτυχημένου Νεοταξικού σχεδίου και συνθηκολόγηση σε μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Εκτός των άλλων, οι της Νέας Δημοκρατίας θα τιμωρηθούν και για απώλεια εδαφών που θα μπορούσαν να την αποφύγουν.

Αν η Ρωσία κάνει μια βόλτα μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας, μπορεί να έχουμε με ένα σμπάρο τρία ή τέσσερα τρυγόνια. Αυτά που λένε τα Νεοταξικά ΜΜΕ πως δήθεν δυσκολεύονται οι Ρώσοι στην Ουκρανία, είναι βλακείες. Για να έχουν φθάσει μέχρι εκεί που έχουν φθάσει, αυτό ήθελαν ή αυτό αναγκάστηκαν να δεχθούν, όχι από διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς αλλά με άλλους. Κάποιοι τους είπαν «μην τον παρακάνετε». Ίσως να μην μάθουμε ποτέ ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι.

Οι τουρκικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2023. Επομένως εγώ το βλέπω να συμβαίνει (αν συμβεί) στο τέλος αυτού του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου. Θα έχουν γίνει οι αλλαγές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και θα έχει μεγαλώσει πολύ η δυσαρέσκεια των Γάλλων απέναντι στην κυβέρνηση Μακρόν. Μέχρι τότε οι σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας συνεχώς θα χειροτερεύουν, μέχρι να φθάσουμε στο κρεσέντο.

Ο Μακρόν θα έχει δύο επιλογές. Ή δεν θα στείλει σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα και έτσι θα γίνει διεθνώς ρεζίλι ή αν στείλει, θα ρισκάρει ακόμη και να πέσει η κυβέρνηση του. Αν συμβεί αυτό, με δεδομένο πως στην Ιταλία θα κυβερνάει ο δεξιός συνασπισμός, θα έχουμε στις τρεις από τις τέσσερις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες, αντινεοταξικές, ευρωσκεπτικιστικές ή αντιευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Απόστολος

Scroll to Top