Σημαντικότατη εμπειρία

Σημαντικότατη εμπειρία

Σε κάποιες χώρες υπάρχουν κυνηγοί επικηρυγμένων ως επάγγελμα. Πληρώνονται για να συλλαμβάνουν επικηρυγμένους. Επίσης σε αρκετές χώρες επιτρέπεται οι πολίτες να συλλάβουν εγκληματίες, στις αγγλόφωνες λέγεται “citizen’s arrest”. Δηλαδή αν διαπραχθεί ένα έγκλημα μπροστά τους, πχ μια κλοπή και δεν υπάρχει Αστυνομικός κοντά, πολίτες έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν τον (ή την) εγκληματία ώστε να μην διαφύγει.

Το κατά πόσο το αποτολμούν είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχουν όμως αρκετές περιπτώσεις που πολίτες συλλαμβάνουν εγκληματίες. Είναι πολύ σημαντικό που η Αντίσταση σε ΕΕ – ΝΤΠ θα δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες, να συλλάβουν αυτούς που τους κατέστρεψαν την ζωή για να μην διαταραχτεί το σχέδιο ΕΕ – ΝΤΠ.   

Βέβαια καταλαβαίνω πως η Αντίσταση το κάνει ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες συλλήψεις από την συμμορία που κατέστρεψε την χώρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και να μη διαφύγουν στο εξωτερικό. Πάραυτα, ευγνωμονώ την Αντίσταση και την ευγνωμονώ ακόμη περισσότερο που θα αποζημιώσει τους πολύπαθους Έλληνες πολίτες από την περιουσία της συμμορίας που προκάλεσε όλα τα δεινά.

Αντιλαμβάνομαι πως ούτε το ένα ούτε το άλλο μπορεί να συμβούν, αν τελικά οι Νεοταξίτες συνθηκολογήσουν συνολικά. Για αυτό και πραγματικά εύχομαι να μην συνθηκολογήσουν οι Νεοταξίτες και να το πάνε μέχρι την τελική ήττα τους ώστε να συμβούν στην συνέχεια όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, η σύλληψη τους, η τιμωρία τους, η αποζημίωση των Ελλήνων πολιτών κλπ.

Αν μου δοθεί τελικά η ευκαιρία να συμμετέχω στη σύλληψη των Νεοταξιτών, σκοπεύω να ζήσω αυτή την εμπειρία στο έπακρο, μαζί με τα μέλη της ομάδας που έχουμε δημιουργήσει για αυτό το σκοπό. Θα την ζήσουμε στο έπακρο, συλλαμβάνοντας όσο το δυνατό περισσότερους Νεοταξίτες. Δηλαδή για ένα διάστημα, θα ασχολούμαστε μόνο με αυτό, για πάρα πολλές ώρες κάθε μέρα. Όσοι δουλεύουν για άλλους θα πάρουν άδεια ώστε να μπορέσουν να αφοσιωθούν σε αυτό, για το μικρό σχετικά διάστημα που θα κρατήσει.

Πιστεύω εγώ αλλά και όλοι στην ομάδα μου πως θα είναι από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μας, ίσως για κάποιους και η σημαντικότερη. Όμως να τα πάρουμε από την αρχή. Στην ομάδα μας δεν είμαστε τίποτα κομμάντα. Έχουμε σχέση όμως με γυμναστήρια και αθλήματα δηλαδή όλοι είμαστε γυμνασμένοι, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ. Δεν γνωριζόμαστε από πριν όλοι μεταξύ μας. Ο ένας έφερνε τον άλλο. Κάποιοι από την ομάδα κατόρθωσαν να βρουν μια άκρη με την Αντίσταση.

Για να συνεργαστούμε εμείς ή οποιοιδήποτε με την Αντίσταση, δεν χρειάζεται να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους ή να παίρνουμε εντολές από αυτούς. Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες πήραμε. Έχουμε όλα τα ονόματα των Νεοταξιτών στην ευρύτερη περιοχή μας για τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Πιστεύουμε πως οι δύσκολες συλλήψεις είναι για τα κομμάντα και εμείς κομμάντα δεν είμαστε. Όμως οι εύκολες μπορεί να αποδειχθούν πιο επικερδείς γιατί μπορεί να πραγματοποιηθούν πολύ περισσότερες. Το κάνουμε πρωτίστως για την εμπειρία. Πιστεύουμε όλοι όπως είπα πως θα είναι από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μας. Παραδέχομαι όμως πως δεν μας είναι αδιάφορη η αμοιβή.

Μάλιστα σκοπεύουμε να την μεγιστοποιήσουμε πραγματοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες συλλήψεις Νεοταξιτών. Έχουμε σκεφτεί πως θα είναι πιο αποδοτικό αν γίνει καταμερισμός εργασιών. Δηλαδή κάποιοι που είναι καλύτεροι, ίσως πιο γυμνασμένοι, να αναλάβουν τις συλλήψεις και άλλοι την μεταφορά των συλληφθέντων.

Εδώ θα δώσω μια σημαντική πληροφορία. Οι συλληφθέντες Νεοταξίτες, για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα, θα πρέπει να μεταφέρονται σε κοντινό Αστυνομικό Τμήμα. Μιλάμε όμως για πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες συλλήψεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν μπορούν να κρατηθούν όλοι αυτοί στα ΑΤ αλλά θα μεταφερθούν σε χώρους προσωρινής κράτησης, μέχρι να κατασκευαστούν οι φυλακές Νεοταξιτών.

Για να αποφευχθεί το αδιαχώρητο και μεγάλο κομφούζιο στα ΑΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφέρονται οι συλληφθέντες Νεοταξίτες απευθείας στους χώρους προσωρινής κράτησης όπου εκεί θα ολοκληρώνεται η σύλληψη από κάποιο επίσημο όργανο. Δηλαδή προετοιμαζόμαστε για δύο περιπτώσεις, μεταφορά των συλληφθέντων σε κοντινό ΑΤ ή απευθείας μεταφορά σε χώρους προσωρινής κράτησης που θα είναι πιο μακριά.     

Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να γίνονται συχνές μεταφορές συλληφθέντων ανά τρεις, με ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο όπου εκτός από τον οδηγό θα υπάρχει και κάποιος συνοδός. Δεν χρειάζεται παραπάνω γιατί θα έχουν τα χέρια δεμένα με tire up, ταινία πακέτων ή απλό σχοινί. Ο συνοδός θα κάθεται στην θέση του συνοδηγού και τρεις συλληφθέντες πίσω.

Στην περίπτωση που οι συλληφθέντες πρέπει να μεταφερθούν μακρύτερα, θα χρησιμοποιήσουμε βανάκι, πουλμανάκι ή φορτηγό. Οι μεταφερόμενοι συλληφθέντες Νεοταξίτες θα είναι περισσότεροι, τα δρομολόγια λιγότερο συχνά και ο αριθμός των συνοδών μεγαλύτερος. Θα εξαρτηθεί από το μεταφορικό μέσο, στο οποίο ακόμη δεν έχουμε καταλήξει ποιο θα είναι.

Αντί να πηγαίνουμε όλοι μαζί για τις συλλήψεις και μετά όλοι μαζί για την μεταφορά, κάποιοι θα μεταφέρουν τους συλληφθέντες ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν τις συλλήψεις. Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν και περισσότερα από ένα μεταφορικά μέσα. Εύχομαι πραγματικά να μην συνθηκολογήσουν οι Νεοταξίτες ώστε μαζί με την ομάδα μου να ζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη.

Πέτρος

Scroll to Top