Ο Μήτσο ρίχνει τον Μακρόν

Ο Μήτσο ρίχνει τον Μακρόν

Εμετικός ήταν ο Μήτσος & Τάκης στην ΔΕΘ δηλαδή αηδιαστικός μέχρι σημείου να προκαλεί εμετό. Αυτό ήταν πρόγραμμα κόμματος που ανήκει στο Renew Europe, όχι στην κεντροδεξιά. Ήταν εμετικός για κόμμα κεντροδεξιάς. Για κόμμα τύπου Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία (Βαλλιανάτος) ήταν σωστός. Μόνο που η Νέα Δημοκρατία υποτίθεται πως δεν είναι τέτοιο κόμμα, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. Αν υιοθετεί το πρόγραμμα κομμάτων από άλλο χώρο, γίνεται εμετικός.

Στην συνέχεια πήγε να δει τον Μακρόν που το κόμμα του En Marche ανήκει στο γκρουπ του Renew Europe (πρώην ALDE). Ο Μακρόν προέρχεται από τον χώρο των Σοσιαλιστών. Έγινε υπουργός με τον Ολάντ. Αυτός ο χώρος που έχει το κόμμα του Μακρόν στην Γαλλία, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στην Γερμανία, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στην Βρετανία, τι είναι;

Είναι σοσιαλιστές που διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους σοσιαλιστές στα οικονομικά μόνο. Δηλαδή συμφωνούν με τους σοσιαλιστές σε όλα, εκτός από τα οικονομικά. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι πιο αριστερά από τους σοσιαλιστές στα κοινωνικά ζητήματα και πιο δεξιά από την κεντροδεξιά στα οικονομικά. Όπως και να έχει, είναι πολύ πιο κοντά στους σοσιαλιστές από την κεντροδεξιά.

Ο πατέρας Μητσοτάκης δεν λεγόταν τυχαία γκαντέμης. Δεν ήταν μόνο ο πατέρας αλλά είναι και ο γιος. Επί Μητσοτάκη μας βρήκε η πανδημία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έγιναν οι χειρότερες που υπήρξαν ποτέ από το 1974. Είναι τόσο γκαντέμης που πολύ πιθανό να ρίξει την κυβέρνηση του Μακρόν που πριν λίγο εξελέξη. Θα το κάνει εσκεμμένα; Όχι, από την γκαντεμιά του θα το κάνει.

Λέει τώρα ο Μακρόν που σε περίπτωση που η Ελλάδα θα δεχτεί επίθεση, η Γαλλία θα συνδράμει στρατιωτικά. Εγώ δεν πιστεύω πως θα το κάνει και θα γίνει κατανοητό από αυτά που θα γράψω παρακάτω. Ας πούμε λοιπόν πως πράγματι η Γαλλία θα βοηθήσει ουσιαστικά. Καλύτερα να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Να δούμε το παράδειγμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Η Ρωσία συγκέντρωνε στρατό κοντά στις δύο ρωσόφωνες περιοχές που ήθελαν να αυτονομηθούν, στα ανατολικά της Ουκρανίας. Γνωρίζοντας οι Ουκρανοί πως το πρόβλημα ήταν εκεί, μάζεψαν το μεγαλύτερο μέρος του στρατού τους σε αυτή την περιοχή. Τι έγινε όμως; Άφησαν ακάλυπτες άλλες περιοχές και οι Ρώσοι από βόρεια, έφθασαν στην κυριολεξία στο Κίεβο, τις πρώτες μέρες των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Να κάνω μια παρένθεση. Τα νεοταξικά ΜΜΕ παρουσιάζουν πως δήθεν οι Ρώσοι δυσκολεύονται στην Ουκρανία. Ποια είναι η αλήθεια; Αν ήθελαν οι Ρώσοι, μπορούσαν να καταλάβουν εύκολα όλη την Ουκρανία. Δεν ήθελαν να το παρατραβήξουν. Ίσως τους το είπαν οι Δυτικοευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, οι Ορθόδοξοι, το κεντροδεξιό γκρουπ κομμάτων, οι Τούρκοι, οι Κινέζοι.

Μπορεί και να το σκέφτηκαν από μόνοι τους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το σχέδιο της Ρωσίας. Συγκρίνοντας την στρατιωτική ισχύ των δύο χωρών, συμπεραίνουμε πως αν πράγματι ήθελαν οι Ρώσοι, μπορούσαν να καταλάβουν όλη την Ουκρανία, σχετικά εύκολα. Τι σχέση έχει αυτό με πιθανή στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων; Ο επιτιθέμενος έχει πλεονέκτημα.

Δεν ξέρουμε που θα επιτεθούν. Μπορεί να είναι από τον Έβρο μέχρι την Ρόδο και το Καστελόριζο. Δεν ξέρουμε πότε θα επιτεθούν. Επομένως σε μια πρώτη φάση, θα έχουμε απώλεια εδαφών γιατί δεν ξέρουμε που και πότε θα επιτεθούν. Αν ήμουν Τούρκος στρατηγός, σε περίπτωση επίθεσης, θα διάλεγα το σημείο που έχει την μικρότερη αντίσταση. Εγώ δεν ξέρω ποιο είναι αλλά στον τουρκικό στρατό φαντάζομαι πως το ξέρουν.

Αυτή την στιγμή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η μεγάλη δυσαρέσκεια της γαλλικής και γενικότερα ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για το ζήτημα της ενέργειας. Ούτε έχει φθάσει η οικονομική κρίση στο απόγειο της. Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις, σε όλη την Ευρώπη και στην Γαλλία. Αυτό θα δημιουργήσει ανεργία, δημοσιονομικά προβλήματα και πτώση του επιπέδου γενικότερα και ειδικότερα στους ανέργους.

Σε αυτή την αρνητική για την κυβέρνηση Μακρόν στάση της κοινής γνώμης, θα προστεθεί το γεγονός πως τα παιδιά της Γαλλίας θα σκοτώνονται στην Ελλάδα και το κόστος στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας. Αν το χειριστεί σωστά η αντιπολίτευση στην Γαλλία, πιστεύω πως η κυβέρνηση Μακρόν μπορεί να πέσει, παρόλο που εξελέγη μόλις τον Απρίλιο. Οι Αντινεοταξίτες πήραν 55% αλλά δεν συσπειρώθηκαν γύρω από την Λεπέν ώστε να κατορθώσει να γίνει αυτή Πρόεδρος. Ο Μακρόν δεν έχει πλειοψηφία των βουλευτών.  

Έτσι οι Τούρκοι, αν σκέφτονται σωστά θα περιμένουν να ανέβει η δυσαρέσκεια των Γάλλων από την οικονομική κρίση που θα προκληθεί λόγω της ενέργειας. Επίσης θα περιμένουν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που είναι στις αρχές Νοεμβρίου. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι κατά της Ελλάδας αλλά κατά του Νεοταξίτη Μητσοτάκη και την πληρώνει η Ελλάδα.

Με ένα σμπάρο

Απόστολος

Scroll to Top