Είναι παντού και πουθενά

Είναι παντού και πουθενά

Άτυπα πολιτικά γκρουπ

Ο Μητσοτάκης άμεσα ή έμμεσα συνεννοείται κυρίως με τα κόμματα της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί η Νέα Δημοκρατία αυτοπροσδιορίζεται κόμμα της κεντροδεξιάς. Δεν του λένε όλα τα μυστικά τους επειδή δεν είναι δικός τους. Με το μόνο κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς των G8 που έχει επαφές είναι οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας αλλά και αυτοί είναι περιθωριοποιημένοι καθώς είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει το σχέδιο ΝΤΠ-ΕΕ.

Αυτά τα τρελά που κάνει ο Μητσοτάκης, μπορεί να τον έκαναν πρωθυπουργό αλλά είναι σε βάρος της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους πλην κομμουνιστών, αναρχικών και γενικά ακροαριστερών. Δηλαδή ξεκινάει από εκεί που τελειώνει το ΚΚΕ και φθάνει μέχρι την άκρα δεξιά. Για αυτό και έχει όλους τους προερχόμενους από τον ΛΑΟΣ σε περίοπτη θέση.

Επειδή ο Γεωργιάδης κάνει μηνύσεις σε όσους τον αποκαλούν ακροδεξιό, να πω πως δεν είναι ακροδεξιός αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στην ακροδεξιά. Είναι όμως ακροδεξιά νεοταξική ευρώδουλη και όχι αντινεοταξική ευρωσκεπτικιστική. Είναι πιο ευρωπαϊστές από τον Σημίτη. Μα για αυτό ο Σημίτης έκανε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, για να συνεχίσει ακάθεκτα την ευρωπαϊκή αθλιότητα και ηλιθιότητα. Ο Σημίτης όμως είναι στην κεντροαριστερά.

Ο Μπάιντεν με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις ο Μητσοτάκης, είναι επίσης στην κεντροαριστερά. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Ο Μητσοτάκης έχει μεγάλο πρόβλημα και δημιουργεί και στην Ελλάδα τεράστιο πρόβλημα γιατί είναι παντού και πουθενά. Ούτε οι κεντροαριστεροί τον θεωρούν δικό τους γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα της κεντροδεξιάς αλλά ούτε οι κεντροδεξιοί τον θεωρούν δικό τους με τις πολιτικές που ακολουθεί και τις συμμαχίες που έχει με όλους τους κεντροαριστερούς και τους κεντρώους.

Ο Μητσοτάκης τα έκανε όλα για την πάρτη του, με την βοήθεια της αδελφής του Θεοδώρας. Ήταν τέταρτος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και θα παρέμενε τέταρτος αν δεν ερχόταν ο «από μηχανής Σημίτης» να τον βγάλει πρώτο στην Νέα Δημοκρατία και στην συνέχεια να τον κάνει πρωθυπουργό της Ελλάδας. Επειδή η αδελφή του Θεοδώρα έχασε την ευκαιρία να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, είπε να βάλει τον αδελφό της ώστε να συγκυβερνήσει όλη η οικογένεια, υπό τις οδηγίες της Γερμανίας.

Αυτές όμως οι μηχανορραφίες των Μητσοτάκηδων αποβαίνουν σε κακό της χώρας με το παγκόσμιο σκηνικό που δημιουργείται. Στους G8 αλλά και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, στην κεντροδεξιά υπερισχύουν οι αντίθετοι ή σκεπτικοί στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ. Από τις G8, οι πέντε χώρες είναι ευρωπαϊκές. Η Ρωσία είναι ευρωπαϊκή χώρα και ασιατική. Τα τρία τέταρτα ¾ ή 75% του πληθυσμού πληθυσμού της μένει στο Ευρωπαϊκό τμήμα. Στην κεντροδεξιά των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών είναι 4 - 1 κατά ΝΤΠ – ΕΕ και στις οκτώ του γκρουπ G8 είναι 7 – 1.

Υπάρχουν εκατόν ενενήντα πέντε χώρες (195) στον κόσμο. Δεν θα ασχοληθώ με το τι συμβαίνει σε κάθε χώρα μία προς μία αλλά με τις μεγαλύτερες. Εκτός από τους G8 ανέφερα ενδεικτικά τρεις χώρες όπου η κεντροδεξιά είναι κατά του σχεδίου ΝΤΠ – ΕΕ, Ινδία, Βραζιλία, Τουρκία. Γενικά και στην Ευρώπη και παγκόσμια, η κεντροδεξιά σε μεγάλο ποσοστό είναι κατά του Νεοταξικού σχεδίου. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει άμεσα να φύγει από το EPP και να ενταχθεί στο Renew Europe (ALDE) μαζί με το κόμμα του Μακρόν διότι εκεί βρίσκεται ιδεολογικά.

Σημασία έχει η συνέχεια γιατί είναι 99% πιθανό η ΕΕ να διασπαστεί ή να διαλυθεί. Αυτοί όλοι ίσως δημιουργήσουν ένα τρίτο ΑΤΥΠΟ παγκόσμιο γκρουπ με κόμματα εκτός ΕΕ και Ευρώπης, ανάλογης ιδεολογικής τοποθέτησης με τον Μητσοτάκη και τον Μακρόν. Το κόμμα του Μακρόν είναι εξαίρεση στον κανόνα. Γενικά τα κόμματα αυτά δεν είναι κόμματα εξουσίας αλλά κόμματα συγκυβέρνησης όπως κάνει το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) στην Γερμανία που συγκυβερνά μία με τους Χριστιανοδημοκράτες και μία με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Παρομοίως το γκρουπ δεν έχει την ισχύ της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς. Τουλάχιστον όμως έτσι η Νέα Δημοκρατία κάπου θα ανήκει, έστω και σε ένα λιγότερο ισχυρό ΑΤΥΠΟ παγκόσμιο γκρουπ κομμάτων. Τα ΑΤΥΠΑ μπορεί να πάρουν πιο επίσημη μορφή σε βάθος χρόνου. Τώρα προσπαθώντας να είναι παντού ο Μητσοτάκης, βρίσκεται στο πουθενά. Μαζί με την Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πουθενά και η Ελλάδα ενώ ο Ερντογάν έχει ισχυρές διασυνδέσεις με διάφορα αντινεοταξικά κεντροδεξιά κόμματα σε μεγάλες χώρες.

Όσοι Νεοδημοκράτες δεν συμφωνούν με την προσχώρηση της Νέας Δημοκρατίας στο Renew Europe, ας φύγουν να κάνουν άλλο κόμμα. Θα πρέπει όμως να είναι ευρωσκεπτικιστικό ή αντιευρωπαϊκό γιατί η κεντροδεξιά στην Ευρώπη και παγκόσμια είναι αντίθετη στο σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ. Το EPP λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων θα διαλυθεί. Άλλοι θα πάνε στο αντινεοταξικό παγκόσμιο γκρουπ της κεντροδεξιάς και άλλοι στο νεοταξικό παγκόσμιο γκρουπ που θα έχει την ιδεολογία του Renew Europe.

Σταμάτης

Scroll to Top