Ακύρωση ΕΕ – ΝΤΠ
Ακύρωση ΕΕ - ΝΤΠ
Αν δεν ακυρωθεί το καταστροφικό Νεοταξικό σχέδιο και η ΕΕ, δεν πρόκειται να υπάρξει ηρεμία και ευημερία παγκόσμια. Σχετικά με την παγκοσμιοποίηση, υπάρχουν βεβαιότητες και πιθανότητες. Είναι βέβαιο πως το Νεοταξικό σχέδιο δεν θα ολοκληρωθεί αλλά είναι αβέβαιο τι θα χρειαστεί να μεσολαβήσει ώστε να επιτευχθεί η ακύρωση ΝΤΠ - ΕΕ.
Να θυμίσω πως το Νεοταξικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία Ευρωπαϊκής, Αμερικανικής, Ασιατικής και Αφρικανικής Ένωσης κάτω από μια Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία. Κατ’ επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το πρώτο σημαντικό βήμα του Νεοταξικού σχεδίου δεν θα ολοκληρωθεί αλλά θα ακυρωθεί.
Αν δεν διασπαστεί η ΕΕ, θα διαλυθεί. Είναι βέβαιο πως αν απομείνει ένα κομμάτι από την υπάρχουσα ΕΕ, η Ελλάδα θα είναι εκτός. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξει μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση σε αντικατάσταση του βλακώδους και καταστροφικού Νεοταξικού σχεδίου παγκοσμιοποίησης. Εδώ τελειώνουν οι βεβαιότητες και αρχίζουν οι πιθανότητες.
Δηλαδή κυκλοφορούν πολλά σενάρια χωρίς να ξέρουμε ποιο από όλα τα σενάρια θα επικρατήσει στο τέλος. Κατ’ αρχάς υπάρχουν δύο σενάρια σχετικά με την διαμάχη Νεοταξιτών και των αντίθετων στο Νεοταξικό σχέδιο. Οι Νεοταξίτες ή θα συνθηκολογήσουν ή θα ηττηθούν. Θα είναι διαφορετική η εναλλακτική παγκοσμιοποίηση που θα επικρατήσει σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις.
Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει, το πόσο κοντά θα είναι οι Νεοταξίτες στην ήττα. Όσο πιο κοντά βρίσκονται στην ήττα, τόσο λιγότερα θα μπορέσουν να απαιτήσουν και να καταφέρουν. Αν ηττηθούν χωρίς να συνθηκολογήσουν δεν θα μπορούν να απαιτήσουν τίποτα. Οι νικητές Αντινεοταξίτες θα αποφασίσουν μόνοι τους ποια θα είναι η εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.
Η Γερμανία είναι η χώρα που προκάλεσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν είχε προκαλέσει τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελικά ηττήθηκε. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία είχε διαιρεθεί σε Βρετανική στα βόρειο-δυτικά, Αμερικανική στα νότιο-δυτικά, Σοβιετική στα ανατολικά και ένα μικρό Γαλλικό κομμάτι στα δυτικά.
Στην συνέχεια χωρίστηκε σε Δυτική και Ανατολική όπου στην Δυτική είχαν επιρροή ΗΠΑ κυρίως μαζί με την Βρετανία και στην Ανατολική οι Σοβιετικοί όπου κυρίαρχη χώρα ήταν η Ρωσία. Το ‘89-‘90 έγινε η πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος και η επανένωση των δύο Γερμανιών. Κατά μία άποψη, η επανένωση των δύο Γερμανιών ήταν τεράστιο σφάλμα.
Η διάσπαση της Γερμανίας δεν έγινε μετά από επιθετικό πόλεμο των Συμμάχων αλλά μετά από επιθετικό πόλεμο της Γερμανίας που προσπάθησε να κατακτήσει την Ευρώπη και τον κόσμο. Στην συνέχεια η Γερμανία εξελίχθηκε σε κυρίαρχη χώρα της ΕΕ και θα μπορούσε μέσα από την ΕΕ να εξελιχθεί σε κυρίαρχη χώρα παγκόσμια.
Οι ΗΠΑ θεωρούσαν λανθασμένα πως θα μπορούσαν να έχουν επιρροή στην ΕΕ αλλά τελικά αποδείχθηκε πως Γερμανία και Γαλλία είχαν άλλα σχέδια δηλαδή να τις αποκόψουν από την Ευρώπη συνολικά. Για πολλές δεκαετίες, ο Άξονας Γερμανίας – Γαλλίας ήταν κυρίαρχος στην ΕΕ αλλά από κάποια στιγμή και μετά ο ρόλος της Γαλλίας μειώθηκε και της Γερμανίας αυξήθηκε.
Τελικά η χώρα που προκάλεσε δύο Παγκοσμίους Πολέμους και ηττήθηκε, βρέθηκε επανενωμένη και κυρίαρχη στην Ευρώπη ενώ οι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Βρετανία, ΗΠΑ, Ρωσία) βρέθηκαν στο περιθώριο της Ευρώπης. Η Ελλάδα πολέμησε μαζί με ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Ρωσία κλπ. Από αυτές τις χώρες μόνο η Βρετανία ήταν στην ΕΕ αλλά μετά το Brexit αυτό δεν ισχύει.
Δύο είναι τα γεγονότα που σηματοδοτούν την έξοδο της Ελλάδας από ό,τι απομείνει από την ΕΕ, αν απομείνει. Το πρώτο ήταν το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου 2015 όπου στις Βρυξέλες έκαναν σαφές πως το ΟΧΙ θα οδηγήσει σε έξοδο και πάραυτα οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ. Το άλλο ήταν το δημοψήφισμα για το Brexit, ένα χρόνο αργότερα, στις 23 Ιουνίου 2016. Η μόνη σύμμαχος χώρα της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βγήκε εκτός.
Ένα σενάριο προβλέπει πως θα οδηγηθούμε σε παρεμφερές παγκόσμιο σκηνικό με το μεταπολεμικό με δύο πόλους, ΗΠΑ – Βρετανία από την μία και Ρωσία – Κίνα από την άλλη. Αυτοί ήταν οι βασικοί νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα άλλο σενάριο προβλέπει τριχοτόμηση της Ευρώπης. Δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης θα είναι εκτός του ό,τι θα απομείνει από την ΕΕ.
Θα έχουμε 1) ένα τμήμα γερμανογαλλικό δηλαδή αυτό που θα απομείνει από την ΕΕ 2) ένα τμήμα που θα έχει καλές σχέσεις με ΗΠΑ – Βρετανία και 3) ένα άλλο τμήμα που θα έχει καλές σχέσεις με Ρωσία (και ίσως Κίνα). Αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν. Δεν είναι βέβαιο πως θα γίνει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η Ελλάδα θα έχει στενές σχέσεις ή με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία αλλά όχι με Γαλλία – Γερμανία.
Που ακριβώς θα καταλήξει είναι άγνωστο γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν συνθηκολογήσουν οι Νεοταξίτες, θα το συναποφασίσουν με τους Αντινεοταξίτες. Αν δεν συνθηκολογήσουν, θα ηττηθούν και θα το αποφασίσουν οι Αντινεοταξίτες μόνοι τους χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απόψεις και τις επιθυμίες των ηττημένων Νεοταξιτών. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο ΕΕ – ΝΤΠ ακυρώνεται.
συνέχεια Λάθη ΗΠΑ – Βρετανίας
Αντίοχος