Λάθη ΗΠΑ – Βρετανίας

Λάθη ΗΠΑ – Βρετανίας

προηγούμενο Ακύρωση ΕΕ – ΝΤΠ

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν κάνει πολλά λάθη. Κατ’ αρχάς οι ΗΠΑ λανθασμένα πίστευαν πως θα μπορούσαν να έχουν επιρροή στην ΕΕ αλλά τα σχέδια Γερμανίας - Γαλλίας ήταν αντίθετα. Ήθελαν να μηδενίσουν την επιρροή ΗΠΑ – Βρετανίας και Ρωσίας σε όλη την Ευρώπη και να μείνει ελεύθερο το πεδίο. Οι ΗΠΑ έβλεπαν θετικά την επέκταση της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη που ήταν υπό Ρωσική (Σοβιετική) επιρροή. Μάλιστα την βοήθησαν

Αυτό που δεν αντιλήφθηκαν ήταν πως τα σχέδια ΕΕ – Γερμανίας – Γαλλίας ήταν να ελαχιστοποιηθεί και η δική τους επιρροή σε όλη την Ευρώπη, Δυτική και Ανατολική. Οι Βρυξέλλες δεν έδωσαν ούτε εμπορική συμφωνία στον Ομπάμα που υποστήριζε, βλακωδώς κατά την άποψη μου, την ΕΕ. Στις ΗΠΑ πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούν πως σε χώρες της ΕΕ δεν πρόκειται να έχουν επιρροή.

Ούτε η Βρετανία κατόρθωσε να έχει σημαντική επιρροή που βρισκόταν εντός της ΕΕ. Ήταν μονοπώλιο του άξονα Γερμανίας – Γαλλίας. Από κάποια στιγμή και μετά, ο ρόλος της Γερμανίας διαρκώς αυξανόταν ενώ της Γαλλίας συνεχώς μειωνόταν. Βέβαια οι ΗΠΑ σίγουρα προτιμούν να είναι οι χώρες σε Γερμανική (και λίγο Γαλλική) ζώνη παρά Ρωσική όπου η επιρροή τους θα είναι ακόμη μικρότερη.

Για να έχουν κάποια επιρροή οι ΗΠΑ σε χώρες, πρέπει αυτές να είναι εκτός ΕΕ. Όλη την ζώνη της ΕΕ την ξεχνάνε. Επομένως τις ΗΠΑ τις συμφέρει να διασπαστεί ή να διαλυθεί η ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για την Βρετανία που είναι πλέον εκτός ΕΕ και η επιρροή της στις χώρες της ΕΕ μειώθηκε ακόμη περισσότερο. Πως θα γίνει όμως αυτό;

Η μία εναλλακτική είναι να βγαίνουν χώρες μία – μία από την ΕΕ όπως έγινε και με την Βρετανία. Αυτό όμως είναι δύσκολο και θα τραβήξει χρονικά. Οι ευρώδουλοι κύκλοι έχουν αποκτήσει δύναμη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει γίνει μεγάλη πλύση εγκεφάλου στους πληθυσμούς των χωρών ώστε μεγάλα ποσοστά να θεωρούν την ΕΕ κάτι θετικό.

Η άλλη εναλλακτική είναι να γίνει μια γενική αναθεώρηση του καταστροφικού Νεοταξικού σχεδίου σε μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Η τριχοτόμηση της Ευρώπης είναι μόνο ένα από τα πολλά σενάρια της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Ένα σενάριο με λιγότερες πιθανότητες είναι αντί για τριχοτόμηση της Ευρώπης, η τριπλή επιρροή στις χώρες της Ευρώπης.

Είναι σχετικό με την αρχική συμφωνία των ποσοστών (ή της χαρτοπετσέτας) που έγινε μεταξύ Τσώρτσιλ και Στάλιν. Δηλαδή στην Ελλάδα μπορεί τα ποσοστά επιρροής να είναι 40 – 40 – 20 ή 50 – 30 - 20 για ΗΠΑ – Βρετανία, Ρωσία, Γερμανία – Γαλλία αντίστοιχα. Τι γίνεται όμως αν δεν συμφωνούν (σε εναλλακτική παγκοσμιοποίηση) στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και εμμένουν αρρωστημένα στο σχέδιο ΕΕ – ΝΤΠ;

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Δηλαδή αφού πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν με το καλό πως το σχέδιο ΕΕ – ΝΤΠ είναι καταστροφικό, θα τα καταλάβουν με το άγριο. Ο Πούτιν έδωσε μια τεράστια ευκαιρία σε ΗΠΑ - Βρετανία που την κλώτσησαν. Αντί να εμποδίσουν τον Πούτιν (την Ρωσία) να προχωρήσει στην Ουκρανία, έπρεπε να τον αφήσουν να μπει στην Πολωνία.

Όχι μόνο αυτό. Αφού έμπαινε ο Πούτιν στην Πολωνία, έπρεπε να καθυστερήσουν όσο μπορούσαν στην αντίδραση τους και να δώσουν την δυνατότητα στην Ρωσία να προελαύνει και αν ήταν δυνατόν να πλησιάσει τα σύνορα της Γερμανίας. Μετά μπορεί να έκαναν μια απόβαση στην Νορμανδία και να προέλαυναν χωρίς μάχη από τα Δυτικά για να συναντήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Όταν πλησίαζαν οι δύο στρατοί, ΗΠΑ – Βρετανίας από την μία και Ρωσίας από την άλλη, θα γινόταν εκεχειρία. Με την Ρωσία στα σύνορα της, η Γερμανία, η κυρίαρχη χώρα της ΕΕ, θα είχε πολύ διαφορετική στάση. Με ρωσικά στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη και αμερικανικά – βρετανικά στην Δυτική, οι Νεοταξικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα είχαν άλλη στάση.

Χάθηκε οριστικά η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο; Ίσως όχι. Υπάρχει περιθώριο να γίνει επί κυβέρνησης Μπάιντεν. Ίσως είναι καλύτερα μετά τον Νοέμβριο που θα ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων διότι πολλές αποφάσεις χρειάζονται την έγκριση του Κογκρέσου. Ακόμη και να μην γίνει επί κυβέρνησης Μπάιντεν, μπορεί να γίνει με την δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ, αν εκλεγεί το 2024. 

Βέβαια αποτέλεσμα μπορεί να φέρουν οι οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία και οι απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας. Παρόλο που και η Ρωσία θα έχει κάποιο κόστος, στο τέλος μπορεί να ηττηθούν οικονομικά οι συνεχιστές των Ναζί. Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ρώσοι (Σοβιετικοί) είχαν τους περισσότερους νεκρούς αλλά ήταν αυτοί που κατέλαβαν τελικά το Βερολίνο.

Το αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε με αίμα και απώλεια εκατομμύρια ανθρώπινων ζωών. Δεν μπορεί τα τέρατα οι Νεοταξίτες να το ανατρέπουν τελείως με μηχανορραφίες και ραδιουργίες, να κάνουν κυρίαρχους τους ηττημένους και τους αμέτοχους (Γάλλους) και να βάζουν στο περιθώριο τους νικητές. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το σχέδιο των Ναζί.

συνέχεια Τριχοτόμηση Ευρώπης

Αντίοχος

Scroll to Top