Συμφωνία ποσοστών;

Συμφωνία ποσοστών;

«Κι εσύ τέκνον Βρούτε;» ήταν τα τελευταία λόγια του Ιούλιου Καίσαρα λίγο πριν ξεψυχήσει, βλέποντας ανάμεσα στους δολοφόνους του τον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο, πολιτικό εμπιστοσύνης του. Σε νεαρή ηλικία, ο Ιούλιος Καίσαρας είχε ερωτικό δεσμό με την μητέρα του Βρούτου Σερβιλία. Πιθανολογείται πως ο Καίσαρας ήταν ο βιολογικός πατέρας του Βρούτου.

Η φράση βρίσκεται στο έργο του Σαίξπηρ. Στην πραγματικότητα δεν έχει εξακριβωθεί αν είπε ακριβώς αυτά τα λόγια ο Καίσαρας όταν ξεψυχούσε αλλά είναι πιθανό. Έχει μείνει χαρακτηριστικό της προδοσίας. Ο Καίσαρας ανέφερε τον Βρούτο και όχι κάποιον άλλο γιατί αυτό ήταν που του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα έκανε ειδική μνεία για την αντιρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα. Αυτό ήταν που τους προκάλεσε έκπληξη πως η Ελλάδα ως ένας άλλος Βρούτος στράφηκε εναντίον της Ρωσίας που υπερασπίζεται τις Βυζαντινές παραδόσεις απέναντι στην εισβολή της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό στην ρωσική πλευρά πως η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκφράζει μόνο μια Νεοταξική ψευτο-ελίτ που έχει υφαρπάξει την εξουσία από τον ελληνικό λαό με διάφορους δόλιους, συνωμοτικούς, ανήθικους και παράνομους τρόπους. Έχουν εξηγηθεί (οι τρόποι) πολύ αναλυτικά σε προηγούμενα άρθρα. Δεν είναι η άποψη του ελληνικού λαού, αν και το Καθεστώς κατορθώνει να παρασύρει με την προπαγάνδα τους πνευματικά κατώτερους πολίτες.

«Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι αιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες». Αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην δήλωση της Ζαχάροβα.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αντί να «μαζευτεί», εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στην Ρωσία. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όλοι αυτοί. Αντίθετα με τον Ιούλιο Καίσαρα, η Ρωσία θα παραμείνει ζωντανή. Ένα σενάριο που έχει προταθεί είναι Ένωση Ανατολικής Ευρώπης - Ανατολικής Μεσογείου. Βέβαια θα είναι πολύ διαφορετική από την ΕΕ καθώς τα κράτη θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους. Θα αφορά κυρίως οικονομική συνεργασία.

Η Ρωσία μπορεί να είναι μέσα στην Ένωση. Άλλες εναλλακτικές είναι α) υπό την επιρροή της Ρωσίας β) υπό την επιρροή των ΗΠΑ (AUKUS) γ) από κοινού επιρροή AUKUS - Ρωσίας. Η Συμφωνία της Γιάλτας έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου 1945 και ο πόλεμος τελείωσε επίσημα τον Μάιο του 1945. Όμως από τον Οκτώβριο του 1944 είχε γίνει προφανές πως οι Νεοταξίτες της εποχής εκείνης θα έχαναν τον πόλεμο. Είχε προηγηθεί η απόβαση στην Νορμανδία στις 6 Ιουνίου 1944.

Η συμφωνία της χαρτοπετσέτας λέγεται και συμφωνία των ποσοστών. Στις 9 Οκτωβρίου 1944, έγινε η τέταρτη διάσκεψη της Μόσχας. Ο Τσώρτσιλ έγραψε σε μια χατροπετσέτα αυτά που συμφώνησαν με τον Στάλιν. Σε Ρουμανία και Βουλγαρία θα είχε μεγαλύτερη επιρροή η Ρωσία, 90-10% και 75-25% αντίστοιχα. Σε Ελλάδα θα είχε μεγαλύτερη επιρροή η Βρετανία, 90-10%. Σε Ουγγαρία και Γιουγκοσλαβία θα είχαν ίση επιρροή 50-50%.

Δεν είναι καθόλου παράξενο που η ελληνική ψευτο-ελίτ πρόδωσε την Ρωσία, όταν έχει προδώσει πρώτα όλο τον ελληνικό λαό. Εμμένουν στο καταστροφικό για την χώρα Νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης γιατί ελέγχονται από Γαλλία, Γερμανία και διάφορα κέντρα που προωθούν αυτό το σχέδιο. Γράφτηκε πως ο Ερντογάν είναι πιο ξύπνιος από τον Μητσοτάκη. Θα συμφωνήσω και να συμπληρώσω πως είναι πατριώτης, αντίθετα με τον Μητσοτάκη και σχεδόν όλους τους προκατόχους τους. Το πολύ να υπάρχουν μια - δύο εξαιρέσεις, αν και είναι αμφίβολο. Είναι κρίμα για την Ελλάδα που δεν έχει σήμερα αλλά και ουδέποτε είχε ένα πρωθυπουργό σαν τον Ερντογάν.

Το σίγουρο είναι πως στο τέλος θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις ΗΠΑ - Ρωσία και πιθανώς Βρετανία (λόγω AUKUS), Κίνα. Το αβέβαιο είναι τι θα έχει προηγηθεί μέχρι να γίνει αυτό. Ίσως να έχει προηγηθεί παγκόσμιος πόλεμος. Είτε έτσι είτε αλλιώς οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις θα κάνουν το γκρουπάρισμα της ήπιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης αφού διαβουλευτούν με τις άλλες χώρες, καταργώντας έτσι το Νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης και την ΕΕ στην σημερινή της σύνθεση.  

 

Αδαμάντιος

Scroll to Top