Όπως θέλουν οι ΗΠΑ

Όπως θέλουν οι ΗΠΑ

Δυστυχώς οι ΗΠΑ κυρίως αλλά και η Βρετανία έχουν κάνει πάρα πολλά λάθη. Σωστά στην συμφωνία της Γιάλτας εξαιρέθηκε η Γαλλία. Δεν είναι ασήμαντη χώρα αλλά ήταν ασήμαντη η συνεισφορά της στον πόλεμο ενάντια στους Ναζί. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των Γάλλων τους υποστήριζε. Η φιλοναζιστική κυβέρνηση του Βισύ, ήλεγχε πάνω από την μισή Γαλλία. Φιλοναζιστής ήταν τότε ο μετέπειτα πρωταγωνιστής της ΕΕ, Μιτεράν.

Στην συμφωνία της Γιάλτας χωρίστηκε κυρίως η Ευρώπη σε σφαίρες επιρροής, η Δυτική Ευρώπη υπό την επιρροή ΗΠΑ – Βρετανίας και η Ανατολική υπό την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης. Τον όρο Σιδηρούν Παραπέτασμα (Iron Curtain) χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Τσώρτσιλ, σε μία ομιλία του στο Μιζούρι των ΗΠΑ. 

Αυτό τελικά εξελίχθηκε σε ψυχροπολεμικό κλίμα. Μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπατέσματος το 1991, αναθεωρήθηκε η συμφωνία της Γιάλτας. Εν τω μεταξύ η ΕΕ είχε ήδη δώδεκα μέλη. Δεν ήταν λάθος να αναθεωρηθεί η συμφωνία της Γιάλτας εφόσον οδηγούμαστε σε κάτι καλύτερο. Όμως επανήλθε το σχέδιο των Ναζί από την πίσω πόρτα, κάτι πολύ χειρότερο. 

Ο Ρούσβελτ ήταν Δημοκρατικός. Πολέμησε ενάντια στο σχέδιο των Ναζί και για την απελευθέρωση της Ευρώπης από τους Ναζί. Οι περισσότεροι Αμερικάνοι Νεοταξίτες είναι Δημοκρατικοί. Λίγοι ήταν στους Ρεπουμπλικάνους και τους τέλειωσε ο Τραμπ και η φράξια του. Μέχρι πρόσφατα, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζοντας το Νεοταξικό σχέδιο, υποστήριζαν μια παραλλαγή του σχεδίου των Ναζί και την υποδούλωση της Ευρώπης από την Γερμανία δια μέσου της ΕΕ.

Το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, μέχρι πρόσφατα πρόσβαλε την μνήμη του Ρούσβελτ, των εκατομμυρίων νεκρών, την ιστορία τους και τις ΗΠΑ. Δηλαδή έκαναν το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος Ρούσβελτ και το Δημοκρατικό κόμμα που ήταν στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δείχνουν να αλλάζουν στάση. Το ελπίζω αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Έδιναν την εντύπωση πως δουλεύουν για τα γερμανικά συμφέροντα και όχι τα αμερικανικά. Ήθελαν να φτιάξουν μια μεγάλη Γερμανία όπως ο Χίτλερ. «Deutschland über alles» θα έπρεπε να είναι το σύνθημα του Δημοκρατικού κόμματος. Αποποιούνταν την ιστορία τους και τα δικαιώματα τους στην Ευρώπη. Την απελευθέρωσαν Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί από τα Δυτικά και Σοβιετικοί από τα Ανατολικά.

Αυτό τους δίνει δικαιώματα. Οι Αμερικάνοι (Νεοταξίτες) αποποιούνταν τα δικαιώματα τους και τα χάριζαν σε αυτούς που υποδούλωσαν την Ευρώπη και στο τέλος ηττήθηκαν. Ακολουθούσαν τακτική ηδονοβλεψία. Οι ηδονοβλεψίες παρακολουθούν άλλους να κάνουν σεξ και ηδονίζονται. Οι Αμερικάνοι (Νεοταξίτες) παρακολουθούσαν Γερμανούς (και Γάλλους) να αυξάνουν την επιρροή τους στις χώρες της ΕΕ και ηδονίζονταν ενώ οι ΗΠΑ είχαν μικρή ή ελάχιστη επιρροή.

Υποστήριξαν την ΕΕ ενώ υπήρχαν καλύτερες εναλλακτικές όπως η τριχοτόμηση της Ευρώπης. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως αν δεν θέλουν να έχουν αυτοί επιρροή στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση σε ένα τμήμα των Βαλκανίων, τότε πιθανώς να έχουν οι Ρώσοι διότι να εξακολουθήσει να έχει ο άξονας Γερμανίας - Γαλλίας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Η Ελλάδα ή θα είναι μαζί με ΗΠΑ - Βρετανία ή αλλιώς με την Ρωσία γιατί αυτοί ήταν οι σύμμαχοι της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πιστεύω πως οι Ρώσοι θα δεχτούν όποια τριχοτόμηση της Ευρώπης προτιμούν οι Αμερικάνοι, αρκεί να είναι τριχοτόμηση δηλαδή να μείνει και σε αυτούς ένα τμήμα επιρροής. Στα δύο σενάρια είναι το μισό και λιγότερο από το τμήμα που είχαν επιρροή μεταπολεμικά δηλαδή σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, πλην της Ελλάδας. Στο ένα σενάριο είναι η Βορειοανατολική Ευρώπη ενώ στο άλλο η Νοτιοανατολική.

Μάλιστα οι Ρώσοι θα κάνουν την «βρωμοδουλειά» δηλαδή θα φέρουν τις καταστάσεις σε τέτοιο σημείο ώστε να επέλθει η τριχοτόμηση. Οι Αμερικάνοι θα πρέπει να κάνουν λίγα πράγματα. Δηλαδή το παιχνίδι είναι στα χέρια των Αμερικάνων, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα, αρκεί να πουν το ΝΑΙ στην τριχοτόμηση, κάτι που δικαιούνται και οι ίδιοι και οι Ρώσοι. 

συνέχεια Ή τώρα ή ποτέ

Αναστάσιος

Scroll to Top