Τέσσερις και άνω πόλοι;

Τέσσερις και άνω πόλοι;

Δεν υπάρχει ανώτερη φυλή όπως υποστήριζε ο Χίτλερ. Υπάρχει όμως ανώτερος πολιτισμός, ο ευρωπαϊκός. Από την εποχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, ο ευρωπαϊκός είναι ανώτερος, με πολύ μεγαλύτερα επιτεύγματα στις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα, την οικονομία. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μετατράπηκε σε ελληνορωμαϊκό και μεταφέρθηκε σε όλη την Ευρώπη από τους Ρωμαίους.

Στην συνέχεια οι Ευρωπαίοι άποικοι τον μετέφεραν στον Νέο Κόσμο, την Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία. Η μεταφορά του ευρωπαϊκού πολιτισμού στην Κεντρική και Νότια Αμερική έγινε με μικρότερη επιτυχία. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως οι περιοχές αυτές έχουν καθαρά ευρωπαϊκό πολιτισμό, όμως σίγουρα έχουν σημαντική επιρροή (από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό).

Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός που στηρίζεται στον αρχαιοελληνικό δεν είναι σε όλες τις περιοχές πανομοιότυπος. Δεν είναι το ίδιο ακριβώς στην Ανατολική Ευρώπη, στην Νότια, στην Βορειοδυτική, στην Βόρεια Αμερική και στην Ωκεανία. Είναι όμως πολύ σχετικός με πολλά κοινά στοιχεία. Η Ανατολική Ευρώπη έχει την δική της παραλλαγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αναπόσπαστο τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης είναι η Ρωσία. Μάλιστα είναι η σημαντικότερη και ισχυρότερη ανατολικοευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί η Ρωσία να είναι σε ξεχωριστό γκρουπ χωρών από όλες τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το γεγονός πως σχετικά πρόσφατα στην ιστορία, κατέλαβαν μια μεγάλη έκταση στην Βόρεια Ασία, την Σιβηρία, δεν καθιστά την Ρωσία μη ευρωπαϊκή χώρα.

Όπως έχει εξηγηθεί και σε προηγούμενα άρθρα πιο αναλυτικά, Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν καθορίζεται βάσει ηπειρωτικών συνόρων αλλά βάσει πολιτισμού. Μια τέτοια τεράστια Ένωση θα είχε πολλές δυσκολίες και έτσι καταλήγουμε στην τριχοτόμηση της Ευρώπης που είναι μια κοινά αποδεκτή λύση από όλες τις πλευρές.

Οι Νεοταξίτες έχουν κάλο στον εγκέφαλο. Η τακτική pull (έλξης) δηλαδή της εισόδου μεταναστών στις αναπτυγμένες χώρες είναι τελείως αποτυχημένη. Η υφήλιος έχει περίπου οκτώ δις πληθυσμό με ένα δις να βρίσκεται στις αναπτυγμένες χώρες. Δεν μπορεί εφτά δις να εισρεύσουν στις αναπτυγμένες περιοχές της υφηλίου. Η σωστή τακτική για την αντιμετώπιση της φτώχειας του πλανήτη είναι push (προώθηση).

Δηλαδή να προωθηθούν συστήματα και μέθοδοι του ανώτερου δυτικού (ευρωπαïκού) πολιτισμού στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες ενώ θα διατηρήσουν την κουλτούρα τους στο μεγαλύτερο βαθμό. Θα αφομοιώσουν μόνο τους τρόπους επίτευξης καθώς έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα επιτεύγματα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η Αφρικανική Ένωση είναι επίσης μια μεγάλη ηλιθιότητα όπως η Ευρωπαϊκή. Οι φτωχές αφρικανικές χώρες δεν μπορούν να βοηθήσουν η μία την άλλη. Χρειάζονται να αναπτύξουν σχέσεις με πιο αναπτυγμένες χώρες για να μεταφερθούν καλύτερα συστήματα και μέθοδοι. Με την τριχοτόμηση της Ευρώπης θα δημιουργηθούν αρχικά τρία γκρουπ που όμως μπορούν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Δεν χρειάζεται να γίνει σε όλες τις αφρικανικές χώρες η μεταφορά τεχνογνωσίας. Αν γίνει πχ σε Νότιο Αφρική και Κένυα, θα μεταφερθεί σε δεύτερη φάση στις γειτνιάζουσες χώρες και σε τρίτη σε όλη την ήπειρο. Αναφέρω δύο αφρικανικές χώρες που στο παρελθόν είχαν σχέσεις με ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια η νέα μορφή σχέσεων δεν μπορεί να είναι αποικιοκρατική αλλά ούτε όπως εντός της ΕΕ.  

Το γεγονός πως θα δημιουργηθούν τρεις πόλοι στον ευρωπαϊκό κόσμο δεν σημαίνει πως θα είναι τρεις παγκόσμια. Μπορεί η Κίνα να δημιουργήσει τον δικό της πόλο και να έχουμε μια τετραπολική matrix, ΗΠΑ – Βρετανία, Γερμανία – Γαλλία, Ρωσία, Κίνα. Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι πόλοι των τεσσάρων όπως πχ ένας ισλαμικός ή η Ιαπωνία που είναι η τρίτη οικονομία παγκόσμια.

Αν επικρατήσει το σενάριο της τετραπολικής matrix που θα βρίσκεται η Ελλάδα; Θα βρίσκεται ή με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία. Για να βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με την Γαλλία, θα πρέπει η Γαλλία να είναι στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία. Αυτό σημαίνει πως θα σπάσει ο άξονας Γαλλίας – Γερμανίας, κάτι που δεν είναι πολύ πιθανό. Και η Ιταλία μάλλον θα πάει με Γερμανία – Γαλλία αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Μπορούν να θέλουν να είναι με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία.  

Τελικά μπορεί να επικρατήσει διαφορετική τμηματοποίηση ή διαφορετική εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μοντέλο ΝΤΠ – ΕΕ δεν θα προχωρήσει και αυτή η κατάρα της Ευρώπης, η ΕΕ θα τελειώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα τελειώσει και στην Ελλάδα η ευρωμανής νεοταξική συμμορία κλεφτών και απατεώνων που την υποστήριζε και θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα ή νέα κόμματα με διαφορετικές πολιτικές.

Παύλος

Scroll to Top