Στην αγκαλιά της Ρωσίας

Στην αγκαλιά της Ρωσίας

Αυτό το διάστημα, υποτίθεται πως γίνεται μια προσπάθεια μεταξύ ΗΠΑ – Βρετανίας από την μια μεριά και Ρωσίας από την άλλη για μια Νέα Γιάλτα. Στην Συμφωνία της Γιάλτας, η Ανατολική Ευρώπη πέρασε υπό την επιρροή της Ρωσίας (Σοβιετικής Ένωσης) και η Δυτική υπό την επιρροή ΗΠΑ – Βρετανίας. Αυτές ήταν οι νικήτριες χώρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γερμανία και Ιταλία ήταν με τον Άξονα και η Γαλλία μοιρασμένη και βασικά αμέτοχη. Την Γαλλία την απελευθέρωσαν οι Σύμμαχοι μετά την απόβαση στην Νορμανδία. Αμερικάνοι, Βρετανοί και Καναδοί προχωρούσαν από τα Δυτικά προς την Γερμανία και οι Ρώσοι (Σοβιετικοί) από τα Ανατολικά. Τελικά έφθασαν πρώτοι στο Βερολίνο οι Ρώσοι και αυτοί έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στον Χίτλερ.

Η προσπάθεια που προανέφερα μεταξύ ΗΠΑ – Βρετανίας από την μία και Ρωσίας από την άλλη δεν είναι απαραίτητα μεταξύ των κυβερνήσεων. Είναι μεταξύ διαφόρων κέντρων εξουσίας που έχουν πρόσβαση στις κυβερνήσεις και μπορούν να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις. Ενώ η Παλιά Συμφωνία της Γιάλτας χώριζε όλη την Ευρώπη, η Νέα Συμφωνία θα χωρίζει Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Θα αφήσει απέξω τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης που θα παραμείνουν ως έχουν δηλαδή μια μικρότερη Βορειοδυτική Ευρωπαϊκή Ένωση με κέντρο τις Βρυξέλες. Με άλλα λόγια, η προσπάθεια είναι να χωριστεί η Ευρώπη σε τρία τμήματα, ένα υπό την επιρροή ΗΠΑ – Βρετανίας, ένα υπό την επιρροή της Ρωσίας και το τρίτο θα είναι ό,τι απομείνει από την σημερινή ΕΕ, με τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης να είναι μέλη.

Όταν λέω επιρροή, εννοώ πως θα δημιουργηθούν δύο άλλα γκρουπ χωρών, πολύ διαφορετικά από την ΕΕ, με μεγαλύτερη αυτονομία. Στην πράξη θα αποδειχτεί πιο μοντέλο «Ένωσης» είναι καλύτερο και σίγουρα δεν θα είναι αυτό που εφαρμόζει η σημερινή ΕΕ που είναι αποδεδειγμένα ένα αποτυχημένο μοντέλο. Θα είναι ένα από τα άλλα δύο μοντέλα.

Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στο γκρουπ της Ρωσίας με δύο τρόπους, ο πρώτος είναι βάσει συμφωνίας. Το πως θα χωριστεί η Νότια και Ανατολική Ευρώπη μεταξύ ΗΠΑ – Βρετανίας από την μία πλευρά και Ρωσίας από την άλλη δεν έχει ξεκαθαριστεί. Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο ένα ή στο άλλο γκρουπ. Όταν λέω γκρουπ Ρωσίας ή ΗΠΑ – Βρετανίας δεν εννοώ πως θα είναι ιδιοκτησία τους αλλά το γκρουπ στο οποίο θα συμμετέχουν.

Η Ελλάδα έχει πολλά κοινά με την Ρωσία, πολύ στενούς ιστορικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς δεσμούς. Έχουν την θρησκεία μας και το αλφάβητο μας. Από εμάς (το Βυζάντιο) τα πήραν. Κατά την επικρατούσα άποψη, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν Θεσσαλονικείς. Υπάρχει και μια δεύτερη άποψη μικρότερης βαρύτητας πως ήταν Βουλγαρικής καταγωγής.

Αντί να υποστηρίζουμε εμείς την Ρωσία ως οφείλουμε λόγω των πολύ στενών δεσμών που έχουμε, τους υποστηρίζει η Τουρκία. Αυτό γίνεται βέβαια γιατί στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η ΝΤΠ – ΕΕ και όλα τα κόμματα έχουν προσκυνήσει την Νέα Τάξη, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στην Ρωσία ούτε στην Τουρκία. Είναι ενάντια σε ΝΤΠ – ΕΕ.

Είτε η Ελλάδα βρεθεί στο γκρουπ ΗΠΑ – Βρετανίας είτε της Ρωσίας, θα είναι πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα. Υπάρχει όμως και άλλος ένας τρόπος να βρεθούμε στην αγκαλιά της Ρωσίας. Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να μας πουλήσουν οι Αμερικάνοι δηλαδή να μας υποδείξουν την παραμονή στην ΕΕ, την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας που αποδείχθηκε καταστροφική για την χώρα.

Οι περισσότεροι ομογενείς είναι με τους Δημοκρατικούς. Αυτό αφορά τα προεδρεία των ομογενειακών ενώσεων. Σύμφωνα με μία εκτίμηση που μας έχει μεταφερθεί από ομογενειακούς κύκλους, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το ’16 και το ’20, οι ομογενείς ψηφοφόροι ψήφισαν στην πλειοψηφία τους τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους.

Η ελληνική Αντίσταση σε ΕΕ – ΝΤΠ περιμένει υπομονετικά τι θα αποφασίσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι νικήτριες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αν αποφασίσουν. Και οι δύο περιπτώσεις είναι αποδεκτές δηλαδή το γκρουπ ΗΠΑ – Βρετανίας ή το γκρουπ Ρωσίας. Η εναλλακτική που δεν είναι αποδεκτή είναι να παραμείνει η Ελλάδα σε αυτή την ΕΕ από την οποία καταστράφηκε.

Η ελληνική Αντίσταση σε ΕΕ – ΝΤΠ βρίσκεται σε συνεργασία με πολλές αντινεοταξικές δυνάμεις στην Ευρώπη και παγκόσμια. Αν μας πουλήσουν οι Αμερικάνοι, θα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Να έχουν υπόψη τους πως η Αντίσταση σε ΕΕ – ΝΤΠ έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα της που δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη. Υπόδειξη παραμονής σε αυτή την ΕΕ από τις ΗΠΑ σημαίνει πως μας στέλνουν με βεβαιότητα στην αγκαλιά της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ θα ξεχάσουν την Ελλάδα για πάντα.

Θα επανέλθουμε σε περίοδο μεγαλύτερου αντιαμερικανισμού από την δεκαετία του ’70 στον οποίο θα συμμετέχουν και πολλοί που τώρα βρίσκονται στον αμερικανόφιλο κύκλο. Η καταστροφή της χώρας δεν μπορεί να συνεχιστεί και η Ελλάδα καταστράφηκε από την συμμετοχή σε αυτή την ΕΕ και αυτή την Ευρωζώνη. Αν δεν θέλουν να το κάνουν οι ΗΠΑ, την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ζυγό, θα το κάνουν οι ομόδοξοι Ρώσοι αδελφοί μας, όσα χρόνια ή δεκαετίες κι αν χρειαστούν. Τώρα θα «αρχίσουν τα όργανα», αν πάνε να κάνουν κανένα αστείο.

Άγγελος

Scroll to Top