ΗΠΑ ή Ρωσία;

ΗΠΑ ή Ρωσία

Δεν έχει σημασία τι λέει ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης βρίσκεται στο περιθώριο, εκτός κέντρων παγκόσμιων αποφάσεων. Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Εκτός αυτού, ακόμα και αυτά που του λένε, τα μισά και λιγότερα, τα παρουσιάζει στους Νεοταξίτες της Ελλάδας με τελείως διαφορετικό τρόπο από ό,τι του τα λένε. Μετά χαζοχαίρονται όλοι μαζί οι Νεοταξίτες, πολιτικοί, μιντιάρχες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κλπ.

Η τριχοτόμηση της Ευρώπης με την δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων πόλων παγκόσμια δεν είναι βέβαιο. Όμως αν δεν γίνει, εκεί που τελικά θα καταλήξει θα είναι πολύ χειρότερα για τους Νεοταξίτες. Επίσης αυτά που θα προηγηθούν για να καταλήξει κάπου αλλού από το σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ θα είναι πάρα πολύ άσχημα και για την Ευρώπη και για τον κόσμο.

Μόλις το συνειδητοποιήσουν οι Νεοταξίτες (ειδικά της Ευρώπης) πως είναι η καλύτερη εναλλακτική που τους δίνεται, θα συμβιβαστούν. Αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξει. Αν όχι στην τριχοτόμηση της Ευρώπης, τότε που; Έκαναν στην Πράγα μια συνάντηση σαράντα τέσσερις χώρες, οι είκοσι εφτά της ΕΕ και δεκαεπτά εκτός. Συμπεριλαμβανόταν Βρετανία, Τουρκία, Νορβηγία, Ελβετία, Βαλκανικές, Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν κλπ.

Τις υπόλοιπες (ή όλες μαζί) τις ονόμασαν Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα. Το ό,τι πήγαν να μιλήσουν δεν σημαίνει πως αποδέχονται να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Ήταν μια καλή ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους σχεδόν πενήντα χωρών από την Ευρώπη και τις γειτνιάζουσες χώρες. Ενδεχομένως να συζητήθηκε το ζήτημα της τριχοτόμησης της Ευρώπης. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον τους ξενοδόχους, ΗΠΑ και Ρωσία.

Για πολλούς λόγους που εξηγήθηκαν σε προηγούμενα άρθρα, έχουν δικαιώματα στην Ευρώπη, περισσότερα από όσα έχουν Γαλλία και Γερμανία. ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία απελευθέρωσαν την Ευρώπη από τους Ναζί. Η Ρωσία είναι ευρωπαϊκή χώρα, αναπόσπαστο τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης. Στις ΗΠΑ οι άποικοι ήταν κυρίως ευρωπαϊκής καταγωγής. Κακό δεν κάνει να μιλάνε (στην Πράγα), ίσα ίσα καλό είναι. Δεν σημαίνει όμως πως θα βγει όπως βολεύει την Γαλλία και την Γερμανία. Για την ακρίβεια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγει όπως βολεύει την Γαλλία και την Γερμανία.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την τριχοτόμηση της Ευρώπης με την δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων πόλων παγκόσμια. Είναι μια λύση που δεν ενθουσιάζει κανένα αλλά είναι έτοιμοι όλοι στο τέλος να την αποδεχτούν ενώ δεν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν άλλες λύσεις όπως το καταστροφικό σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ. Με την τριχοτόμηση της Ευρώπης, αυτό που ονομάζεται σήμερα ΕΕ θα εξακολουθήσει να υφίσταται, μόνο που θα λείπουν πολλά μέλη από τα σημερινά καθώς θα ανήκουν στα άλλα δύο γκρουπ.

Ποιες χώρες είναι πιθανότερο να φύγουν από την σημερινή ΕΕ; Δεν είναι κάτι δύσκολο να το βρει κανείς! Οι χώρες της Νοτίου και της Ανατολικής Ευρώπης. Ποιες από τις χώρες της Νοτίου και της Ανατολικής Ευρώπης δεν το ξέρουμε. Σίγουρα θα είναι εκτός η Ελλάδα. Εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. Η σύμπλευση με Γαλλία – Γερμανία έχει τελειώσει ουσιαστικά από το 2010. Τώρα όμως είναι καλύτερες συνθήκες για να υλοποιηθεί διότι το παγκόσμια σκηνικό είναι ευνοϊκότερο.

Αυτό που ήταν να γίνει το 2015 με το δημοψήφισμα, θα γίνει με μια καθυστέρηση και με πολύ πιο εύκολο τρόπο. Αυτό μας είπαν από τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων και το δεχτήκαμε. Με το «μας» δεν εννοώ κάτι Μητσοτάκηδες και κάτι Καραμανλήδες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται αλλά την Αντίσταση σε ΕΕ – ΝΤΠ που περιμένει υπομονετικά τόσο καιρό να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Για την Ελλάδα το βασικό ερώτημα είναι «με ΗΠΑ ή με Ρωσία;» Δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από εμάς. Αν οι ΗΠΑ δεν δεχτούν να απελευθερώσουν την χώρα από τον ευρωπαϊκό ζυγό, τότε δεν υφίσταται ερώτημα, η Ρωσία είναι μονόδρομος. Επομένως για να μην το κάνει η Ρωσία, ίσως οι ΗΠΑ θελήσουν επίσης να μας απελευθερώσουν τον ευρωπαϊκό ζυγό και τον δρόμο της καταστροφής, την ευρωπαϊκή πορεία. Πέρα από ό,τι λένε τα Νεοταξικά ΜΜΕ, κάτι Μητσοτάκηδες και κάτι Καραμανλήδες πρέπει να επικεντρωθούμε στο ερώτημα «ΗΠΑ ή Ρωσία;» Οι μπροστάρηδες της ευρωπαϊκής πορείας είναι στο τέλος τους.

Όσοι ήταν στην δεύτερη γραμμή, στην Νέα Δημοκρατία και τα άλλα Νεοταξικά κόμματα, αν φερθούν έξυπνα, μπορεί να διασωθούν. Το ίδιο ισχύει και με μιντιάρχες, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες. Οι μπροστάρηδες έχουν τελειώσει. Δεν μπορεί όσοι ηγήθηκαν της ευρωπαϊκής πορείας και του σχεδίου ΝΤΠ – ΕΕ να ηγηθούν της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Στην δεύτερη και στην τρίτη γραμμή, αν κάνουν μια ωραία κωλοτούμπα, μπορεί να επιβιώσουν.

Βασίλης

Scroll to Top