Στον κόσμο του ο Καραμανλής

Στο κόσμο του ο Καραμανλής

Με αυτά που λέει ο Καραμανλής φαίνεται πως είναι εκτός πραγματικότητας. Συμπεριφέρεται λες και βρισκόμαστε στο 2000 ή στο 2004. Δεν έχει καταλάβει πως πέρασαν είκοσι χρόνια και μεσολάβησαν πάρα πολλά. Το βασικότερο είναι πως καταστράφηκε η χώρα. Η καταστροφή δεν έγινε μέσα σε ένα χρόνο αλλά φάνηκε με την χρεοκοπία.

Δεν έχει καταλάβει την τεράστια αντίδραση που υπάρχει στο Νεοταξικό σχέδιο που αυτός υποστηρίζει και εκφράστηκε πρώτα στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα του 2015. Ο ίδιος όπως και όλοι οι Νεοταξίτες υποστήριξαν δημόσια το ΝΑΙ και οι ψηφοφόροι με συντριπτική πλειοψηφία έδωσαν την νίκη στο ΟΧΙ. Στην συνέχεια οι Νεοταξίτες ανέτρεψαν την απόφαση του ελληνικού λαού.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η Βρετανία βγήκε εκτός ΕΕ και οι Αμερικάνοι εξέλεξαν έναν εκτός πολιτικού συστήματος που είναι κατά του Νεοταξικού σχεδίου, τον Τραμπ. Στην Ιταλία είχαμε την πρώτη ευρωπαϊκή Αντινεοταξική κυβέρνηση που όμως δεν κράτησε για πολύ λόγω εσωτερικών διαφωνιών μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Σαλβίνι.

Στην Γαλλία, τα ευρώδουλα κόμματα εξουσίας, αντίστοιχα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, έχουν πέσει κάτω από 5% και οι Αντινεοταξίτες συγκέντρωσαν την πλειοψηφία με 55% αλλά δεν μπόρεσαν να εκλέξουν Πρόεδρο. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και όλα όσα ακολούθησαν.

Όλοι φαίνονται να φοβούνται τις οικονομικές επιπτώσεις στην Ευρώπη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας. Ίσως είναι αρκετές για να ηττηθεί η ΝΤΠ – ΕΕ. Όμως υπάρχουν και χειρότερα σενάρια. Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι τα συνδυαστικά συντριπτικά πλήγματα που σχεδιάζουν οι Αντινεοταξίτες καθώς είναι επτασφράγιστο μυστικό ανάμεσα σε λίγους.

Μπορώ όμως να σκεφτώ πολύ χειρότερα σενάρια. Δεν λέω πως αυτό ετοιμάζεται γιατί δεν ξέρω τι ετοιμάζεται. Ας υποθέσουμε πως η Ρωσία συνεχίζει την επέλαση και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Μπορεί να την σταματήσει η ΕΕ; Χωρίς τις ΗΠΑ δεν μπορεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία με ποιων το μέρος θα πάνε οι ΗΠΑ. Το ερώτημα είναι το πότε και το πως.

Να δημοσιεύσω για τον Καραμανλή την λίστα με τις πρώτες ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις παγκόσμια, σύμφωνα με την Global Fire Power. Είναι κατά σειρά ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Γαλλία, Βρετανία, Βραζιλία, Πακιστάν, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Ιράν, Γερμανία, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Αυστραλία, Ισραήλ, Καναδάς. Η Ελλάδα είναι στην 29η θέση.

«Είναι ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει τολμηρά, διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις» είπε ο Καραμανλής στην πρόσφατη ομιλία του στα Ανώγεια της Κρήτης. Να συμπληρώσω το «ποιος Καραμανλής;» με το «ποια Ευρωπαϊκή Ένωση ρε Καραμανλή;» δηλαδή για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση μας μιλάς Καραμανλή όταν είναι στρατιωτικά ανίσχυρη. Αν δεν συνθηκολογήσουν οι Νεοταξίτες της ΕΕ θα «χοντρύνουν» τα πράγματα.

Η Ρωσία θα έχει την στήριξη της Κίνας και πιθανώς Πακιστάν και Τουρκίας που βρίσκονται αντίστοιχα στην τρίτη, δέκατη και ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα πάντοτε με την στρατιωτική ισχύ. Ίσως ακόμη να εξασφαλίσει και την στήριξη του Ιράν που είναι στην δέκατη τέταρτη θέση. Δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και αμφιβάλλω αν θα κάνουν τίποτα, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως δεν έχουν καμία απολύτως ελπίδα.

Βέβαια αν βάλουμε στο παιχνίδι τις ΗΠΑ που μπορεί να παρασύρουν και άλλες χώρες με το μέρος τους, τότε αλλάζουν οι ισορροπίες. Τότε όμως θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο και νομίζω είναι κάτι που θα το αποφύγουν. Επομένως τι θα γίνει στην περίπτωση που η Ρωσία συνεχίσει την επέλαση και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης;

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα κάνουν τίποτα. Μπορεί τυπικά να κάνουν πως κάπως αντιδρούν αλλά επί της ουσίας δεν θα καταφέρουν τίποτα. Οι ΗΠΑ σαφώς θα είναι με το μέρος των Δυτικοευρωπαίων αλλά δεν θα βιαστούν να εμπλακούν σε μάχες διότι τότε πάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα αποβιβάσουν στρατεύματα μαζί με τους Βρετανούς στην ηπειρωτική Ευρώπη, πιθανώς από τα δυτικά και θα δίνουν διαρκώς προειδοποιήσεις στους Ρώσους να σταματήσουν.

Όταν μαζέψουν αρκετά στρατεύματα και έχουν πλησιάσει τα ρωσικά, θα επέλθει ανακωχή. Στην Ανατολική Ευρώπη θα είναι ρωσικά στρατεύματα και στην Δυτική αμερικανικά και βρετανικά. Οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί δεν θα έχουν ρίξει ούτε μια σφαίρα αλλά οι Ρώσοι θα έχουν ρίξει πολλές. Μπορεί να πέσουν και αρκετές σφαίρες, οβίδες, βόμβες κλπ στην Ελλάδα, από τους Τούρκους.

Τελικά που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία; Σε μια νέα συμφωνία Γιάλτας ανάμεσα σε ΗΠΑ – Βρετανία από την μία μεριά και την Ρωσία από την άλλη που μάλλον θα διαβουλευτεί και με την Κίνα πριν συμφωνήσει. Ενδεχομένως η Κίνα να συμμετέχει και στην νέα συμφωνία Γιάλτας που θα είναι μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, διαφορετική από το Νεοταξικό σχέδιο.

Χρειάζεται να περάσει ο κόσμος όλα αυτά και να διακινδυνεύσει με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Ας συνθηκολογήσουν οι ψυχοπαθείς οι Νεοταξίτες της ΕΕ σε μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, να τελειώνουμε με όλα τα προβλήματα, της ενέργειας, της ακρίβειας, των εχθροπραξιών κλπ. Αν όμως και οι άλλοι έχουν τα ίδια μυαλά με τον Καραμανλή και είναι «τελείως στον κόσμο τους» πάμε για «άσχημα ξεμπερδέματα».

Μιχαήλ

Scroll to Top