Σημείο καμπής μεταβολών

Σημείο καμπής μεταβολών

Η Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ δημοσιεύει διάφορα σχέδια της για να 1) ενημερώσει και προετοιμάσει τους πολίτες για ό,τι έρχεται 2) επιτύχει την υποστήριξη και συνδρομή ενός μεγάλου μέρους των πολιτών. Αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο πως όταν περάσει η χώρα στην Αντί - ΝΤΠ, σε πρώτη φάση θα γίνει αλλαγή πρωθυπουργού και σημαντικών υπουργείων και στην συνέχεια πολλές άλλες μεταβολές.

Μας ζητήθηκε να διευκρινίσουμε ποιες είναι αυτές οι μεταβολές. Έχουν εξηγηθεί αρκετά σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Εξαρτάται αν είναι ήττα της ΝΤΠ ή συνθηκολόγηση. Σε αυτό το σημείο να εξηγήσω πως μπορεί να είναι μερική η συνθηκολόγηση. Αυτό σημαίνει πως σε κάποιες χώρες θα συνθηκολογήσει η ΝΤΠ ενώ σε άλλες δεν θα συνθηκολογήσει.

Δηλαδή μπορεί να επιτευχθεί συνθηκολόγηση σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία ενώ στην Γερμανία, η ΝΤΠ να μην δεχτεί να συνθηκολογήσει. Ανάλογα με το αν είναι ήττα ή συνθηκολόγηση, αν η συνθηκολόγηση είναι μερική ή συνολική και στην περίπτωση της μερικής συνθηκολόγησης ποιες χώρες θα αφορά, θα είναι ο αλλαγές που θα γίνουν.

Αυτή την εποχή, εδώ και πολλά χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες, στην Ελλάδα κάνει κουμάντο η Γερμανία. Αυτό το επιτυγχάνει δια μέσου γερμανόφιλων που έχουν μεγάλες θέσεις ή δρουν παρασκηνιακά. Ο Σημίτης είχε κάποτε την ψηλότερη ουσιαστικά θέση στην χώρα. Τυπικά είναι αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά ουσιαστικά του Πρωθυπουργού. Σήμερα ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός αλλά παρασκηνιακός.

Παρομοίως η Μπακογιάννη ουσιαστικά συγκυβερνά με τον Μητσοτάκη και βρίσκεται σε συντονισμό με Σημίτη πρωτίστως αλλά και Βενιζέλο - Λοβέρδο του γαλλόφιλου ή γαλλόδουλου ΠΑΣΟΚ. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πικραμένος είναι γερμανογαλλόφιλος. Όλοι αυτοί θα αλλάξουν είτε δρουν στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο.

Η Γερμανία δεν θα κάνει πλέον κουμάντο. Βγαίνει τελείως έξω από το παιχνίδι, όσον αφορά την Ελλάδα. Enough is enough*! Δεν θα κάνει καμία άλλη χώρα κουμάντο στην Ελλάδα. Επιρροή θα υπάρχει αλλά θα είναι αμοιβαία, μεταξύ των χωρών του γκρουπ. Δεν έχει καταλήξει οριστικά κάπου η σύνθεση των γκρουπ. Δηλαδή δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση να είναι η Ελλάδα στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ - Βρετανία.

Αυτό όμως που φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες, αυτή την περίοδο, διότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα στο μέλλον, είναι να βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με την Ρωσία και επίσης Ιταλία και Γαλλία. Αν τυχόν συμβεί αυτό, οι χώρες αυτές θα έχουν επιρροή αλλά και το αντίστροφο, η Ελλάδα θα έχει επιρροή σε αυτές. Κουμάντο δεν θα κάνει πλέον καμία χώρα.

To 2015, στις πρώτες θέσεις των ξένων άμεσων επενδύσεων ήταν Γερμανία (4,9 δις), Λουξεμβούργο (4,5 δις), Ολλανδία (4,4 δις), Γαλλία (1,9 δις). Οι τρεις πρώτες θα βρίσκονται σε διαφορετικό γκρουπ και ερωτηματικό υπάρχει για την Γαλλία. Σταδιακά θα μειωθούν οι επενδύσεις Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας και το ίδιο θα συμβεί για την Γαλλία αν είναι σε άλλο γκρουπ. Θα περάσουν στις πρώτες θέσεις των ξένων επενδύσεων άλλες χώρες, πιθανότατα του γκρουπ.

Αν οι χώρες συμμετέχουν στην συνθηκολόγηση, θα γίνει συμφωνία για ομαλή σταδιακή μείωση. Αν δεν συμμετέχουν, θα ληφθούν μόνο υπόψη τα συμφέροντα της Ελλάδας και των εργαζομένων, ό,τι σημαίνει αυτό. Θα εξετασθεί το ζήτημα και η πορεία μείωσης των επενδύσεων θα είναι μόνο προς το συμφέρον της χώρας και των εργαζόμενων. Αλλιώς θα επιτευχθεί μια εξισορρόπηση όπου θα ληφθούν υπόψη και τα συμφέροντα των εταιρειών που σταδιακά θα μειώσουν τις επενδύσεις τους.

Επιπλέον, οι Νεοταξίτες θα αντικατασταθούν τουλάχιστον στις μισές κορυφαίες θέσεις της χώρας, από Αντινεοταξίτες. Αυτό θα γίνει σε περίπτωση συνθηκολόγησης. Αν ηττηθεί η ΝΤΠ, τότε θα αντικατασταθούν σε όλες τις θέσεις. Βέβαια και το ένα και το άλλο θα γίνουν σταδιακά, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό και κάποια σημαντικά υπουργεία.

Η Ελληνική Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ είναι μέρος της Διεθνούς Αντίστασης που έχει παραρτήματα σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Είναι 195 χώρες στον κόσμο και υπάρχει παράρτημα σχεδόν σε όλες. Απλά αυτό που συμβαίνει είναι πως η Αντίσταση δεν έχει αναπτυχθεί το ίδιο σε όλες τις χώρες. Σε κάποιες τώρα ξεκινάει. Σε άλλες έχει προληπτική μορφή διότι δεν ελέγχονται από την ΝΤΠ.

Η Ελληνική Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ δεν έχει απευθείας επικοινωνία με όλα τα παραρτήματα της Διεθνούς Αντίστασης σε ΝΤΠ - ΕΕ αλλά μόνο με λίγες συγκεκριμένες χώρες. Με τις υπόλοιπες είναι δια μέσου της Διεθνούς Αντίστασης. Αν όμως για κάποιους λόγους χρειαστεί απευθείας επικοινωνία και συντονισμός με το παράρτημα κάποιας χώρας, τότε γίνεται.

Η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ έχει ένα σχέδιο, για να εμποδίσει το σχέδιο της ΝΤΠ - ΕΕ. Όπως κάνει η ΝΤΠ εδώ και δεκαετίες, θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους υποψηφίους της στις επερχόμενες εκλογές. Εκτός από Ελλάδα και Τουρκία, εκλογές γίνονται σύντομα σε Ισπανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Φιλανδία. Στην Ελλάδα είναι χαμένες σίγουρα διότι και τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι Νεοταξικά.

Αυτό που μπορεί να κάνει η Αντίσταση, είναι η αλλαγή πρωθυπουργού όπως γίνεται στην Βρετανία, όταν η χώρα περάσει στον έλεγχο της. Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας, Ρίτσι Σούνακ δεν εξελέγησαν αλλά αντικατέστησαν τον/ην προηγούμενο πρωθυπουργό. Ο Τζόνσον αφού αντικατέστησε την Τερέζα Μέι, κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Μέσα σε μία χοντρικά πενταετία, έγιναν τέσσερις αλλαγές πρωθυπουργού, χωρίς εκλογές.

Όλα αυτά που γράφουμε εδώ και χρόνια και κάποιοι τα χαρακτηρίζουν αστεία ή επιστημονική φαντασία, πλησιάζει η ώρα να πραγματοποιηθούν. Αστείοι, για πολλά γέλια είναι οι Νεοταξίτες για την μεγάλη βλακεία τους και άγνοια των διεθνών καταστάσεων. Δεν ήταν καθόλου εύκολη ιστορία η Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ. Δεν ήταν εύκολο να ηττηθούν οι Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά στο τέλος έγινε.

Η μάχη του Στάλινγραντ ήταν από τις πιο σημαντικές. Θεωρείται πως απετέλεσε το σημείο καμπής. Έγινε μεταξύ 23 Απριλίου 1942 και 2 Φεβρουαρίου 1943. Είχε το μεγαλύτερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές από όλες τις μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την μάχη του Στάλινγκραντ, έγειρε η πλάστιγγα υπέρ των Συμμάχων. Ίσως η μάχη της Γαλλίας αποδειχθεί ανάλογη με την μάχη του Στάλινγκραντ, το σημείο καμπής στον πόλεμο ενάντια στην ΝΤΠ - ΕΕ.

*Enough is enough (is enough) we can't go on, we can't go on no more, noEnough is enough (is enough) we want them out, we want them out that door now

Ιάσων

Scroll to Top