Καϊλή ίσον Μητσοτάκης

Καϊλή ίσον Μητσοτάκης

Η Καϊλή ξεκίνησε σπουδάζοντας Αρχιτέκτων – Μηχανικός, κάτι σχετικό με το επάγγελμα του πατέρα της αλλά το γύρισε σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σχέσεις. Την περίοδο ’04 – ’07 παρουσίαζε ειδήσεις στο Mega που τότε βασικός μέτοχος ήταν ο Μπόμπολας. Θεωρείται «κορίτσι» του Βενιζέλου. Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στήριξε Λοβέρδο. Κατηγορείται για χρηματισμό από το Κατάρ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν από την αρχή στο ΠΑΣΟΚ αλλά βρισκόταν στην Ένωση Κέντρου. Ο Λαλιώτης τον γνώριζε από τα φοιτητικά χρόνια στη Γαλλία και τον σύστησε στον Παπανδρέου το ’89. Ο Βενιζέλος τον υπερασπίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. Το ’90 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και το ’93 για πρώτη φορά βουλευτής. Το ’19 η Γεννηματά τοποθέτησε τον Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τον Βενιζέλο στην τελευταία θέση που αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ.

Κατά μία άποψη το πραγματικό του επώνυμο είναι Τούρκογλου. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ανήκει στην οικογένεια των Βενιζέλων που ξεκίνησαν από την Μάνη και μέσω Ευβοίας βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Ας υποθέσουμε πως πράγματι το επώνυμο του ήταν Τούρκογλου. Όσοι αλλάζουν το επώνυμο τους γιατί δεν τους αρέσει, βρίσκουν κάτι παρεμφερές όπως πχ Τέρκογλου σε αυτή την περίπτωση.

Αν δεν είναι πραγματικά οικογένεια Βενιζέλου, τρέφει απεριόριστο θαυμασμό στον Ελευθέριο Βενιζέλο για να αλλάξει έτσι το όνομα του. Οι Μητοστάκηδες είναι οικογένεια Βενιζέλου δηλαδή έχουν πολύ στενούς συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια Βενιζέλου. Ουσιαστικά η πολιτική δυναστεία Βενιζέλων – Μητσοτάκηδων είναι μία, χωρισμένη σε δύο οικογένειες.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παντρευτεί την Λίλα (Βασιλική) Μπακατσέλου της οικογένειας επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης. Ο Γεώργιος Μπακατσέλος ήταν βουλευτής και υπουργός των Φιλελεύθερων και της Ένωσης Κέντρου. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν από τους βασικούς της Αποστασίας του ’65. Η οικογένεια πλέον θεωρείται πως ανήκει στην Μητσοτακική Νέα Δημοκρατία αλλά συνεργάζεται με Μπόμπολα, Μπουτάρη κλπ.

Ο Ανδρουλάκης υποστήριξε πως η Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι έτσι ακριβώς αλλά περίπου. Πολλοί νομίζουν πως τις διαχωριστικές γραμμές τις καθορίζουν τα κόμματα. Μητσοτάκης, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Καϊλή κλπ ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο που βρίσκεται στις παρυφές των δύο πρώην κομμάτων εξουσίας, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Βενιζέλος και Λοβέρδος είναι γαλλόφιλοι που πάνε πακέτο με τους γερμανόφιλους.  

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο Σημίτης που είναι γερμανόφιλος. Επειδή η γερμανόφιλη Θοδώρα Μπακογιάννη δεν πέτυχε να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έχασε από τον Σαμαρά, προσπάθησε να βάλει τον αδελφό της Κυριάκο στη θέση του Προέδρου. Μεσολάβησε στον Σημίτη και στους Γερμανούς να τον στηρίξουν. Υποτίθεται πως ο Κυριάκος είναι αμερικανόφιλος και η Θοδώρα παρίστανε τάχαμου πως είναι με τον Μεϊμαράκη αλλά υπόγεια ενεργούσε υπέρ του Κυριάκου.

Σημίτης, Βενιζέλος, Λοβέρδος κλπ έδωσαν εντολή και κατέβηκαν μαζικά οι «εκσυγχρονιστές» στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για να ψηφίσουν Μητσοτάκη. Επίσης ο Σημίτης έδωσε εντολή στα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ να στηρίξουν Μητσοτάκη. Έτσι από την τέταρτη θέση τον έφεραν στην πρώτη. Οι Μητσοτάκηδες - Μπακογιάννηδες τοποθέτησαν τον Δημητριάδη στου Μαξίμου ώστε να είναι τα αυτιά και τα μάτια της οικογένειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκυβερνούσε με όλη την οικογένεια και κυρίως με την αδελφή του Θεοδώρα που κατ’ αυτό τον τρόπο πέτυχε να γευτεί αρκετά την πρωθυπουργία, κάτι που της στέρησε ο Σαμαράς.

Αφού κέρδισε τις εκλογές ο Μητσοτάκης, το ’19 όλοι αυτοί, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Καϊλή κλπ ήταν με το ένα πόδι στο ΠΑΣΟΚ και με το άλλο στην Νέα Δημοκρατία. Βοήθησε η στροφή που έκανε ο Μητσοτάκης προς τα αριστερά δηλαδή το κέντρο. Ο Χρυσοχοΐδης έγινε υπουργός και θα είναι πιθανότατα υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία.

Η Καϊλή ετοιμαζόταν να κατέβει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Στο θέμα των υποκλοπών συντάχθηκε με την θέση της Νέας Δημοκρατίας. Το δημαρχιλίκι είναι πολλές φορές ένα σκαλί για ψηλότερες θέσεις. Ο Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε ως δήμαρχος του Λονδίνου. Δηλαδή οι βλέψεις της Καϊλή δεν σταματούσαν μόνο στην δημαρχία της συμπρωτεύουσας αλλά το έβλεπε ως ένα σκαλί. Τώρα βέβαια θα την απασχολεί μόνο πως θα γλυτώσει την φυλακή.  

Μπροστινός ο Δημητριάδης

Πέτρος

Scroll to Top