Ρωσία αντί Γερμανία

Ρωσία αντί Γερμανία

Ασχολούνται με ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Σε πρώτη φάση, όποιος και να γίνει, Νεοταξίτης θα είναι, υπηρέτης του σχεδίου ΝΤΠ - ΕΕ. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η έκβαση της μάχης της Γαλλίας. Θα δοθεί μεγάλη μάχη μεταξύ ΝΤΠ που υποστηρίζει τον Μακρόν και Αντί-ΝΤΠ που προσπαθεί να ρίξει τον Μακρόν. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο να πέσει ο Μακρόν. Αν πέσει ο Μακρόν, θα γίνουν πολλές αλλαγές.

Μεταξύ αυτών, θα περάσουν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες στον έλεγχο της Αντί - ΝΤΠ. Αν περάσει η Γαλλία στον έλεγχο Αντί - ΝΤΠ, θα περάσει και η Ελλάδα και άλλες χώρες. Θα δημιουργηθεί ένα ντόμινο. Στην Ελλάδα, θα γίνει αλλαγή πρωθυπουργού, όπως γίνεται στην Βρετανία, με κάποιον Αντινεοταξίτη. Θα αλλάξουν επίσης σημαντικά υπουργεία όπως Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας όπου θα τοποθετηθούν Αντινεοταξίτες. Αυτά βέβαια σε πρώτη φάση μόνο. Στην συνέχεια θα γίνουν πολλές άλλες μεταβολές.

Η μάχη της Γαλλίας είναι επίσης σημαντική για το αν θα είναι Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία σε ένα γκρουπ. Έχουμε γράψει επανειλημμένα πως μάλλον θα δημιουργηθούν δύο νέα γκρουπ χωρών, ένα με ΗΠΑ - Βρετανία και ένα με Ρωσία. Η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ, έχει ήδη δώσει σε Αντιστασιακούς σε ΗΠΑ - Βρετανία και Ρωσία δύο νέα μοντέλα για γκρουπ χωρών που τα επεξεργάζονται περαιτέρω. Το ερώτημα για την Ελλάδα ήταν αν θα βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ - Βρετανία ή με Ρωσία. Φαίνεται πως ανεβαίνουν οι πιθανότητες να βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με την Ρωσία.

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κάνει κουμάντο η Γερμανία ενώ είναι η πιο αντιπαθής στους Έλληνες χώρα. Όποιος/α δεν μας πιστεύει, ας δοκιμάσει να κάνει δημοσκόπηση στον κύκλο του/ης και θα το διαπιστώσει. Είναι ανεπίτρεπτο να κάνει κουμάντο μια άλλη χώρα και μάλιστα αυτή για την οποία οι Έλληνες έχουν τις πιο αρνητικές εντυπώσεις. Με το νέο μοντέλο, θα υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία και δεν θα κάνει κουμάντο στην Ελλάδα καμία άλλη χώρα.

Οι χώρες που θα βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ, θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή, σε σχέση με αυτές που είναι εκτός. Αυτό θα ισχύει και για μεγάλες και για μικρές χώρες. Δηλαδή η επιρροή δεν θα περιορίζεται μόνο στις μεγάλες. Παρομοίως και η Ελλάδα θα έχει κάποια επιρροή στις υπόλοιπες χώρες του γκρουπ. Λεγόταν πως η Γερμανία είχε ηγετικό ρόλο στην ΕΕ. Αυτό που διαφαίνεται αυτή την στιγμή είναι πως η Ρωσία θα αντικαταστήσει την Γερμανία σε ένα τμήμα της Ευρώπης. Έχει σημασία το «αυτή την στιγμή» γιατί μπορεί όλα να αλλάξουν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας. Όσον αφορά το μέγεθος της οικονομίας, σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, είναι περίπου ισοδύναμες. Βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία βρίσκονται στην ένατη, δέκατη και ενδέκατη αντίστοιχα. Στις τέσσερις πρώτες είναι Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία.

Η Γερμανία έχει πληθυσμό 84 εκατομμύρια και η Ρωσία 147 εκατομμύρια. Η Ρωσία βρίσκεται χαμηλότερα ως προς το μέσο εισόδημα. Αυτό όμως της δίνει την δυνατότητα να ξεπεράσει κατά πολύ την Γερμανία στο μέγεθος της οικονομίας, αν κατορθώσει με ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης να την πλησιάσει σε μέσο εισόδημα.

Η Ρωσία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της στρατιωτικής ισχύος και η Γερμανία στην εικοστή πέμπτη. Η έκταση της Γερμανίας είναι 357,592 km2 και της Ρωσίας 17,098,246 km2  δηλαδή 48 φορές μεγαλύτερη! Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο αλλά ένα μέρος από αυτό είναι πάγοι. Ξεκινάει από την Μαύρη θάλασσα, δίπλα στην Μεσόγειο και φθάνει μέχρι τον Ειρηνικό. Διατρέχει όλο το βόρειο τμήμα της Ασίας.

Ποιο θα είναι αυτό το τμήμα της Ευρώπης που θα είναι στο ίδιο γκρουπ με την Ρωσία, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εξαρτάται από την μάχη της Γαλλίας. Αν επικρατήσει η Αντί - ΝΤΠ, πιθανώς να δουν θετικά την συμμετοχή τους σε ένα άλλο γκρουπ χωρών, με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία χωρών. Άλλοι βλέπουν θετικά την πρόσβαση στον Ειρηνικό και στις χώρες της Ασίας που αποκτούν δια μέσου της Ρωσίας.

Επίσης πιστεύουν πως την Ρωσία καλύτερα να την πάρουν με το καλό παρά με το άγριο, να την βάλουν μέσα στο παιχνίδι παρά να την αφήσουν εκτός θυμωμένη. Ένα άλλο θετικό, σε περίπτωση που συμμετέχουν Γαλλία και Ιταλία είναι η εξισορρόπηση που επέρχεται καθώς είναι δύο επίσης ισχυρές χώρες. Αν είναι η Ρωσία μόνη της, η ισχυρή χώρα του γκρουπ, θα επικρατήσει των άλλων χωρών που θα γίνουν κατά κάποιο τρόπο δορυφόροι της.

Έτσι κάποιοι θεωρούν απαραίτητο, στο γκρουπ να συμμετέχουν μία ή περισσότερες ισχυρές χώρες. Ακόμη και στις ΗΠΑ, κάποιοι βλέπουν θετικά αυτό το σενάριο, με την έννοια πως είναι μια λύση στο μεγάλο μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί. Λύνει αρκετά προβλήματα. Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση, γιατί το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλές χώρες. Ας καθίσουν να μιλήσουν και να βρουν μια λύση. Οι Γερμανοί θα ήθελαν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ευρώπη αλλά αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Ελευθέριος

Scroll to Top