Τέλος στην προπαγάνδα 1

Τέλος στην προπαγάνδα 1

AUDIO

Μας έλεγαν για σύγκλιση με τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες και αντί για αυτό μας έφεραν στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία και θα μας πάνε ακόμη χαμηλότερα, στο ίδιο επίπεδο με το Κογκό. Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει. Εσείς δεν μας λέγατε ότι θα μας φέρετε στο ίδιο επίπεδο με τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες; Γιατί γίναμε Τουρκία; Ποιος φταίει;

Μας έχουν φλομώσει στο παραμύθι για τους δήθεν εταίρους και την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν υπάρχουν εταίροι και δεν υπάρχει ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτά είναι βρωμερά ψέματα. Οι Γερμανοί μας έλιωσαν και οι Γάλλοι κοιτούσαν απαθείς. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να σώσουν τις τράπεζες τους. Όλοι ενδιαφέρονται μόνο τα συμφέροντα τους. Οι Γερμανοί κατόρθωσαν με την ΕΕ αυτό που δεν κατάφεραν σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα. Είναι ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η συμμετοχή σε αυτή την ΕΕ είναι ενάντια στα συμφέροντα μας.

Δεν είναι μόνο αυτά αλλά και πάρα πολλά άλλα που έχουμε ήδη εκφράσει και άλλα που πρόκειται να πούμε μελλοντικά. Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τα πει όλα αυτά. Είναι όλοι τους πουλημένα τομάρια. Δεν είναι στην πραγματικότητα δημοσιογράφοι αλλά προπαγανδιστές. Δεν κάνουν λειτούργημα αλλά διαπράττουν κακούργημα. Δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Δεν έχει βγει κανένας απολύτως να τα πει, πολιτικός ή ειδικός.

Τα ΜΜΕ έχουν στήσει συμπαιγνία εξαπάτησης και παραπλάνησης με το πολιτικό σύστημα ενάντια στον ελληνικό λαό. Χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους με του Χίτλερ που εξελέγη αρχικά με εκλογές. Μετά με την προπαγάνδα έκανε πλύση εγκεφάλου στο γερμανικό λαό ώστε να έχει την στήριξη του στα φοβερά εγκλήματα που ετοιμαζόταν να κάνει. Ξεκίνησε σιγά σιγά και με το μαλακό. Αν το είχαν σταματήσει εγκαίρως δεν θα είχαν συμβεί όλα αυτά που έκανε. Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά. Τώρα που βρίσκονται ακόμα στην αρχή.

Οι απόψεις μας εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος των πολιτών. Τις διαμορφώνουμε μετά από συζητήσεις με πολίτες. Τον δημόσιο διάλογο με τους πολίτες που ξεκινήσαμε το 2013 με το Δέκα δεν τον σταματήσαμε ποτέ. Απλά σταματήσαμε να δημοσιεύουμε απόψεις και αντί αυτού τις επεξεργαζόμαστε και τις συμπεριλαμβάνουμε στις θέσεις του πολιτικού Δικτύου. Εμείς τις παρουσιάζουμε μέσα από το διαδίκτυο και δεν ξέρουμε πόσο μακριά φθάνουν. Τις επισκεψιμότητας των ιστότοπων τις ξέρουμε και δεν είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος. Στο διαδίκτυο οι απόψεις προχωρούν πολύ παραπέρα γιατί συμβαίνει το διαδικτυακό «από στόμα σε στόμα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όμως δεν μπορεί να έχει την μαζική απήχηση που έχουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και κυρίως τα κανάλια. Αυτές οι απόψεις είναι εξαφανισμένες από τα κανάλια. Τα περισσότερα είναι ιδιωτικές εταιρείες. Έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις μέσα από ένα κομματικό και ιδεολογικό πρίσμα. Δεν έχουν το δικαίωμα να εξαπατούν συστηματικά τον ελληνικό λαό, αποκρύπτοντας μεγάλο μέρος της αλήθειας και παραποιώντας το μέρος της αλήθειας που παρουσιάζουν.

Στα κανάλια οι μειοψηφικές απόψεις παρουσιάζονται ως πλειοψηφικές. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να ταυτίζονται με την πλειοψηφία. Θέλουν να είναι main stream και όχι περιθωριακοί. Τις περιθωριακές απόψεις τα κανάλια τις παρουσιάζουν ως mainstream και έτσι γίνονται mainstream. Επιπλέον άνθρωποι που δεν έχουν μεγάλη μόρφωση δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στην άποψη ενός καθηγητή, ενός ειδικού, ενός υπουργού με πτυχία.

Είναι πολλοί ψηφοφόροι που δεν τον ψάχνουν παραπέρα ούτε προβληματίζονται ιδιαίτερα. Δέχονται αυτά που τους λένε τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Βέβαια στους περισσότερους, όταν παρουσιάσουμε τις δικές μας απόψεις και τους τα εξηγήσουμε συμφωνούν. Είναι και κάποιοι άλλοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αυτές οι απόψεις όμως δεν παρουσιάζονται στα ΜΜΕ και ειδικά στα κανάλια που έχουν και την μεγαλύτερη απήχηση σε αριθμούς.

Εμείς δεν έχουμε κάτι με τα Μέσα αυτά καθαυτά, τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση. Θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα αν ήταν πραγματικά Μέσα Ενημέρωσης και όχι Μέσα χειραγώγησης, παραπλάνησης και προπαγάνδας. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθώσουμε για να πάμε μπροστά.

Στα κανάλια παρουσιάζονται διαφορετικές απόψεις αλλά όμως είναι ένα πολύ μικρό εύρος. Είναι οι απόψεις του συστήματος που επιτρέπει μια μικρή διαφοροποίηση αλλά σε κεντρικές πολιτικές όλοι συμφωνούν. Οι διαφορές είναι στο λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο κράτος, λίγο πιο αυστηρά ή λίγο πιο ελαστικά απέναντι στους μετανάστες. Υπάρχει ένας κεντρικός άξονας στις απόψεις, ένας κλάδος και μετά κάποιες διακλαδώσεις.

Το μεγαλύτερο εύρος ή ποσοστό απόψεων δεν παρουσιάζεται. Αυτό είναι άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Αν περάσουν τελικά οι βαριές ποινές για όσους συστηματικά παραπλανούν τον ελληνικό λαό θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο. Χρειάζεται όμως έλεγχος ώστε αυτά να σταματήσει επιτέλους. Πάνω από όλα φταίνε οι πολιτικοί που επέτρεψαν κάτι τέτοιο να συμβεί. Δεν το έκαναν από αμέλεια αλλά εσκεμμένα γιατί τους συμφέρει να χειραγωγούνται οι ψηφοφόροι με αυτό τον τρόπο.

συνέχεια

Scroll to Top