Τέλος στην προπαγάνδα 2

Τέλος στην προπαγάνδα 2

AUDIO

Οι υπεύθυνοι των περισσότερων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν για την συστηματική παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Η νίκη της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές στηρίζεται στα ψέματα με τα οποία έχουν φλομώσει τον ελληνικό λαό μαζί με μια μερίδα του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες. Η οικονομική και η μιντιακή δύναμη του συστήματος αποκτήθηκε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Απέκτησαν μιντιακή δύναμη από τα χρήματα των φορολογούμενων ώστε να μπορούν να εξαπατούν τους αδαείς, τους ευκολόπιστους, τους ηλίθιους που δυστυχώς σε αυτή την χώρα είναι αρκετοί.

Δεν μπορεί να απαγορέψουμε σε κάποιους να έχουν μια άποψη και να την εκφράζουν ακόμη και αν είναι λανθασμένη. Εμείς δεν κατακρίνουμε αυτό. Εμείς κατακρίνουμε ότι παρουσιάζεται ένα πολύ μικρό εύρος απόψεων και δεν δίνεται η δυνατότητα να ασκηθεί κριτική σε αυτές τις απόψεις. Παρουσιάζεται ένα πολύ μικρό μέρος της αλήθειας και αυτή διαστρεβλωμένη. Εκεί έγκειται η προπαγάνδα και η χειραγώγηση. Στο ότι δεν δίνεται η δυνατότητα να καταρριφθούν αυτές οι απόψεις που είναι τελείως λανθασμένες και αποσκοπούν στην παραπλάνηση του λαού.  Παράλληλα οι αντίθετες απόψεις θάβονται. Έτσι γίνεται η προπαγάνδα και η χειραγώγηση. Η διαπλοκή είναι διαφορετική αλλά συνδέεται στενά με αυτά. Αν δεν μπορεί ο καναλάρχης να χειραγωγεί δεν θα μπορεί και να διαπλέκεται.

Ο ρόλος του κράτους δεν είναι να ελέγχει την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά την διαπλοκή, την χειραγώγηση, την παραπλάνηση και την προπαγάνδα. Δεν αμφισβητούμε ότι ίσως στην χώρα δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά πολλά κανάλια. Αυτό όμως είναι πρόβλημα των επιχειρήσεων και όχι του κράτους. Εάν κάποιοι δυνητικοί επιχειρηματίες βλέπουν ότι το επιχειρηματικό εγχείρημα με ένα κανάλι δεν έχει καλές προοπτικές θα στραφούν σε άλλους κλάδους.

Από την άλλη κάποιοι ικανοί επιχειρηματίες μπορούν να βρουν νέα πετυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας καναλιών. Γιατί να το εμποδίζουμε αυτό; Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτά τα δυσθεώρητα ποσά για τις άδειες. Το ποσό της άδειας θα είναι πολύ χαμηλό, μερικές χιλιάδες ευρώ, όχι πολλά εκατομμύρια. Οι ακριβές άδειες είναι κατά του πλουραλισμού των απόψεων γιατί μόνο πολύ λίγοι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Επίσης για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά, με αυτό τον τρόπο, η οικονομική επιβίωση των καναλιών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Αυτό που μετράει είναι η απόδοση της επένδυσης και όχι το ποσοστό κέρδους. Όσοι δεν το γνωρίζουν ας το κοιτάξουν. Το κράτος θα έχει έσοδα από την λειτουργία των καναλιών. Όσα περισσότερα κανάλια, τόσο καλύτερα και για τους πολίτες και για το κράτος που θα έχει έσοδα από τους φόρους λειτουργίας. Η οικονομική επιβίωση τους δεν είναι πρόβλημα ούτε του κράτους αλλά ούτε των τηλεθεατών.

Θα λάβουμε υπόψη μας το πλαίσιο σε άλλες χώρες αλλά αυτό δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε το ίδιο και δεν μας εμποδίζει να πρωτοτυπήσουμε. Θα είναι τρεις κατηγορίες καναλιών ανάλογα με το περιεχόμενο:

  • Α) Μη Πολιτικό
  • Β) Μεικτό
  • Γ) Μόνο Πολιτικό

 

Κάθε κατηγορία θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση. Στο μη πολιτικό, το περιεχόμενο μπορεί να είναι οτιδήποτε εκτός από πολιτικό όπως ψυχαγωγικό, αθλητικό, τηλεπωλήσεις. Μπορεί να είναι ενημερωτικό και εκπαιδευτικό σε όλα τα θέματα εκτός πολιτικής. Στην κατηγορία αυτή ο έλεγχος θα είναι πολύ μικρός.

Όταν κάποιο κανάλι επιλέξει να έχει πολιτικό περιεχόμενο, τότε θα υπάρχει μεγάλος έλεγχος. Δεν μπορούμε να απαγορέψουμε να λέει κανείς μια άποψη. Το κανάλι θα ελέγχεται ώστε να παρουσιάζεται ο αντίλογος και όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές απόψεις. Επειδή σε ένα ιδιωτικό κανάλι αυτό δεν θα γίνεται στον απαιτούμενο βαθμό, θα συμπληρώνεται από τα κρατικά.

Εκεί χρειάζεται να υπάρχει κρατικό κανάλι και όχι για να δείχνει προγράμματα αντίστοιχα με αυτά των ιδιωτικών. Να πληρώνει ο φορολογούμενος τα κρατικά για να του έχουν πρόγραμμα αντίστοιχο με των ιδιωτικών είναι σκέτη βλακεία ή κατασπατάληση των χρημάτων του φορολογούμενου. Τώρα αν το κάνει για να εξασφαλίσει τηλεθέαση και έσοδα που θα δημιουργήσουν κέρδη ή τουλάχιστον θα μηδενίσουν την ζημιά δεν είναι κάτι κακό.

Τα κρατικά κανάλια είναι τέσσερα, τα τρία της ΕΡΤ και της Βουλής. Ένα ή περισσότερα από αυτά θα τα κάνουμε μόνο πολιτικού περιεχομένου. Θα υπάρχει πλουραλισμός, θα παρουσιάζονται όλες τις απόψεις. Τώρα προπαγανδίζουν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης.  Το κόστος λειτουργίας των κρατικών πολιτικών καναλιών θα είναι πολύ χαμηλό γιατί το περιεχόμενο θα δημιουργείται από κόμματα, οργανώσεις, κινήσεις, διαμαρτυρόμενους που θα φιλοξενεί και δεν θα πληρώνονται. Αν υπάρχουν και κάποια έσοδα από διαφημίσεις τότε θα μηδενίζεται η ζημιά και ο φορολογούμενος δεν θα πληρώνει.

Δεν θα είναι μόνο κόμματα εντός Βουλής αλλά και εκτός και ακόμα κινήσεις και δίκτυα που δεν συμμετέχουν σε εκλογές. Σκοπός είναι να εκφράζονται όλες οι απόψεις που υπάρχουν στην κοινωνία και αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο από τα κόμματα της Βουλής. Το κανάλι θα έχει συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις κομμάτων, κινήσεων, δικτύων. Επίσης θα καλύπτει την Πλατεία Διαμαρτυρίας στην οποία έχουμε αναφερθεί σε άλλο άρθρο/audio. Από τη στιγμή που θα υπάρχουν ένα ή περισσότερα κρατικά κανάλια μόνο πολιτικού περιεχομένου, ένα ιδιωτικό κανάλι δεν θα επιλέξει αυτή την κατηγορία. Θα επιλέξουν την δεύτερη και πιθανότατα τα περισσότερα την πρώτη κατηγορία του μη πολιτικού περιεχομένου.

Η λύση της ΝΔ για την ΕΡΤ ήταν να την κλείσει. Η λύση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πληρώνει ο ελληνικός λαός κερατιάτικα, για κάτι που δεν του χρειάζεται, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης και υπερφορολόγησης. Και οι δύο λύσεις είναι λάθος. Την ΕΡΤ δεν θα την κλείσουμε αλλά θα την κάνουμε καλύτερη. Δεν θα πληρώνει ο ελληνικός λαός για την λειτουργία της. Δεν μας ενδιαφέρει να βγάζει κέρδος αν και αυτό μπορεί να γίνει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύπτει τα έξοδα της χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνει τον Έλληνα πολίτη είτε από τους φόρους είτε από την πληρωμή της ΔΕΗ.

προηγούμενο

Scroll to Top