Θα τους καθαρίσουν όλους

Θα τους καθαρίσουν όλους

Γράφτηκε σε πρόσφατο άρθρο πως θα ξεκληρίσουν τους Μητσοτάκηδες. Η δική μου εκτίμηση είναι πως αυτό θα συμβεί αλλά δεν θα σταματήσουν μόνο στους Μητσοτάκηδες. Θα τους καθαρίσουν όλους δηλαδή όλη την παρέα τους και θα εξηγήσω το γιατί. Δεν στηρίζετε αυτό σε κάποια πληροφόρηση που έχω. Όμως η άποψη μου αυτή έχει διαμορφωθεί και από κάποιες φήμες που ακούγονται.

Πιθανότατα τα πράγματα έχουν ως εξής. Εκτός από τους Μητσοτάκηδες, διάφοροι επιχειρηματίες και μιντιάρχες που τους στηρίζουν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και από εκεί προέρχεται ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής και μιντιακής τους δύναμης. Δηλαδή έχουν διπλή ιδιότητα, επιχειρηματία και μαφιόζου. Στους επιχειρηματίες συγκαταλέγονται και μιντιάρχες - καναλάρχες.

Οι παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται είναι ναρκεμπόριο, λαθρεμπόριο καυσίμων, λαθρεμπόριο τσιγάρων, εμπόριο και λαθρεμπόριο όπλων, σωματεμπορία, λαθροδιακίνηση μεταναστών κλπ. Εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας ή μαφιόζος, θα σκεφτόμουν ως εξής. Καλά, μόνο αυτοί είναι οι μάγκες και οι ξύπνιοι της υπόθεσης; Είμαι και εγώ μάγκας και ξύπνιος, περισσότερο από αυτούς!

Στο χώρο της παρανομίας, ο συνήθης τρόπος για να ανέβει κάποιος είναι να βγάλει από την μέση κάποιον που βρίσκεται από πάνω και να πάρει την θέση του. Στην πολύ γνωστή ταινία «ο Σημαδεμένος», ο Τόνυ Μοντάνα βγάζει από την μέση το αφεντικό του και γίνεται αυτός το μεγάλο αφεντικό. Έτσι γίνεται και στην πραγματική ζωή. Γιατί να μην θελήσουν άλλοι να πάρουν την προνομιακή θέση αυτών που την έχουν;

Το ερώτημα είναι γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό και γιατί να το κάνουν τώρα. Πιθανώς να το έκαναν αλλά να μην φαινόταν. Αυτό που έχει αλλάξει τώρα, αυτή την εποχή, είναι πως έχει γίνει ευρέως γνωστό πως δουλεύει το σύστημα. Τώρα που το έμαθαν πολλοί πως γίνεται, γιατί να μην θελήσουν να το κάνουν; Δέκα άνθρωποι ή δέκα οικογένειες είναι όλες και όλες ξύπνιες στην Ελλάδα; Όλοι οι άλλοι είναι βλάκες;

Γιατί να μην θελήσουν και άλλες οικογένειες να αποκτήσουν τα πλούτη και την δύναμη λίγων οικογενειών; Ειδικά τώρα που ξέρουν πως δουλεύει το κόλπο. Τώρα το ξέρουν πολλοί. Από αυτούς τους πολλούς, δεν θα βρεθούν κάποιοι αρκετά φιλόδοξοι, να προσπαθήσουν να τους πάρουν την θέση; Θα το πετύχουν; Εξαρτάται από το πόσο καλά θα το οργανώσουν. Μπορεί να το πετύχουν μπορεί και να μην το πετύχουν.

Ακόμη και να μην το πετύχουν κάποιοι, θα το πετύχουν άλλοι, οι επόμενοι, οι μεθεπόμενοι. Αν ξέρουν πολλοί το κόλπο, θα προσπαθήσουν πολλοί. Και αν προσπαθήσουν πολλοί, κάποιοι θα τα καταφέρουν. Θα πει κανείς μπορεί να έρθει και αυτών η σειρά μετά από κάποια χρόνια δηλαδή να τους βγάλουν από την μέση άλλοι για να τους πάρουν την θέση.

Ίσως να είναι έτσι αλλά αυτές οι δουλειές έχουν τα ρίσκα τους αλλά και πάρα πολλά λεφτά. Όλοι όσοι έχουν πολλά λεφτά στην Ελλάδα, έχουν πάρει μεγάλα ρίσκα που τους βγήκαν. Κάποιοι από αυτούς, όχι όλοι, εκτός από ρίσκα, έχουν παρανομήσει. Χωρίς να πάρεις κάποιο ρίσκο δεν κάνεις λεφτά. Αλλιώς πας κάπου υπάλληλος, αν και αυτό δεν είναι εύκολο, μια υπαλληλική θέση στην σημερινή εποχή.

Το θέμα είναι πως δεν θα αργήσουν πολλοί να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να πουν. Γιατί ο τάδε φίλος του Μητσοτάκη έχει τόσα λεφτά και τόση δύναμη; Δεν είναι πιο μάγκας ούτε πιο ξύπνιος από εμένα. Μπορεί και εγώ να γίνω σαν και αυτόν και ακόμη καλύτερος. Θα τον βγάλω από την μέση και θα κάνω εγώ αυτή την δουλειά. Βέβαια αυτοί που έχουν τον έλεγχο, έχουν πολιτική προστασία, για αυτό και δεν τους ενοχλούν για πολλά χρόνια.

Θα κοιτάξουν και οι άλλοι που θέλουν να τους πάρουν την θέση, να αποκτήσουν προστασία, πιθανώς από αλλού. Οι Μητσοτάκηδες και η ΝΤΠ έχουν την ομάδα τους. Ε δεν θα πάνε οι άλλοι στους Μητσοτάκηδες που έχουν τους δικούς τους. Θα πάνε σε άλλους που θα γίνουν χαλίφηδες στην θέση των χαλίφηδων δηλαδή θα αντικαταστήσουν τους Μητσοτάκηδες στην διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ διότι και αυτοί πιθανώς έχουν τις άκρες τους. Θα πάνε να βρουν άλλους και θα δημιουργηθούν διάφορα μπλοκ από κόμματα - επιχειρηματικούς ομίλους - ΜΜΕ - συμμορίες εγκλήματος που θα ανταγωνίζονται και ενίοτε θα σκοτώνονται μεταξύ τους. Μόνο οι Μητσοτάκηδες και η παρέα τους είναι οι ξύπνιοι της Ελλάδας; Δεν νομίζω. Υπάρχουν πολλοί πιο ξύπνιοι και πολύ πιο μάγκες από τους Μητσοτάκηδες και την παρέα τους.

Θα πει κανείς. Καλά αυτά είναι ωραία πράγματα να συμβαίνουν; Όχι δεν είναι καθόλου ωραία πράγματα αλλά συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες για να μην πω παραπάνω δηλαδή πάνω από αιώνα. Συμβαίνουν και σε αυτούς που τα κάνουν, τους βγαίνει. Αφού τους βγαίνει για δεκαετίες και κάτι Μητσοτάκηδες μαζί με την παρέα τους έχουν γίνει οι μάγκες της Ελλάδας που κάνουν ότι γουστάρουν, θα το κάνουν και άλλοι.

Αυτοί τα ξεκίνησαν, αυτοί είναι υπεύθυνοι, αυτοί έδειξαν το δρόμο και σε άλλους. Μήπως έχουν την απαίτηση να τα κάνουν μόνο αυτοί και οι άλλοι να μην τα κάνουν; Μάλλον παράλογη είναι αυτή η απαίτηση και δεν θα περάσει. Θα τους καθαρίσουν όλους και τους Μητσοτάκηδες και την παρέα τους άλλοι και θα γίνουν χαλίφηδες στην θέση των χαλίφηδων.

Αλέξανδρος

Scroll to Top