Θα τους ξεκληρίσουν

Θα τους ξεκληρίσουν

Από αυτά που διαβάζω προβλέπω ξεκλήρισμα Μητσοτάκηδων. Δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης που εμπλέκεται σε δολοφονίες αλλά η Μαρέβα, ο Δημητριάδης, η Θοδώρα και ίσως και άλλοι από την οικογένεια. Το συμβόλαιο για τον Μητσοτάκη, κάποιοι λένε πως δεν είναι σωστό διότι η οικογένεια είχε άλλο ένα θύμα δολοφονίας, τον Μπακογιάννη.

Κατ' αρχάς φαίνεται, μετά και από την αποκαλυπτική συνέντευξη του Νίνου πως η εντολή δόθηκε μέσα από την ίδια την οικογένεια, πιθανώς λόγω των εξωσυζυγικών σχέσεων του. Εκτός αυτού δεν πάει έτσι. Όποιος για οποιοδήποτε λόγο θέλει να τους στείλει στον άλλο κόσμο επειδή κάτι του έκαναν, δεν σκέφτεται πως έχουν ήδη άλλο ένα θύμα δολοφονίας, πόσο μάλλον αν οι ίδιοι το οργάνωσαν.

Ο Νίνος λέει πως οι Μητσοτάκηδες, μέσω του Δημητριάδη, την έφεραν σε πολύ κόσμο. Επίσης οργάνωσαν αρκετές δολοφονίες, κάποιες δεν πέτυχαν όπως του Αντωνόπουλου, του Χίου. «Όποιος ζει με το σπαθί, πεθαίνει από το σπαθί», λέει μια παροιμία που προέρχεται από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο. Αν οι Μητσοτάκηδες πραγματικά πολιτεύονται με συμβόλαια θανάτου, έχουν προκαλέσει πολλές δολοφονίες και την έχουν φέρει σε πολύ κόσμο, τότε δεν είναι καθόλου παράξενο να υπάρξουν και για αυτούς συμβόλαια θανάτου.

Κάποια από τα συμβόλαια ήταν για δικούς τους. Ο Φλώρος της Energa και ο Μανούσης (ή Μανούσος;) είναι δικοί τους. Στον Φλώρο ήθελαν να του κλείσουν το στόμα για να μην πει που πήγαν τα λεφτά που καταχράστηκε. Ο Χίος όπως και ο Μπαξεβάνης είναι δύο περιπτώσεις που δεν κατάφεραν να σκοτώσουν. Ήθελαν και σε αυτούς να κλείσουν το στόμα, για να μην βγάζουν δημόσια τις βρωμοδουλειές τους.

Φαίνεται πως ο Χίος την βρήκε την άκρη και έμαθε πως την εντολή την έδωσε η Μαρέβα και κανόνισε την εκτέλεση ο Δημητριάδης. Είναι επιβεβαιωμένο από δύο πλευρές. Στην περίπτωση του Μπαξεβάνη ίσως εμπλέκεται και ο Φουρθιώτης. Βγήκε επίσης πως υπάρχει συμβόλαιο και για τον Βελόπουλο, υπονοείται από τους Μητσοτάκηδες. Ο Χίος πιθανότατα δεν θα τους το ανταποδώσει με άλλο συμβόλαιο θανάτου, προς αυτούς. Είναι δημοσιογράφος. Όπως θέλει μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς αλλά μάλλον δεν είναι μαφιόζος. Παίζει το παιχνίδι με τους κανόνες της δημοσιογραφίας.

Όμως άλλοι άνθρωποι του παραβατικού χώρου, έχουν άλλους κανόνες, δικούς τους. Αν κάποιος έχει κάνει συμβόλαιο θανάτου για δικό τους άνθρωπο, πρέπει να κάνουν το ίδιο για αυτόν, ακόμη κι αν είναι ο Θεός ο ίδιος που λέει ο λόγος. Δεν έχει σημασία αν είναι πρωθυπουργός ή οτιδήποτε. Εδώ πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα. Πιθανώς να μην είναι οι Μητσοτάκηδες οι μοναδικοί πολιτικοί που έδωσαν εντολή εκτέλεσης.

Οι άλλοι όμως, αν τυχόν ένας ή περισσότεροι το έχουν κάνει, ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί και το πολύ να το έκαναν μια φορά. Στην περίπτωση της οικογένειας Μητσοτάκη έχουμε κατά συρροή δολοφονίες, απόπειρες ή σχέδια. Τουλάχιστον έτσι καταγγέλλεται. Για να αποδειχθεί πρέπει να το αναλάβει η Δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να το κάνει όσο είναι στην κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που ψάχνουν να βρουν ποιοι έκαναν μια εκτέλεση, άντε να φθάσουν δύο ή τρία επίπεδα. Δηλαδή να ανακαλύψουν τους εκτελεστές, αυτούς που το κανόνισαν και αυτούς που τους έδωσαν την εντολή. Είναι δύσκολο να πάνε παραπάνω. Δηλαδή αν τυχόν κάποιος πολιτικός έχει δώσει εντολή και μεσολαβούν πέντε ή περισσότερα επίπεδα ή συνδέσεις, είναι δύσκολο να διαπιστωθεί πως αυτός έδωσε την εντολή. Υπάρχουν κάποιες εικασίες πως μπορεί να προήλθε κάποια εντολή από άλλους πολιτικούς.

Όμως οι Μητσοτάκηδες το έκαναν πολύ χύμα και κατά συρροή. Στην περίπτωση της απόπειρας κατά του Χίου, η Μαρέβα έδωσε την εντολή και ο Δημητριάδης βρήκε τον άνθρωπο για την εκτέλεση. Ακόμη και να μην είχαν δώσει καμία εντολή, η θέση τους κρίνεται πολύ δυσχερής. Όπως λέει ο Νίνος, έχουν ρίξει πολύ κόσμο. Έχουν πάρει λεφτά για να τους κάνουν κάποια πράγματα και δεν τα έκαναν, τους έφαγαν τα λεφτά. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι τόσο νομοταγείς όπως ένας Σέρβος που φοβόταν ο Δημητριάδης.

Να πάρουμε την πιο γνωστή πολιτική δολοφονία παγκόσμια, του Κέννεντυ. Έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες για το ποιοι ήταν από πίσω, οι Ρεπουμπλικάνοι, ο Χούβερ, οι Σοβιετικοί, οι εξωγήινοι κλπ. Η πιο πειστική εξήγηση είναι πως την οργάνωσαν κάποιοι που τους την έφερε ο Κέννεντυ και είχαν από πριν ή δημιούργησαν μετά πρόσβαση στον Λίντον Τζόνσον που τον αντικατέστησε. Αυτοί οι κάποιοι μπορεί να ήταν η Μαφία. Σύμφωνα με ένα σενάριο ο Κέννεντυ χρηματοδοτήθηκε από την Μαφία και μετά τους άδειασε.

Μπορεί όμως να ήταν άλλοι χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κέννεντυ που τους υποσχέθηκε πράγματα που δεν έκανε. Βέβαια τα ποσά που διακυβεύονταν θα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλα, αν μιλάμε για κανονικούς χρηματοδότες και όχι Μαφιόζους. Η Μαφία έχει άλλους κανόνες. Όποιος τους την φέρνει, θα πληρώσει, ακόμη κι αν δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτό αλλά ίσως και να χάσουν.

Οι Μητσοτάκηδες έχουν ρίξει πολύ κόσμο και έχουν δώσει εντολές δολοφονίας για πολλούς. Ε ποια θα είναι η κατάληξη τους; Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Αυτοί που τους έριξαν το κατάλαβαν. Αυτοί που σκότωσαν ή προσπάθησαν να σκοτώσουν, το καταλαβαίνουν. Αυτοί που πέθαναν δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι αλλά οι δικοί τους, οι συνεργάτες τους, οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους. Θα τους καθαρίσουν τους Μητσοτάκηδες, θα τους ξεκληρίσουν!

Τα περισσότερα τα έκαναν οι Μητσοτάκηδες από το 2019 και μετά, όταν έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι σχετικά πρόσφατα. Επομένως δεν είναι καθόλου παράξενο που δεν έχει γίνει κάποια απόπειρα εναντίον τους. Ίσως να μην πραγματοποιηθεί, όσο είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένεια έχει στην διάθεση της τον κρατικό μηχανισμό.

Δεν θα είναι για πάντα ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Μπορεί να επιχειρηθεί κάτι εναντίον τους* όσο είναι πρωθυπουργός αλλά μετά θα είναι πολύ - πολύ δύσκολα τα πράγματα για αυτούς, αν ισχύουν οι καταγγελίες. Μην ξεχνάμε πως μπορεί να υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν έχουν καταγγελθεί. Πάντως αν έχουν ρίξει πολύ κόσμο και αν έχουν δώσει εντολές εκτέλεσης για πολύ κόσμο, εγώ προβλέπω να τους ξεκληρίσουν. Ίσως να μην συμβεί άμεσα αλλά μετά από τέσσερα χρόνια.

* Κατά Κυριάκου, Μαρέβας, Δημητριάδη, Θοδώρας, Κατερίνας κλπ.

Βασίλειος

Scroll to Top