Μητσοτάκης και Καπετανάκης

Μητσοτάκης και Καπετανάκης

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσω αυτό που συνέβη χτες, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023. Ήταν ένας πολιτικός σεισμός 10 Ρίχτερ. Να τα πάρουμε από την αρχή. Το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2000 έπεφτε νεκρός ο Θέμης Καλαποθαράκος, 200 - 300 μέτρα από την βίλα του στον Σχοινιά. O πιο σκληρός των παλιών ήταν ο Capo dei Capi δηλαδή ο αρχινονός, ο πρώτος νονός της νύχτας.

Τον διαδέχτηκε ο Στεφανάκος που μάλλον ήταν πίσω από την δολοφονία του. Η βασιλεία του Στεφανάκου στην παρανομία κράτησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Είναι ασαφές ποιος πήρε την θέση του αρχηγού της Μαφίας μετά τον Στεφανάκο. Ίσως δεν επικράτησε κάποιος αλλά μερικοί προσπάθησαν να γίνουν το Νο 1 του εγκλήματος.

Από τα μεγάλα ονόματα της παρανομίας ήταν ο Σαμπρέλας, Καράφλας ή Νταίζη. Ήταν από τους βασικούς υπόπτους της εκτέλεσης του Στεφανάκου. Φιλικές σχέσεις και συνεργασία με τον Στεφανάκο είχε ο Εκαμίτης, επίσης μεγάλο όνομα της παραβατικότητας. Ίσως αυτοί οι δύο ήταν διεκδικητές, προαλειφόμενοι για την θέση του Capo dei Capi. Είχαν διαπληκτιστεί σε ένα εστιατόριο της Καλλιθέας για κάποιες διαφορές που υπήρχαν μεταξύ τους.

Την 1η Μαΐου 2018 έγινε η εκτέλεση του Εκαμίτη, έξω από την ταβέρνα Κρητικός του Σταύρου Δογιάκη. Ύποπτος για ηθικός αυτουργός ήταν ο Καράφλας που και αυτός εκτελέστηκε το πρωί της 27ης Ιουνίου 2018, στο Παλαιό Φάληρο. Με τον Εκαμίτη συνεργαζόντουσαν ο Τραπεζίτης και ο Καππές που τον διαδέχτηκαν. Ο πρώτος σκοτώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι.

Το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου του 2020, εκτελέστηκε ο Καππές στα Βριλήσσια. Από τον Μάιο - Ιούνιο του 2018, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, είχε πολύ μεγάλη θέση στην Μαφία, πιθανολογείται πως ήταν ο Capo dei Capi. Ο αρχινονός της νύχτας, μπαινόβγαινε στου Μαξίμου, από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε ο Μητσοτάκης μέχρι τον θάνατο του δηλαδή για ενάμισι χρόνο.

Σίγουρα δεν γνωρίστηκαν τότε, για να μπαινοβγαίνει, ήταν παλιοί γνώριμοι. Ο Καππές ξεκίνησε την δράση του από την δεκαετία του '80, είχε εμπλοκή με το Συνδικάτο του εγκλήματος. Είχε κατηγορηθεί για ηθικός αυτουργός στην επίθεση εναντίον του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, το 2007, στο Νέο Κόσμο. Πριν πολλά χρόνια καταγράφηκε να συνομιλεί με τον Βασίλη Ρουμπέτη, Ράμπο, Ταξιτζή ή Ταρίφα.

Στις 24 Απριλίου του 2023, έδωσε συνέντευξη στον Στέφανο Χίο, ο επί πολλά έτη υπεύθυνος ασφαλείας των Μητσοτάκηδων, Σπύρος Νίνος. Είπε πως η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τον Καππέ. Στις 6 Ιουνίου δολοφονήθηκε ο γιος του στην Θήβα και την επομένη ο Ράμπο μαζί με τον γαμπρό του στον Κορυδαλλό ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο που ανήκει στον ΣΚΑΙ.

Στο βίντεο της εκπομπής Ραδιομακελάρηδες της 12ης Ιουνίου 2023, ενσωματώθηκε άλλο βίντεο από την συνάντηση του Χίου με τρία άτομα. Είναι μάλλον τραβηγμένο από κρυφή κάμερα. Στους δύο έχει κρύψει τα πρόσωπα αυτός που έκανε το μοντάζ, για να μην φαίνονται. Ο τρίτος που κάθεται ακριβώς απέναντι από την κάμερα είναι ο Βασίλης Ρουμπέτης, Ράμπο, Ταξιτζής ή Ταρίφας.

Επιβεβαιώνουν πως ο Καππές είχε στενές σχέσεις με του Μαξίμου επί Μητσοτάκη. Μάλιστα αυτός που κάθεται πιο κοντά στην κάμερα, σε κάποιο σημείο αναφέρει την λέξη Capo dei Capi ενώ η συζήτηση είναι γύρω από τον Καπετανάκη. Είναι άνθρωποι του χώρου και ξέρουν τι γίνεται. Δηλαδή ο Καππές μάλλον ήταν για ενάμισι χρόνο, ο αρχηγός της ελληνικής Μαφίας.

Δηλαδή έχουμε τέσσερις, τον Νίνο, τον Ρουμπέτη και τους άλλους δύο να επιβεβαιώνουν πως ο αρχηγός της ελληνικής Μαφίας μπαινόβγαινε στου Μαξίμου επί Μητσοτάκη. Επειδή το λένε είναι αυτόματα απόδειξη; Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή ένδειξη. Στα δικαστήρια χρησιμοποιούνται οι καταθέσεις μαρτύρων που αξιολογούνται. Πιθανώς και οι μαρτυρίες από μόνες τους να αρκούν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που λένε τέσσερις άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται. Ο ένας, ο Νίνος επειδή ήταν σε Αστυνομία, ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και στην ασφάλεια των Μητσοτάκηδων. Οι άλλοι επειδή ήταν στην νύχτα. Μάλιστα ο δολοφονημένος Ράμπο είχε καταγραφεί να συνομιλεί με τον Καπετανάκη πριν αρκετά χρόνια και φαίνεται πως γνωριζόντουσαν πολύ καλά.

Το ζήτημα είναι τεράστιο. Ο Μητσοτάκης ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας, ο αρχηγός του ενός κόμματος εξουσίας που βγήκε πρώτο και με διαφορά από το δεύτερο στις πρόσφατες εκλογές και ζητάει από τους Έλληνες πολίτες να του δώσουν αυτοδυναμία. Όπως όλα δείχνουν είχε πολύ στενές σχέσεις με τον αρχηγό της ελληνικής Μαφίας.

Αυτός ο οποίος οι Έλληνες ψηφίζουν για να κυνηγάει την Μαφία, διαπλεκόταν και συνεργαζόταν με την Μαφία. Το ζήτημα είναι τεράστιο για όλο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι ιδιοκτησία του Μητσοτάκη. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά ιδρυτής του ήταν ο Καραμανλής. Δεν είναι ιδιοκτησία των Καραμανλήδων και των Καραμανλικών αλλά έχουν ένα ρόλο σημαντικό μέσα στο κόμμα.

Αν ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής και ο ξάδελφος του υπουργός δεν θέσουν θέμα απομάκρυνσης του Μητσοτάκη, είναι ξεφτιλισμένοι άνθρωποι και πιθανώς συνεργαζόμενοι και αυτοί με την Μαφία. Είναι ευθύνη όλων των «μεγάλων ονομάτων» της Νέας Δημοκρατίας να θέσουν άμεσα ζήτημα απομάκρυνσης του Μητσοτάκη από την ηγεσία του κόμματος.

Πρέπει να το κάνει ο Σαμαράς που διετέλεσε πρωθυπουργός, όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί και όλοι όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές. Αν δεν θέσουν θέμα άμεσης απομάκρυνσης του Μητσοτάκη από την ηγεσία του κόμματος και στη συνέχεια από το κόμμα, είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι και συνεργάτες της Μαφίας. Η σιωπή δηλώνει συνενοχή.

Προς το παρόν έχει πέσει μούγκα και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Προσπαθούν να το θάψουν το ζήτημα, σαν να μην συνέβη ποτέ, σαν να μην έγιναν αυτές οι καταγγελίες ποτέ από ανθρώπους που είναι μέσα στα πράγματα και ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται. Αυτό είναι το κόμμα που βγάλατε πρώτο και μάλλον θα κάνετε κυβέρνηση. Η μεγάλη βλακεία του 25% των ψηφοφόρων καταστρέφει την Ελλάδα.

Θεόδωρος

Scroll to Top