Τιμωρία για κοροϊδία

Τιμωρία για κοροϊδία

Δεν πρέπει να τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πρέπει να τιμωρείτε αυτούς που προσπαθούν να σας κοροϊδεύουν. Να δώσω μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά. Το σύστημα Μητσοτάκηδων - Σημίτη - Βενιζέλου, σε συμπαιγνία με τις δημοσκοπικές εταιρείες προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις.

Να πάρουμε μια τελευταία δημοσκόπηση της Pulse. Τα ποσοστά είναι : ΝΔ 29,5, ΣΥΡΙΖΑ 25, ΠΑΣΟΚ 9,5, ΚΚΕ 5,5, Ελληνική Λύση 3,5, Μέρα25 3,5, Έλληνες 3. Τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι φουσκωμένα ενώ για ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25, Ελληνική Λύση, Έλληνες είναι μειωμένα. Ας πούμε πως είναι έτσι όπως τα δίνει η δημοσκόπηση, που δεν είναι. Τι απατεωνιά κάνουν λοιπόν γενικά οι δημοσκόποι;

Βγάζουν διάφορες μετρήσεις για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καλύτερος για την οικονομία, την εθνική άμυνα, την ασφάλεια κλπ. Αν συμπεριελάμβαναν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, θα έπαιρναν περίπου τα ποσοστά των κομμάτων τους. Δηλαδή θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός: Μητσοτάκης 29,5, Τσίπρας 25, Ανδρουλάκης 9,5, Κουτσούμπας 5,5, Βελόπουλος 3,5, Βαρουφάκης 3,5, Κανελλόπουλος 3.

Κάτι αντίστοιχο περίπου θα συνέβαινε και στα άλλα ζητήματα. Επομένως αυτή η ερώτηση είναι άνευ σημασίας. Αν γινόταν μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα η ερώτηση, θα μοιραζόταν, στο περίπου. Για δεξιά του κέντρου, το άθροισμα των ποσοστών είναι 29,5 + 3,5 + 3 = 36 ενώ για αριστερά του κέντρου είναι 25 + 5,5 + 3,5 = 34.

Δεν συπεριέλαβα τους ψηφόρους του ΠΑΣΟΚ γιατί ένα ποσοστό, οι Σημιτικοί, θα προτιμήσουν Μητσοτάκη. Αν πάει πχ 6% σε Τσίπρα και 3,5% σε Μητσοτάκη, θα έχουμε για τον Μητσοτάκη 36 + 3,5 = 39,5 ενώ για τον Τσίπρα 34 + 6 = 40. Αυτά βέβαια όλα είναι στο περίπου γιατί δεν θα υποστηρίξουν όλοι οι ψηφοφόροι αριστερά του κέντρου τον Τσίπρα ούτε όλοι οι ψηφοφόροι δεξιά του κέντρου τον Μητσοτάκη.

Τι κάνουν όμως οι απατεώνες οι δημοσκόποι σε συνεννόηση με το σύστημα Μητσοτάκηδων - Σημίτη - Βενιζέλου; Συμπεριλαμβάνουν σχεδόν πάντα τον Ανδρουλάκη ώστε να κόψει από τον Τσίπρα και να φανεί μια πλασματική μεγάλη διαφορά του Μητσοτάκη από τον Τσίπρα. Ή θα βάζουν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ή θα βάζουν μόνο τους δύο πρώτους.

Μια άλλη απάτη είναι να επιλέγουν έτσι τα θέματα στο οποία ο Μηστοτάκης τα πάει καλά και να μην παρουσιάζουν καθόλου ή να είναι λιγότερα αυτά στα οποία ο Τσίπρας τα πάει καλά. Εκτός αυτού, τέτοιες ερωτήσεις δεν έχουν και πολύ μεγάλη αξία. Ίσως να έχουν για τους ίδιους τους πολιτικούς, για να ξέρουν πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος τα δυνατά σημεία τους.

Όλες οι απαντήσεις για το ποιος είναι καταλληλότερος για την οικονομία, για την εθνική άμυνα και για όλα τα θέματα, συμπυκνώνονται στην απόφαση ψήφου. Η απόφαση ψήφου, τα περιλαμβάνει όλα. Κανονικά ο ψηφοφόρος κρίνει πως συνολικά αυτός που θα ψηφίσει είναι ο καλύτερος. Εκτός αν κάποιος ψηφοφόρος είναι τρελός. Υπάρχει βέβαια και η ψήφος στρατηγικής ή αντίδρασης. Ενδεχομένως αυτές οι ερωτήσεις να έχουν νόημα στους ψηφοφόρους που δεν λένε τι θα ψηφίσουν.

Εκεί μπορεί να συμπεράνει κανείς πως αν πχ κάποιοι αναποφάσιστοι θεωρούν τον Μητσοτάκη καταλληλότερο για πρωθυπουργό ή καλύτερο σε μια σειρά θεμάτων, αν τελικά πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν Μητσοτάκη. Γιατί λοιπόν παρουσιάζονται αυτές οι μετρήσεις; Για να παρασύρουν τους αναποφάσιστους και αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει σίγουρα αλλά πιθανώς έχουν μια προτίμηση που όμως δεν είναι οριστική.

Δημιουργείται με τις μετρήσεις η ψευδαίσθηση πως ο Μητσοτάκης είναι πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα για να πάνε οι αναποφάσιστοι και οι αμφιταλαντευόμενοι να ψηφίσουν Μητσοτάκη. Εγώ δεν είμαι αναποφάσιστος ή αμφιταλαντευόμενος. Είμαι πολύ αποφασισμένος να μαυρίσω το σύστημα που μας κατέστρεψε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν όμως ήμουν ξέρετε τι θα έκανα; Θα έλεγα:

«Προσπαθείτε παλιοαπατεώνες να με κοροϊδέψετε και να ψηφίσω Μητσοτάκη; Τώρα θα σας κανονίσω εγώ για να μάθετε άλλη φορά! Αφού λοιπόν εσείς πάτε να με ξεγελάσετε να ψηφίσω Μητσοτάκη, ο μόνος που ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ, θα είναι ο Μητσοτάκης. Από εκεί και πέρα θα δω τι θα ψηφίσω #$@%&».

Δεν αρκεί με αυτούς τους απατεώνες να μην αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Πρέπει να περνάτε στην αντεπίθεση. Μόνο έτσι θα σταματήσει η εξαπάτηση και η κοροϊδία. Μόνο έτσι θα μαζευτούν. Όσο μπορούν και σας χειραγωγούν, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Όταν συνειδητοποιήσουν πως η απάτη, όχι μόνο δεν τους βγαίνει αλλά τους γυρίζει μπούμερανγκ, θα τα κόψουν όλα αυτά τα τέρατα. Γιατί αν απλώς δεν τους βγαίνει, θα σκέφτονται «τι είχαμε τι χάσαμε, τζάμπα είναι η κοροϊδία».

Διαδώστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε. Εμείς θα προσπαθήσουμε όπου αντιλαμβανόμαστε κοροϊδία του συστήματος προς τους ψηφοφόρους, να την εξηγούμε αλλά θα μας ξεφύγουν αρκετές. Η σωστή αντιμετώπιση είναι πάντα ίδια. Όχι μόνο δεν πέφτετε θύματα της απόπειρας εξαπάτησης σας αλλά τους τιμωρείτε, κάνοντας το αντίθετο ώστε να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία.

Βασίλης

Scroll to Top