Τίμος Ε

Τίμος Ε

φωτογραφίες

- Από που είσαι;

- Είμαι από το Αιγάλεω.

- Εννοώ πριν το Αιγάλεω.

- Πριν το Αιγάλεω ήμουν στα Πατήσια και στο Γαλάτσι.

- Εννοώ πριν τα Πατήσια. Που γεννήθηκες;

- Γεννήθηκα στην Κένυα. Ίσως είμαι ο 25ος ανιψιός του Ομπάμα. Ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία δύο χρονών.

- Δηλαδή πόσο χρονών είσαι;

- Άλλοι με κάνουν εικοσιτεσσάρων και άλλοι δεκαοκτώ. Είμαι τριάντα τεσσάρων χρονών, στο σταυρό που σας κάνω. Το λέω στις γιαγιάδες και δεν με πιστεύουν. Να σας δείξω ταυτότητα. Δεν την βρίσκω. Την έχω στο αμάξι, θα την φέρω.

- Καλά δεν χρειάζεται να την φέρεις, σε πιστεύω. Πως πέρασες τα παιδικά σου χρόνια;

- Δεν είχαμε οικονομική άνεση. Εγώ ήθελα κομπιούτερ, να βγαίνω με το κοριτσάκι μου, να κερνάω τους φίλους μου. Τα κάλαντα τα λένε πιτσιρικάδες. Εγώ ξεκίνησα πιτσιρικάς αλλά συνέχισα να τα λέω για πολλά χρόνια, είχα μεγαλώσει όταν σταμάτησα. Ανεβοκατέβαινα την Κηφισίας, από το Ψυχικό στην Κηφισιά και πίσω.

- Έβγαζες τόσο μεγάλες αποστάσεις;

- Ε Κενυάτης είμαι. Θυμάμαι πήγαινα και δύο και τρεις φορές στο ίδιο μαγαζί και μου έδιναν όλες τις φορές, όχι οι καταστηματάρχες αλλά οι πελάτες που δεν ήταν ίδιοι. Μίλαγα στους πελάτες που ήθελαν να ακούσουν τα κάλαντα. Αν μου έλεγαν τίποτα οι καταστηματάρχες πως μπήκα πάλι, τους απαντούσα πως τους ανεβάζω την πελατεία. Έτσι κατάφερα να αγοράσω δικά μου παπούτσια όχι σαν τον φίλο μου Γιάννη Αντετοκούμπο που τα μοιραζόταν μαζί με τον αδελφό του Θάνο.

- Ασχολήθηκες και εσύ με το μπάσκετ;

- Παρόλο που είμαι πανύψηλος, πάνω από 1,70 εκ, δεν ασχολήθηκα με το μπάσκετ αλλά με το ποδόσφαιρο. Έπαιζε για εφτά χρόνια στην ΑΕΚ, τσικό, παιδικό, εφηβικό, ερασιτεχνικό. Είχα προπονητή τον Αρδίζογλου.

- Ποιος παίκτης σου άρεσε περισσότερο;

- Σίγουρα περισσότερο μου άρεσε ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον οποίο γνωριζόμαστε όπως και με πολλούς παίκτες της ΑΕΚ.

- Τι είδους παίκτης ήσουν; Τι προσόντα και μειονεκτήματα είχες;

- Ήμουν γρήγορος και τεχνίτης. Έλεγαν όσοι με έβλεπαν πως θα έχω καλή καριέρα. Τον έβαλε όμως ο διάολος έναν αντίπαλο παίχτη και σε ένα τάκλιν είχα τραυματισμό. Έπαθα οστεοχονδρική κάκωση και σταμάτησα την ποδοσφαιρική καριέρα μου στα δεκαεφτά.

- Για την ΑΕΚ τι έχεις να πεις;

- Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ομάδα επί Μπάγιεβιτς αλλά όχι πια. Παραδέχομαι πως ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα δίκαια. Εγώ είμαι ΑΕΚάρα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μου. Και Β’ Κατηγορία να πέσει και Γ’ και Δ’ και Β’ Τοπικό εγώ ΑΕΚάρα θα είμαι.

- Αφού τέλειωσε λοιπόν με τραυματισμό ή ποδοσφαιρική σου καριέρα τι έκανες;

- Πριν ακόμα τελειώσω το Λύκειο είχα βγει στην βιοπάλη. Πήγαινα σχολείο, έπαιζα μπάλα στην ΑΕΚ και δούλευα βράδια, σε νυχτερινά μαγαζιά. Πλημύριζα με όμορφο κόσμο τα μαγαζιά. Μου έλεγαν πως είμαι επικοινωνιακός. Δεν είχα πρόβλημα να μιλήσω σε κόσμο, στο σχολείο, στη γειτονιά. Σταμάταγα παιδιά στο δρόμο, τους έπιανα κουβέντα και τους πήγαινα στα μαγαζιά. Έτσι κατάφερα μια εποχή να βοηθήσω την οικογένεια μου.

- Ο κόσμος σε έμαθε περισσότερο ως τον «κολλητό» ή αδελφό του TUS. Όμως είχες και πριν κάποια προβολή.

- Για όσους με ξέρουν είμαι ο Τίμος και όσους δεν με ξέρουν πάλι είμαι ο Τίμος. Ουσιαστικά για όλους είμαι ο Τίμος. Είχα παίξει σε ένα μικρό ρόλο σε σειρά με την Σμαράγδα Καρύδη. Συνεργάστηκα με τον καλύτερο τράπερ στην Ελλάδα. Είναι ο Χρήστος Τούσης ή TUS, από την Πάργα στην Ανθούπολη, από σκέτη πόλη την έκανε να ανθίσει.

- Δηλαδή είναι ή TUS ή τίποτα, μετά τον TUS το χάος ή TUS ή τα τανκς; Δεν υπάρχει άλλος;

- O TUS είναι ο Νο 1, ο Σουμάχερ της τραπ. Δεν τον προλαβαίνει κανείς. Οφείλω να παραδεχτώ πως αξίζουν και άλλοι όπως πχ ο Μηδέ.

Τίμος για Tus

Scroll to Top