Τίμος για Tus

Tίμος για Tus

Τίμος Ε                       φωτογραφίες

Με τον Tus πότε γνωριστήκατε;

Πρέπει να ήταν γύρω στο 2008, σε ένα πάρτι που είχα κάνει σε ένα κλαπ. Είχε τύχει να έρθει. Δεν ήταν ακόμα γνωστός τότε.

Τι μουσική έπαιζε το κλαμπ; Εσύ ήσουν διοργανωτής; Σας σύστησε κάποιος;

Τότε τα μαγαζιά ήταν underground. Λεγόταν Πάρις, Ζωοδόχου Πηγής 3 ήταν, κοντά στο Μετρό Πανεπιστημίου. Εγώ βοήθησα αρκετά στις δημόσιες σχέσεις. Έτρεξα πολύ για να φέρω κόσμο στην αρχή αλλά μετά μαθεύτηκε πως πέρναγαν καλά και ερχόντουσαν από μόνοι τους. Ο ένας το έλεγε στον άλλο. Οι δικοί μου, όσοι έρχονταν από εμένα είχαν έκπτωση. Έλεγαν το όνομα μου και πλήρωναν λιγότερα. Τότε ήμουν στις δημόσιες σχέσεις και σε άλλα μαγαζιά αλλά αυτό το μαγαζί δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Το πάρτι το διοργάνωνα μαζί με δύο φίλους μου. Τον είδα και πήγα και του μίλησα.

Από που είναι και πότε ήρθε στην Αθήνα; Είσαστε περίπου συνομήλικοι; Ασχολούνταν από μικρός με τη μουσική;

Γεννήθηκε το 1986, είναι δύο χρόνια πιο μεγάλος από εμένα. Είναι από την Πάργα, εκεί μεγάλωσε και εκεί ξεκίνησε με τη μουσική. Από τότε που ήταν πιτσιρίκος του άρεσε να φτιάχνει στίχους. Ανέβαζε τα πρώτα του κομμάτια δωρεάν σε μια ιστοσελίδα που είχε φτιάξει. Το πρώτο του συγκρότημα ήταν το Necropolis. Νομίζω στη Αθήνα ήρθε περίπου το 2007, λίγο πριν γνωριστούμε, όταν διαλύθηκε το συγκρότημα Necropolis.

Πως προέκυψε η συνεργασία με διάφορους λαϊκούς τραγουδιστές; Πόσους από αυτούς έχεις γνωρίσει; Ποιοι σου έκαναν καλή εντύπωση και γιατί;

Γύρω στο 2011 άρχισε συνεργασία με τον Φοίβο που τον βρήκε στο Ίντερνετ. Τότε κυκλοφόρησε το «μη ρωτάς πως περνάω» με τον Ρέμη Ξάντο. Μετά έκανε συνεργασίες με Λευτέρη Πανταζή, Άκη Δείξιμο, Ντέμη Αναστασιάδη, Τάσο Μπουγά, Βασίλη Τερλέγκα, Τριαντάφυλλο, Μαρίνο, Γιάννη Μποζίδη, Γωγώ Τσαμπά και άλλους. Είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορώ να του θυμηθώ όλους. Τους περισσότερους τους έχω γνωρίσει. Όλοι καλή εντύπωση μου έκαναν αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Εξάλλου δεν είπαμε πάρα πολλά.

Είναι στη ζωή του όπως βγαίνει στα βίντεο;

Με έχουν ρωτήσει πολλοί άνθρωποι για τον χαρακτήρα του. Στην πραγματική του ζωή είναι διαφορετικός από ό,τι παρουσιάζεται στα βίντεο. Είναι πολύ ήρεμος και ευγενικός. Είναι πολύ γλυκός και δείχνει την εκτίμηση του. Όταν βγαίνουμε μετά από κάποια δουλειά δεν αφήνει να πληρώσει κανείς. Συχνά πηγαίνουμε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί. Μια φορά έτυχε να πληρώσουν κάποιοι άλλοι στην παρέα. Σηκώθηκε όρθιος και έλεγε στον μαγαζότορα «γιατί τους άφησες να πληρώσουν;» Ξέρει να ηρεμεί τους φίλους του και τους συνεργάτες του. Όταν κανείς έχει νεύρα, τον βοηθάει να του περάσουν. Αν είναι κανείς στενοχωρημένος, του μιλάει μέχρι να του περάσει η στενοχώρια. Μια φορά μπήκα κατά λάθος ανάποδα σε ένα δρόμο. Αντί να αρχίζει να φωνάζει μου είπε ήρεμα «ανάποδα σε δρόμο, αυτό είναι αλητεία». Όταν κάνει κάτι για κάποιον δεν περηφανεύεται ούτε στο κοπανάει συνέχεια «εγώ έκανα αυτό για σένα».

Τι ζώδιο είναι; Το TUS από που βγαίνει;

Στο ζώδιο είναι σίγουρα Λέων. Αν θυμάμαι καλά τα γενέθλια του είναι στις 23 Ιουλίου. Το θυμάμαι γιατί κάθε χρόνο το γιορτάζαμε και περνάγαμε φανταστικά. Το Tus βγαίνει από το Τούσης, Χρήστος Τούσης είναι το όνομα του.

Περίγραψε μου μια αξέχαστη εμπειρία με τον Tus.

Μια φορά είχε την ιδέα να πάμε οδικώς μέχρι την Θεσσαλονίκη. Εγώ τότε είχα ένα Mercedes. Θυμάμαι πληρώσαμε δεκατρία διόδια μέχρι να φθάσουμε, ο Tus τα πλήρωσε. Κάναμε πολύ πλάκα στη διαδρομή. Ήθελε να πάρει από τη Θεσσαλονίκη κάτι εμπορεύματα με το δικό του όνομα όπως πχ σκούφους, κρεμαστά κλπ. Έχω ανεβάσει στο Facebook βίντεο από τότε.

Η δική σου η εμπειρία με τον Tus και η άποψη σου ποια είναι;

Μου έχει μάθει πολλά πράγματα στο χώρο της μουσικής. Όταν έφτιαχνε ένα cd, πηγαίναμε μαζί και μου έμαθε πως γίνεται ένα τραγούδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαι σε πάρα πολλά βίντεο κλιπ του, σχεδόν σε όλα. Δεν με βάζει μόνο στα βίντεο κλιπ αλλά μου εξηγεί και πράγματα για το πως γίνονται. Είναι «ψυχάρα».

Scroll to Top