Τo Bremain θα διαλύσει την ΕΕ

To Bremain θα διαλύσει την ΕΕ 1

audio

Αν υπάρχουν συνετοί ηγέτες στην ΕΕ, θα πρέπει να ασκήσουν βέτο στο αίτημα της Βρετανίας για μια νέα παράταση στο Brexit. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε Brexit, εκτός από έναν. Υπάρχει ένας δύσβατος, κακοτράχαλος δρόμος που οδηγεί σε Bremain αλλά και στον θάνατο της ΕΕ δηλαδή την διάλυση της. Το Bremain θα είναι το χειρότερο σενάριο για την ΕΕ. Τα έχουμε αναλύσει σε άλλο άρθρο αλλά τα επαναλαμβάνουμε εν τάχει.

Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει μάλλον ο Τζόνσον με αυτοδυναμία και θα κάνει το Brexit. To δεύτερο δημοψήφισμα έχει περισσότερες πιθανότητες για Brexit τώρα με την προοπτική της δημιουργίας νέου οικονομικού μπλοκ που συνδυάζει ανεξαρτησία με οικονομικά οφέλη ανάλογα με αυτά της ΕΕ. Αν κερδίσει το Bremain, τότε οι Brexiteers θα απαιτήσουν δικαιολογημένα ένα τρίτο και τελικό δημοψήφισμα. Πάει πολύ μακριά έτσι η αναστάτωση. Αυτή η κατάσταση της αβεβαιότητας είναι κακή και για την Βρετανία και για την Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν προβλήματα βραχυχρόνια από το Brexit και στις δύο πλευρές της Μάγχης. Όμως σε βάθος χρόνου τα πράγματα θα στρώσουν. Είναι καλύτερα να δοθεί τώρα ένα τέλος στην αναστάτωση.

Πάραυτα ας πάρουμε και την περίπτωση ότι τελικά καταφέρνουν να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ. Αυτό θα είναι το τέλος της ΕΕ. Και στην Ελλάδα ανατράπηκε η λαϊκή απόφαση στο δημοψήφισμα του 2015 από σκοτεινά κέντρα εντός και εκτός της χώρας. Οι ίδιες οικογένειες που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές στην Κατοχή, πρωτοστάτησαν στην ανατροπή της απόφασης του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα όμως είναι ασήμαντη χώρα, μια μπανανία έτσι όπως την κατάντησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν μεγάλη είδηση παγκόσμια όταν το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ.

Η Βρετανία είναι παγκόσμια δύναμη β’ επιπέδου. Η παγκόσμια κατακραυγή θα είναι τεράστια για την αναίρεση της λαϊκής ετυμηγορίας, ακόμα και αν προέλθει από άλλο δημοψήφισμα. Έγινε δημοψήφισμα και έπρεπε να τηρηθεί η απόφαση του λαού. Θα είναι δείγμα ότι επιχειρείται ευρωπαϊκή και την συνέχεια παγκόσμια δικτατορία από διάφορα σκοτεινά κέντρα που βρίσκονται πίσω από την ΕΕ, παρόμοια με αυτά που βρίσκονταν πίσω από τον Χίτλερ. Έτσι θα ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια αντίσταση απέναντι στην ΕΕ με σκοπό να διαλυθεί, ανάλογη με την αντίσταση απέναντι στον Χίτλερ. Αν ο Χίτλερ είχε εμποδιστεί εγκαίρως δεν θα είχαν συμβεί οι φρικαλεότητες. 

Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν την χώρα τους από την ΕΕ γιατί θεωρούν ότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της, από τον προσπαθούν να διαλύσουν την ΕΕ. Είναι διαφορετικός ο σκοπός και διαφορετικές οι μέθοδοι και οι τακτικές. Μέχρι στιγμής ούτε οι Βρετανοί ούτε οι Έλληνες και ούτε κανένας άλλος μέσα στην Ευρώπη έχει προσπαθήσει να διαλύσει την ΕΕ, παρόλες τις χαζομάρες που λένε διάφοροι ευρωφανατικοί στην Ελλάδα. Αν όμως δεν βγει η Βρετανία, θα χτυπήσει παγκόσμιος συναγερμός κινδύνου. Θα συμμαχήσουν όλες οι ομάδες αντίστασης μέσα στην ΕΕ με όλους τους απέξω που τυχόν μπορεί να ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην διάλυση της  ΕΕ.

Οι συμμαχίες και οι στρατηγικές μεταβάλλονται αστραπιαία. Παραδείγματα χωρών είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, χώρες του αραβικού κόσμου, ίσως ακόμη και οι ΗΠΑ. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι αυτές οι χώρες έχουν ενεργήσει προς αυτό το σκοπό και ούτε λέμε ότι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Όμως λογικά θα μπορούσαν να είναι κερδισμένες από τη διάλυση της ΕΕ. Το κρίνουμε βάσει λογικής και όχι από ενδείξεις ή πληροφορίες που έχουμε. Όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να ξεκινήσει ένας κοινός αγώνας δυνάμεων εκτός ΕΕ μαζί με αντιστασιακές οργανώσεις εντός Ευρώπης. Τότε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα ήταν στην ίδια πλευρά. Μπορεί να ξαναβρεθούν.

To Bremain θα διαλύσει την ΕΕ 2

Scroll to Top