Το ερώτημα των ευρωεκλογών

Το ερώτημα των ΕΥΡΩ-εκλογών

AUDIO

Θα προσπαθήσουν πάλι να σας εξαπατήσουν, να σας δημιουργήσουν σύγχυση, να σας παραπλανήσουν, να σας μπερδέψουν. Πρέπει να είσαστε υποψιασμένοι. Ο τρόπος σκέψης τους είναι σατανικός. Ψάχνουν διαρκώς τρόπους να σας κοροϊδέψουν. Πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι και σε επαγρύπνηση.

Θα προσπαθήσω να το πω όσο το δυνατόν πιο απλά για να το καταλάβουν όλοι. Οι ευρωεκλογές είναι για την ΕΕ. Το λέει και η λέξη ΕΥΡΩ-εκλογές. Το θέμα των εκλογών είναι η Ευρώπη. Δεν είναι κάτι δύσκολο, νομίζω γίνεται αντιληπτό από όλους. Είναι η μοναδική ευκαιρία που έχετε για να εκφράσετε την άποψη σας για αυτή την ΕΕ. Δεν έχετε άλλη ευκαιρία. Δεν εκφράζετε την άποψη σας για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά για την κατάσταση στην Ευρώπη. Μη τα συγχέετε αυτά τα δύο. Το θέμα των ευρωεκλογών δεν είναι η ελληνική πολιτική κατάσταση.

Δεν είναι βουλευτικές εκλογές. Σε λίγους μήνες θα έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε για αυτό. Θα τα πούμε εν καιρώ για το πως πρέπει να ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές. Τώρα όμως έχουμε ευρωεκλογές, ΕΥΡΩ-εκλογές δηλαδή για την ΕΕ. Δεν έχει καμιά σχέση το ζήτημα της Μακεδονίας, οι αντιεξουσιαστές ή κάποιο άλλο εθνικό ζήτημα με τις ευρωεκλογές. Δεν έχουν να κάνουν οι ευρωεκλογές με το αν είσαστε κουρασμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αλλάζει κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Έχουν ΜΟΝΟ και το τονίζω ΜΟΝΟ να κάνουν με το κατά πόσο είσαστε ευχαριστημένοι με αυτή την ΕΕ. Έχουν να κάνουν με τα θέματα που εμπλέκεται η ΕΕ, οικονομικά, μετανάστευση κλπ.

Προσοχή, προσοχή! Ένα είναι το ερώτημα των ευρωεκλογών. Είσαστε ευχαριστημένοι με αυτή την ΕΕ; Σε αυτό μόνο το ερώτημα πρέπει να απαντήσετε. Δεν υπάρχει άλλο μη σας μπερδέψουν. Δεν είναι βέβαια δυνατόν κάποιος Έλληνας που έχει σώας τας φρένας να είναι ευχαριστημένος με αυτή την ΕΕ. Εξαιρούνται μόνο οι πολύ καλά βολεμένοι του φαύλου συστήματος. Σε μια πρόχειρη ημιεπιστημονική δημοσκόπηση που κάναμε διαπιστώσαμε ότι τουλάχιστον 8 στους 10 δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτή την ΕΕ.

Αυτή την Ευρώπη την έφτιαξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες. Δεν τους ψηφίζετε απευθείας αλλά μέσω της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Αν είσαστε ικανοποιημένοι με αυτή την ΕΕ, τότε ψηφίζετε τα κόμματα που την δημιούργησαν, το Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλδημοκράτες, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Εάν ψηφίσετε ένα από τα δύο αυτά κόμματα είναι σαν να λέτε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ΕΕ. Μου αρέσει πάρα πολύ. Μη την αλλάξετε καθόλου».

Αν δεν ψηφίσετε αυτά τα δύο κόμματα τότε λέτε ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτή την ΕΕ. Αυτό το μήνυμα θα πάρουν και από εκεί και πέρα ας καθίσουν να βρουν πως θα έπρεπε να είναι η ΕΕ. Ψηφίστε κάποιο άλλο κόμμα από τα τόσα που υπάρχουν ή μην ψηφίζετε καθόλου. Εάν δεν είσαστε ευχαριστημένοι με αυτή την ΕΕ, δεν τους ψηφίζετε. Μπορεί να θέλετε έξοδο από την ΕΕ ή χαλαρότερες σχέσεις με μεγαλύτερη εθνική αυτονομία. Ίσως να προτιμάτε στενότερες σχέσεις ή Ομοσπονδία. Ενδεχομένως να διαφωνείτε με βασικές πολιτικές όπως οικονομικές ή μεταναστευτικές. Σε κάθε περίπτωση, δεν ψηφίζετε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Είναι πολύ πονηροί, μάλλον κουτοπόνηροι. Μην τους αφήσετε να σας μπερδέψουν. Ψήφος σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τους δίνει το μήνυμα ότι όλα τα κάνουν καλά και θα πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χωρίς καμιά αλλαγή. Εάν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσοστό, πάνω από 35%, τότε είναι βέβαιο ότι η ΕΕ θα μείνει ακριβώς όπως είναι. Εάν συγκεντρώσουν ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, γύρω στο 20%, τότε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η ΕΕ προς το καλύτερο.

Αυτό είναι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Θα ασχολούνται πάλι ώρες ολόκληρες με τις ευρωεκλογές. Θα γράφουν κατεβατά και θα μιλάνε ώρες για να γεμίσουν τις στήλες και τον τηλεοπτικό χρόνο. Μη τους αφήνετε να σας τρώνε το χρόνο σας. Σας το αναλύσαμε το θέμα των ΕΥΡΩ-εκλογών μέσα σε τρία λεπτά. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε άλλο με τις ευρωεκλογές. Μόνο μη ξεχάστε να ψηφίσετε όπως είπαμε.

Scroll to Top