Το σχέδιο των Ναζί

Το σχέδιο των Ναζί

Το σχέδιο των Ναζί δεν ήταν των Ναζί. Η Νέα Τάξη είναι πολύ παλιά. Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι δεν ήταν ακροδεξιοί. Για να γίνουν κατανοητά αυτά τα περίεργα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή. Το σχέδιο της Γαλλικής Επανάστασης, το επεξεργάζονταν δεκαετίες πριν την Γαλλική Επανάσταση, ενδεχομένως και αιώνες. Η Γαλλική Επανάσταση ήταν κατά της Μοναρχίας και της Αριστοκρατίας. Όμως ένα σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, κατά της Μοναρχίας ή της δήθεν Δημοκρατίας. 

Μετά την Γαλλική Επανάσταση, ο Ναπολέων προσπάθησε να δημιουργήσει τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης υπό Γαλλική κυριαρχία, με αυτόν Αυτοκράτορα της Ευρώπης. Αφού θα καταλάμβανε την Ευρώπη όλη, θα συνέχιζε και στις υπόλοιπες Ηπείρους. Από τον Ναπολέοντα στον Χίτλερ μεσολάβησε ένας περίπου αιώνας. Ενδεχομένως και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος να είχε τον ίδιο σκοπό, την Παγκόσμια Σοσιαλιστική Δικτατορία. Μέσα στον αιώνα αυτόν, τα διάφορα κέντρα επεξεργάστηκαν περαιτέρω το σχέδιο και το έδωσαν στους Ναζί. Αυτοί έβαλαν και τις δικές τους πινελιές. Πρέπει να εξεταστεί δυναμικά η πορεία των Ναζί και του Χίτλερ. Οι σύμμαχοι των πρώτων χρόνων έγιναν αντίπαλοι στην συνέχεια. Αυτό έχει εξηγηθεί σε προηγούμενα άρθρα.

Μπερδεύει λίγο γιατί κάποιοι από τους συμμάχους της Νέας Τάξης (Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι, εσωτερικοί κύκλοι κλπ) εξελίχθηκαν σε αντίπαλους του Ναζισμού. Αρχικά όμως μάλλον ήταν μαζί. Σε κάθε περίπτωση ήταν κέντρα Σοσιαλισμού γιατί ο Χίτλερ πρώτα και πάνω από όλα ήταν Σοσιαλιστής. Τα δύο βασικά σημεία της ιδεολογίας του ήταν ο Σοσιαλισμός και ο Εθνικισμός που είναι και αυτός σοσιαλιστικής προέλευσης. Η πλήρης ονομασία του Ναζιστικού κόμματος είναι Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών.

«Προσωπικότητες» του Σοσιαλισμού και της ΕΕ όπως ο Μιτεράν, η Μελίνα Μερκούρη, ο Καραμανλής (Δούρειος Ίππος του διεθνιστικού σοσιαλισμού) κλπ ήταν υποστηρικτές των Ναζί. Οι Ναζί ήθελαν να πετύχουν Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και στην συνέχεια Παγκόσμια Σοσιαλιστική Δικτατορία με Παγκόσμιο Αυτοκράτορα τον Χίτλερ. Παρομοίως, οι Νεοταξίτες έχουν σκοπό να βάλουν Αυτοκράτορα του κόσμου έναν νέο Χίτλερ. Σύμφωνα με μία θεωρία, τα κέντρα που αρχικά προώθησαν τον Χίτλερ και του έδωσαν το σχέδιο που έγινε αργότερα των Ναζί, σκόπευαν να τον βγάλουν από την μέση, σκοτώνοντας τον. Αυτό το κατάλαβε ο Χίτλερ και στράφηκε εναντίον τους. Ή μπορεί να το φαντάστηκε. Μπορεί να τον έριξαν με κάποιον τρόπο.

Αυτά έχουν ήδη εξηγηθεί σε άλλα άρθρα αλλά χρειάζονται ως το πλαίσιο. Σημασία έχει το σχέδιο των Ναζί. Αφορά τον τρόπο που θα κέρδιζαν αλλά και θα διατηρούταν την εξουσία στην Γερμανία. Επιπλέον τον τρόπο που θα διατηρούσαν υπό την Κατοχή τους, τις χώρες που θα καταλάμβαναν. Βασίστηκε στο σχέδιο της Γαλλικής Επανάστασης για απόκτηση και διατήρηση εξουσίας απέναντι στην Μοναρχία και στους Αριστοκράτες. Όμως ένα σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε δημοκρατικά (ή δημοκρατικοφανή) πολιτεύματα. Σύμφωνα με μία άποψη, οι φασίστες και οι ναζιστές αποτελούον μετεξέλιξη των Ιακωβίνων της Γαλλικής Επανάστασης που ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της βίας και της τρομοκρατίας. Έχουν συνδεθεί με την περίοδο της Βασιλείας του Τρόμου και σφαγών.   

Ο ναζιστές και οι φασίστες δεν έχουν μεγάλη διαφορά από κάποιες ομάδες της Γαλλικής Επανάστασης. Απλά, οι δεύτεροι αντιμετωπίζονται πιο ευνοϊκά διότι στράφηκαν κατά της Μοναρχίας και της Αριστοκρατίας ενώ οι φασίστες και οι ναζιστές κατά της Δημοκρατίας. Αμφότεροι είχαν σοσιαλιστικοειδή ιδεολογία. Μέσα στον ένα αιώνα και παραπάνω από την Γαλλική Επανάσταση, πολλοί σοσιαλιστές θεώρησαν ότι με δημοκρατικές διαδικασίες δεν πετυχαίνουν το σκοπό τους, τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και την Παγκόσμια Σοσιαλιστική Κυριαρχία. Το σχέδιο των Ναζί τροποποιήθηκε για να γίνει Σχέδιο της Νέας Τάξης.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σοσιαλιστές έδρασαν δε δύο επίπεδα. Σε ένα επιφανειακό επίπεδο δημοκρατικά και σε ένα υπόγειο επίπεδο με διάφορους παράνομους, εγκληματικούς και ανήθικους τρόπους. Μια τακτική τους ήταν η διείσδυση και η χρησιμοποίηση Δούρειων Ίππων στην αντίπαλη παράταξη. Επίσης η συνεργασία και χρηματοδότηση από το οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατικές ενέργειες, η λογοκρισία με τον έλεγχο των ΜΜΕ, η προπαγάνδα κλπ. Και αυτά επίσης έχουν εξηγηθεί σε άλλα άρθρα. Οι Σοσιαλιστές μαζί με τους Δούρειους ίππους τύπου Καραμανλή στην αντίπαλη παράταξη, αποτελούν τους Νεοταξίτες = Ολιγαρχικοί Σοσιαλιστές + Δούρειοι Ίπποι στην κεντροδεξιά.

Όπως και το σχέδιο των Ναζί, στηρίζεται στην δημιουργία μιας ψευτοελίτ χωρίς καθόλου ηθικούς φραγμούς που θα καταπιέζει, θα εκμεταλλεύεται, θα καταστρέφει, θα υποδουλώνει και θα επιβάλλει την άποψη της στους υπόλοιπους. Σε σχέση με τους Ναζί, οι Νεοταξίτες το κάνουν πολύ πιο διακριτικά. Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της Νέας Τάξης είναι η συνέχεια του σχεδίου των Ναζί, ενός σχεδίου γαλλογερμανικής προέλευσης.

Παντού η Αντίσταση

Αντώνης

Scroll to Top