Του γύρισε μπούμερανγκ

Του γύρισε μπούμερανγκ

AUDIO

Εδώ και χρόνια είχαμε γράψει το προφητικό άθρο «το απόλυτο αδιέξοδο του Μητσοτάκη». Να επαναλάβουμε εν τάχει κάποια σημεία του. Αρχικά φαινόταν ότι η εσωκομματική μάχη για την αρχηγία της ΝΔ θα παιχτεί μεταξύ Τζιτζικώστα και Μεϊμαράκη. Από την μία ήταν καθαρά Αγγλοαμερικάνοι και από την άλλη καθαρά Γερμανογάλλοι. Ίσως στον Τζιτζικώστα να έπαιζε και λίγο Ρωσία.

Ο Τζιτζικώστας είναι με τον Αμερικανοαγγλικό άξονα λόγω σπουδών και της οικογενειακής σχέσης με τον βασιλιά. Ο ΛΑΟΣ είχε επίσης σχέσεις με την βασιλική οικογένεια και ήταν περισσότερο με την Αγγλία και λίγο με την Ρωσία λόγω ομοδοξίας. Σταδιακά στράφηκε περισσότερο στην Ρωσία και λιγότερο στην Αγγλία. Ο Γεωγιάδης λόγω ΛΑΟΣ είναι αγγλόφιλος αλλά με τους ευρώδουλους Άγγλους του Bremain. Όμως είναι το πουλέν του Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Σαμαράς είναι αμερικανόφιλος και έτσι κόλλησε και ο Γεωργιάδης λίγο με τον αμερικανικό παράγοντα. Ο Σαμαράς ήταν το πουλέν του Αβέρωφ που είχε σχέσεις με την Αγγλία και κληρονόμησε όσους Αβερωφικούς είχαν μείνει.

Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης απευθύνονται στο ίδιο περίπου ακροατήριο. Ο Γεωργιάδης λέγεται ότι ήταν λαγός Μητσοτάκη και Σαμαρά για να κόψει ψήφους από τον Τζιτζικώστα. Ο Τζιτζικώστας αρχικά ήταν πρώτος. Υπάρχει η άποψη ότι τον Τζιτζικώστα τον έφαγαν από μέσα από το κόμμα.

Μεϊμαράκης είναι Γερμανογαλλικός άξονας, η παραδοσιακή στάση της ΝΔ που ξεκίνησε από τον ιδρυτή, «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία».

Ο Μητσοτάκης ήταν τελευταίος. Ο ίδιος θεωρείται μάλλον φιλοαμερικάνος. Η άλλη μισή οικογένεια, οι Μπακογιάννηδες είναι φιλογερμανοί. Για αυτό η Θοδώρα Μπακογιάννη στήριξε τυπικά τον Μεϊμαράκη αλλά υπόγεια τον αδελφό της. Μέσω Μαρέβας έχει επίσης σχέσεις με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Έτσι προκρίθηκε σαν συμβιβαστική λύση. Ο Μητσοτάκης είχε πετύχει τριπλέτα και είχε πλεονέκτημα.

Το πλεονέκτημα αυτό του Μητσοτάκη του γύρισε μπούμερανγκ. Οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι που τον υποστήριζαν ήταν υπέρ της ΕΕ. Τότε ήταν εποχές Κλίντον και Ομπάμα, αν και οι Αμερικάνοι είχαν αρχίσει να βλέπουν την στάση και την συμπεριφορά της Γερμανίας με μεγάλη επιφύλαξη. Σε κάθε περίπτωση δεν είχε ακόμα γυρίσει.

Τι έχει γίνει από τότε; Στις ΗΠΑ εξελέγη ο Τραμπ που είναι αδιάφορος έως ελαφρά αρνητικός προς την ΕΕ. Ο Τραμπ μάλλον θα κερδίσει πάλι τις εκλογές. Δεν είναι μόνο ο Τραμπ. Κάποιοι στις ΗΠΑ που υποστήριζαν την ΕΕ, ήλπιζαν ότι θα δημιουργηθούν πολύ στενές σχέσεις ΗΠΑ και ΕΕ. Η Γερμανία ακολούθησε δικό της δρόμο, ανταγωνιστικά προς τις ΗΠΑ. Ο αρχικός σκεπτικισμός στις ΗΠΑ έχει γίνει όχι εχθρική αλλά ανταγωνιστική στάση προς Γερμανία και την ΕΕ.

Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός είναι μοιρασμένος. Παλαιότερα ήταν περισσότερο υπέρ της ΕΕ γιατί ευελπιστούσαν ότι στο μακρινό μέλλον ίσως το Ισραήλ να γίνει μέλος. Τώρα έχει υπερισχύσει η υποστήριξη του νέου οικονομικού μπλοκ για το οποίο έχουμε γράψει τόσα πολλά γιατί το Ισραήλ μπορεί να γίνει άμεσα μέλος.

Η Βρετανία βγήκε εκτός ΕΕ και πρωθυπουργός με μεγάλη δύναμη είναι ο Τζόνσον που ήταν υπέρ του Brexit. Κανονικά έχει τουλάχιστον μια πενταετία. Ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Τζόνσον της Ελλάδας αν και θα ήθελε να πλασαριστεί έτσι γιατί ο Τζόνσον είναι αυτή την στιγμή πανίσχυρος. Ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης, ο Βαρβιτσιώτης είναι με τον Αγγλοαμερικανικό άξονα αλλά με τους άλλους, τους παγκοσμιοποιητές, όχι τον Τζόνσον και τον Τραμπ. Είναι με τους αντιπάλους του Τραμπ και του Τζόνσον, αυτούς που τους πολεμάνε και προσπαθούν να τους φάνε.

Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος, Βαρβιτσιώτης είναι φιλοαμερικάνοι αλλά και φεντεραλιστές δηλαδή υποστηρίζουν την δημιουργία των ΗΠΕ. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να είναι η θέση της ΝΔ και έτσι η ΝΔ του Μητσοτάκη υποστηρίζει την ΕΕ υπό την γερμανική κυριαρχία. Τα Κολεγιόπαιδα ζουν στον θαυμαστό κόσμο των πλουσίων και είναι εκτός πραγματικότητας. Αν μπορούσαν να αντιληφθούν την πραγματικότητα του μέσου Έλληνα, θα ήταν υπέρ της εξόδου. Η ΝΔ έχει γενικά τεράστια δυσκολία να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Άλλοι είναι με παρωπίδες και άλλοι ζουν σε ένα γυάλινο κλουβί, χωρίς προβλήματα, με όλες τις ανέσεις.

συνέχεια

Scroll to Top