Τους χαλάει το αφήγημα

Τους χαλάει το αφήγημα

Ενοχλητικοί και καταφερτζήδες

Ξέρουν επίσης πως υπάρχει μία κατηγορία γυναικών, μικρότερη κατά την άποψη μου που εννοούν το όχι που λένε ή δείχνουν ενώ όταν ενδιαφέρονται δίνουν κάποια σημάδια. Οι άντρες δεν έχουν μαντικές ικανότητες, εκτός από λίγους. Δεν μπορούν να ξέρουν πως αισθάνεται μέσα της για αυτούς μία γυναίκα που προσεγγίζουν. Απλώς προσπαθούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά και να βγάλουν κάποια συμπεράσματα από τον τρόπο που τους φέρεται κάποια γυναίκα.

Αυτοί που είναι πιο ψαγμένοι στο θέμα καμάκι και αντιμετωπίζουν την άρνηση προσπαθούν να καταλάβουν σε ποια κατηγορία ανήκει η γυναίκα, σε αυτή που εννοεί το όχι ή που δεν το εννοεί. Κι ως προς αυτό δεν έχουν μαντικές ικανότητες. Αν δεχτούμε πως για τις περισσότερες το όχι μπορεί να σημαίνει όχι αλλά επίσης ίσως ή ναι, τότε το πιθανότερο είναι κάποια γυναίκα που γνωρίζει ένας άντρας να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δηλαδή εξαιτίας της λάθος συμπεριφοράς των περισσότερων γυναικών, την πληρώνουν και αυτές που έχουν την σωστή συμπεριφορά. Δηλαδή επειδή ένας άντρας δεν ξέρει σε ποια κατηγορία ανήκει η γυναίκα, μπορεί να γίνει ενοχλητικός σε κάποια που λέει όχι και εννοεί όχι, διότι νομίζει ότι ανήκει στην άλλη κατηγορία που λέει ή δείχνει όχι αλλά μπορεί να εννοεί ίσως ή ναι. Τα πράγματα περιπλέκονται πολύ ενώ θα μπορούσαν να είναι απλά.

«Δεν πρόκειται να ανοίξω τα πόδια μου αμέσως» μου δήλωσε ξεκάθαρα η φίλη μου μιλώντας γενικά για κάποιον που της αρέσει. Μα δεν εννοώ αυτό αλλά να δείξουν σημάδια πως έχουν ερωτικό ενδιαφέρον σε κάποιον που τις προσεγγίζει ερωτικά και τους αρέσει. Όταν λοιπόν σε κάποια γυναίκα αρέσει ένας άντρας που την πλησιάζει ερωτικά, του το δίνει να το καταλάβει πέρα από κάθε αμφιβολία χωρίς να σημαίνει πως θα «ανοίξει τα πόδια της αμέσως». Έτσι μόνο το όχι θα είναι πράγματι όχι και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και οι άντρες δεν θα γίνονται ενοχλητικοί αλλά θα ισχύει αυτό που είπε η φίλη μου «αν μου αρέσει θα γίνει οπωσδήποτε ακόμα κι αν δεν το προσπαθήσει πολύ».

Τέλος, ένα σχετικό θέμα. Έγινε μεγάλος θόρυβος με τις δηλώσεις του Πετρούνια γύρω από το me too, οι οποίες παραφράστηκαν. Αντί να δέχονται τις παραποιήσεις και του καθενός τις αυθαίρετες εξηγήσεις, ας ακούσουν πρώτα τις original δηλώσεις και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Μπορεί να μην ήταν η τέλεια διατύπωση και να τα καταφέρνει καλύτερα ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους από ότι στις λέξεις. Όμως το νόημα ήταν σαφές. Απλά η κακή διατύπωση ή κάποια ασάφεια έδωσε το δικαίωμα σε διάφορους κακοπροαίρετους να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες.

Είπε ότι στον κύκλο των πρωταθλητών που είναι ο κύκλος του δεν έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο (σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση). Δηλαδή κατά την άποψη όλων αυτών των κακόβουλων έπρεπε να πει πως έχει αντιληφθεί ακόμη και να μην το έχει και ότι συμβαίνει σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ενώ δεν το ξέρει. Όλοι αυτοί βγαίνουν και υποστηρίζουν ένα θέμα με φανατισμό και χωρίς αντικειμενικότητα, αδιαφορώντας για την αλήθεια.

Αφού ο Πετρούνιας είπε πως δεν έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο στον χώρο του πρωταθλητισμού, έπρεπε να τον κτυπήσουν γιατί άθελα του τους «χαλάει» την δουλειά. Πολλοί άνθρωποι πιθανώς θα διερωτήθηκαν «αφού δεν έχει καταλάβει τίποτα ο Πετρούνιας που είναι μέσα στο χώρο, μήπως τελικά συμβαίνει πολύ λιγότερο από αυτό που προσπαθούν να περάσουν τα ΜΜΕ;»

Ή έλεγε αλήθεια ή έλεγε ψέματα. Κατά την άποψη μου μάλλον έλεγε αλήθεια γιατί δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα. Βέβαια δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με βεβαιότητα. Και να έλεγε αλήθεια δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Ενδεχομένως να μην το έχει αντιληφθεί. Δεν μπορούν να κτυπάνε όποιον τους χαλάει το αφήγημα μόνο και μόνο επειδή έλεγε την αλήθεια όπως αυτός την αντιλαμβάνεται. Οι δήθεν προοδευτικοί είναι πολύ χειρότεροι από τους φασίστες. Απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να λέει την αλήθεια, αν τους χαλάει το αφήγημα.

Πρέπει να υποστηρίζουμε όλα τα θύματα (γυναίκες και άντρες) πραγματικής σεξουαλικής κακοποίησης ή σοβαρής παρενόχλησης και να τιμωρούμε αυστηρά τους ενόχους, ειδικά στην περίπτωση του βιασμού. Η παρενόχληση είναι πιο ελαφρύ αδίκημα. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι. Άλλο αυτό και άλλο να παρουσιάζονται ως σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση περιστατικά που δεν ήταν ακριβώς έτσι, να προσπαθούν να δώσουν στο θέμα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά έχει και να χτυπάνε όποιον τους χαλάει το αφήγημα ακόμη κι αν λέει την δική του αλήθεια.  

Σταύρος

Scroll to Top