Ξεχάσατε τον Τεμπονέρα;

Ξεχάσατε τον Τεμπονέρα;

Ως κεντρώος, υποστηρίζω την ύπαρξη ενός κεντρώου κόμματος στην Βουλή. Αντιλαμβάνομαι πως δύσκολα ένα κεντρώο κόμμα θα είναι κόμμα εξουσίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές άλλες χώρες. Όμως θα μπορούσε να συμμετέχει σε συγκυβέρνηση με την κεντροαριστερά ή την κεντροδεξιά. Κάποιες λίγες χώρες έχουν δικομματικό σύστημα. Ένα παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ. Βέβαια το σύστημα τους, εκτός από τον δικομματισμό, έχει και πολλές άλλες διαφορές. Δεν κρίνω ποιο σύστημα είναι καλύτερο. Από την στιγμή όμως που εδώ έχουμε πολυκομματικό σύστημα, οι κεντρώοι ψηφοφόροι πρέπει να εκπροσωπούνται από ένα κεντρώο κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κεντρώο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι κεντροαριστερά. Αυτό που συνέβη είναι πως τους έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι, το πιο αριστερό, προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι τους έμεινε περισσότερο το κομμάτι προς το κέντρο αλλά κέντρο δεν είναι. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μισό κέντρο, το αριστερό κομμάτι του κέντρου. Αλλά και πάλι δεν είναι ακριβές διότι μέσα στο σημερινό ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που δεν είναι κεντρώοι. Οι ψηφοφόροι τους έφυγαν κυρίως και όχι οι πολιτικοί. Πολλοί λίγοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ στροφή προς το κέντρο, οι ψηφοφόροι του έκαναν στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στροφή προς το κέντρο είχε κάνει ο Σημίτης, ο χειρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας, μαζί με τον Καραμανλή.

Διάβασα προσεκτικά το προηγούμενο άρθρο σχετικά με την «Καύση πολιτικών Νέας Δημοκρατίας». Συμφωνώ απόλυτα πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει στην μετά-καραμανλική και μετά-μητσοτακική εποχή. Διαφωνώ κάθετα, πλάγια κα οριζόντια στην περίπτωση να διατηρηθεί ο Μητσοτάκης ως αρχηγός ενός μικρού κεντρώου κόμματος. Αυτά τα τέρατα έχουν κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα και πρέπει κάποια στιγμή να απαλλαγούμε επιτέλους από δαύτους.

Την ύπαρξη ενός κεντρώου κόμματος, σαφέστατα και την υποστηρίζω. Επικεφαλής δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση ο Μητσοτάκης γιατί είναι μεγάλο φασιστόμουτρο. Οι κεντρώοι είναι δημοκράτες και ο Μητσοτάκης δεν είναι δημοκράτης. Δεν ήταν δημοκρατική η διαχείριση της πανδημίας. Δεν είναι δημοκρατική η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου που γίνεται από τα ΜΜΕ. Δεν είναι δημοκρατική η παρακολούθηση τόσων πολλών πολιτικών. Το τελευταίο δείγμα φασισμού είναι το νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν για να αποκλείσουν τους Έλληνες από την Βουλή.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΚΚΕ και στο ΜΕΡΑ25 για την στάση τους σε αυτό το ζήτημα. Σίγουρα δεν το κάνουν επειδή συμπαθούν τους Χρυσαυγίτες και τον Κασιδιάρη. Είναι θέμα αρχής. Είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, μια σοβαρή εκτροπή για την δημοκρατία. Δεν συμβαίνουν σε καμία πολιτισμένη χώρα, παρά μόνο σε αυτή τη μπανανία, σε αυτό το μπουρδέλο για χώρα, έτσι όπως την κατάντησαν. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αντίστοιχα κόμματα. Ίσως να μην είναι τόσο ακραία όσο η Χρυσή Αυγή και οι Έλληνες. Όμως ούτε στην φυλακή τους βάζουν ούτε τους αποκλείουν από τις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης είναι μεγάλο φασιστόμουτρο βάσει των ενεργειών του. Μεγάλο φασιστόμουτρο είναι και ο Σαμαράς που ξεκίνησε την δίωξη της Χρυσής Αυγής. Τώρα θέλουν να απαγορέψουν το κόμμα του Κασιδιάρη επειδή δήθεν είναι εγκληματική οργάνωση. Για τον ίδιο λόγο τους έβαλαν στην φυλακή. Δεν μας εξήγησαν όμως ποτέ γιατί είναι εγκληματική οργάνωση. Γιατί έτσι τους βόλευε να πουν ώστε να τους κλείσουν στην φυλακή και να τους απαγορέψουν την συμμετοχή σε εκλογές;

Αποκρουστική για μένα και για τους περισσότερους Έλληνες είναι η ιδεολογία της ΧΑ. Όμως φαίνεται πως υπάρχει κάποιο μικρό ποσοστό που δεν συμφωνεί. Εγκληματική οργάνωση όμως δεν είναι ή τουλάχιστον δεν μας έχουν πείσει πως είναι. Εγώ ξέρω πως εγκληματική είναι μια οργάνωση που συστήνεται με σκοπό να πουλάει ναρκωτικά, να προσφέρει προστασία, να εμπλέκεται σε σωματεμπορία ή σε λαθρεμπόριο καυσίμων. Είχαν τέτοιους σκοπούς στην Χρυσή Αυγή; Ή χαρακτηρίστηκαν εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία του Φύσσα και τους ξυλοδαρμούς;

Τότε είναι σίγουρα εγκληματική οργάνωση η Νέα Δημοκρατία. Ξεχάσατε τον Τεμπονέρα; Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν καθηγητής Μαθηματικών και στέλεχος του Εργατικού Αντιμπεριαλιστικού Μετώπου, μιας συλλογικότητας στην Πάτρα. Δημιουργήθηκε από πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Στις 8 Ιανουαρίου 1991, στο 3ο και 7ο Γυμνάσιο - Λύκειο, δολοφονήθηκε με χτύπημα λοστού στο κεφάλι. Δράστης ήταν ο Γιάννης Καλαμπόκας, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ. Μαζί με άλλους, επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη για το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κοντογιαννόπουλου.

Υπάρχουν υποψίες πως η δολοφονία του Φύσσα ήταν προβοκάτσια του συστήματος. Ακόμα και να μην είναι έτσι, η σχέση του Καλαμπόκα με τη Νέα Δημοκρατία ήταν πολύ πιο στενή από αυτή του Ρουπακιά με την Χρυσή Αυγή. Όσον αφορά τους ξυλοδαρμούς που αναμφισβήτητα διέπραξαν μέλη της Χρυσής Αυγής, μέλη όλων των κομμάτων έχουν εμπλακεί σε ξυλοδαρμούς. Παλαιότερα έπεφτε πολύ ξύλο μεταξύ γαλάζιων και πράσινων. Επομένως αν η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία του Φύσσα και τους ξυλοδαρμούς, πρέπει και η Νέα Δημοκρατία να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση γιατί δολοφόνησε τον Τεμπονέρα και να της απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές.

Αν η ΧΑ χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση για συμμετοχή σε σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο καυσίμων, προστασία κλπ, σωστά έγινε εφόσον υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Δεν μας έχουν εξηγήσει όμως κάτι τέτοιο. Απλά μας λένε πως είναι εγκληματική οργάνωση χωρίς να εξηγούν γιατί είναι εγκληματική οργάνωση. Μπορεί να είναι φασίστες αλλά ο Μητσοτάκης είναι μεγαλύτερος φασίστας. Φασιστική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα δείχνουν επίσης το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας. Σίγουρα του αξίζει (του Βαρουφάκη) κάτι πολύ καλύτερο και για την στάση του στο δημοψήφισμα.

Απόστολος

Scroll to Top