Ξεκουμπίδια Στυλιανίδη

Ξεκουμπίδια Στυλιανίδη !

Εσύ Στυλιανίδη είσαι Έλληνας ή είσαι Κύπριος; Αυτός μπορεί να είναι τρελός και μάλλον είναι. Εσύ δεν είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου; Τι είσαι δηλαδή κανένα μικρό παιδάκι και δεν καταλαβαίνεις; Μας προσβάλεις απεριόριστα! Προσβάλεις τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ήρθες τώρα εσύ από την Κύπρο για να κουμαντάρεις, τις δικές μας τις φωτιές, τις δικές μας τις πλημμύρες και τις δικές μας τις πανδημίες. Δεν ντρέπεσαι λίγο; 

Να πας στην Κύπρο να τα κάνεις αυτά. Γιατί δεν σε βάζει ο Αναστασιάδης σε μία αντίστοιχη θέση στην Κύπρο; Για δώσε μας μία εξήγηση για αυτό. Γιατί δεν σου το πρότεινε ο Αναστασιάδης που σε ξέρει πολύ καλύτερα από ότι σε ξέρει ο Μητσοτάκης; Λίγο περίεργο δεν είναι αυτό; Μήπως δεν έχεις τα προσόντα; Σε κάθε περίπτωση, αν τυχόν έχεις γνώσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο, να γίνεις σύμβουλος υπουργού στην Ελλάδα, όχι υπουργός. Ο σύμβουλος μπορεί να είναι από οποιαδήποτε χώρα.

Μην μπερδεύεις την δική σου περίπτωση με του Κρανιδιώτη. Αυτός ήταν από νέος στην Ελλάδα, απέκτησε κάπως την ιθαγένεια και είχε μία μακροχρόνια πολιτική πορεία μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι τελείως διαφορετική περίπτωση από την δική σου. Ο Κρανιδιώτης ήταν Κύπριος από καταγωγή και Έλληνας από επιλογή. Επέλεξε να είναι Έλληνας δηλαδή να μείνει και να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα πολιτικά και επαγγελματικά. Εσύ είσαι Κύπριος και από καταγωγή και από επιλογή. 

Εσύ επέλεξες την Κύπρο. Δεν σε κατακρίνει κανένας για αυτό. Αν αυτό πίστευες πως η Κύπρος σου προσέφερε περισσότερες δυνατότητες, πολύ καλά έκανες. Από την στιγμή όμως που επέλεξες την Κύπρο δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να γίνεις υπουργός της Ελλάδας επειδή σου είπε κάποιος που ίσως δεν έχει σώας τας φρένας. Δηλαδή αν ο Μητσοτάκης σου πει να δέσεις μία πέτρα στον λαιμό σου και να πας να πνιγείς, θα το κάνεις;

Είσαι ευπρόσδεκτος ως τουρίστας. Είσαι ευπρόσδεκτος να μείνεις σε αυτήν την χώρα. Είσαι ευπρόσδεκτος ως σύμβουλος υπουργού ή και ακόμα πρωθυπουργού. Δεν είσαι ευπρόσδεκτος ως υπουργός γιατί αυτή η ενέργεια μας προσβάλει απέραντα εμάς τους Έλληνες. Σου δίνουμε μία υπόσχεση. Θα σε χτυπήσουμε αλύπητα στο πρώτο στραβοπάτημα που θα κάνεις και θα σε χτυπάμε συνέχεια μέχρι να σηκωθείς να φύγεις αποτυχημένος και ταπεινωμένος.

Για αυτή την προσβολή είναι δύο υπαίτιοι. Ο ένας είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός που πλέον αμφισβητείται αν έχει σώας τας φρένας. Ο άλλος υπαίτιος είσαι εσύ. Χρειάζονται δύο για το ταγκό. Ευθύνη δεν έχει μόνο ο Μητσοτάκης αλλά και εσύ που δέχτηκες. Θα μπορούσες να αρνηθείς όπως έκανε έστω και καθυστερημένα ο Αποστολάκης, για διαφορετικούς λόγους. Αυτός τουλάχιστον ήταν Έλληνας.

Εσύ δεν είσαι Έλληνας. Είσαι Κύπριος. Οι Κύπριοι είναι αδελφοί αλλά έχουν την δική τους χώρα που είναι ξεχωριστή και διαφορετική από την Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την δική μας χώρα που είναι ξεχωριστή και διαφορετική από την Κύπρο. Εσείς έχετε το δικό σας Κοινοβούλιο και εμείς το δικό μας. Εσείς κάνετε τις δικές σας εκλογές και εμείς τις δικές μας.

Αν γινόμαστε μία χώρα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Από ό,τι ξέρω εσείς είχατε περισσότερες αντιρρήσεις ως προς αυτό. Είσαι πολίτης και πολιτικός μιας άλλης χώρας και δεν έχεις δικαίωμα, πέρα από το τυπικό σκέλος που το ρυθμίσατε, να γίνεις υπουργός σε αυτή την χώρα που είναι διαφορετική από την δική σου. Να πας στην χώρα σου να το παίζεις υπουργός και όχι στην δική μας χώρα. Το καλό που σου θέλω, φύγε τώρα όσο είναι καιρός. Το ότι θα φύγεις αργά ή γρήγορα είναι σίγουρο.

Θα φύγεις αποτυχημένος και ταπεινωμένος. Εδώ είναι και λίγο περίεργα τα πράγματα. Όλοι που τώρα κάνουν πως σε στηρίζουν, θα σε αδειάσουν με την πρώτη δυσκολία και θα μείνεις μόνος σου εναντίον όλης της χώρας. Σε συμφέρει καλύτερα να γίνεις σύμβουλος, να πάρεις τα λεφτάκια σου και να μην έχεις καθόλου σκοτούρες. Θα μου πεις «εγώ ήμουν επίτροπος στη ΕΕ και θα γίνω στην Ελλάδα σύμβουλος υπουργού;» Αυτό είναι δικό σου θέμα Στυλιανίδη. Αν δεν την θέλεις την θέση του συμβούλου μην την παίρνεις. Στο ξαναλέω όμως, σαν υπουργό θα σε πολεμήσουμε αλύπητα γιατί η παραμονή σου σε αυτή την θέση μας προσβάλλει ως χώρα.

Γιάννης

Scroll to Top