Δημοψήφισμα για όλα

Δημοψήφισμα για όλα

AUDIO

Άνθρωποι της ΝΔ ζητούν δημοψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας. Γιατί δεν έκαναν δημοψήφισμα για την ΕΕ, την Ευρωζώνη και τα Μνημόνια που είναι πολύ πιο σημαντικά θέματα; Το θέμα της Μακεδονίας είναι δευτερεύον για δύο λόγους. Είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό αλλά βέβαια με συμβολική αξία. Επιπλέον όποια και να είναι η στάση μας, επί της ουσίας δεν θα φέρει σημαντικές αλλαγές. Αν δεν λέγονται Βόρεια Μακεδονία, θα λέγονται σκέτο Μακεδονία. Ποια ήταν η θέση της ΝΔ στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015. Την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Θέλουν δημοψήφισμα όπου τους βολεύει. Κάνουν τους τζάμπα μάγκες σε μια συμφωνία που βασικά συμφωνούν. Δείχνει τον τρόπο που πολιτεύεται το κόμμα, χωρίς ουσία με κοροϊδία. Είναι μπαγαπόντηδες και κάνουν συνέχεια μπαγοποντιές. Και οι άλλοι δεν πάνε πίσω, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μας κορόιδευαν ότι θα ρίξουν φως στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου όταν ήξεραν ότι εμπλέκονται πολλά γαλάζια στελέχη. Μας κορόιδευαν ότι θα καταργήσουν τα Μνημόνια. Τώρα μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν είναι κατά της συμφωνίας ενώ είναι υπέρ.

Θέλουν να φορτωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το βάρος της αντίδρασης του κόσμου και αυτοί να θερίσουν τα οφέλη. Κατά την άποψη μας, ο Μητσοτάκης, η αδελφή του, ο Χατζηδάκης, ο Καραμανλής και οι περισσότεροι στη ΝΔ είναι υπέρ μιας συμφωνίας με σύνθετη ονομασία. Όλοι βέβαια θα θέλαμε να είναι καλύτερη αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό. Ο Σαμαράς πιθανώς να είναι εναντίον. Η στάση τους είναι στα πλαίσια της στρατηγικής διεμβολισμού της ΧΑ που αποτελεί τη Νο 1 απειλή για τη ΝΔ και το εξηγούμε σε άλλο βίντεο/άρθρο.
Επιπλέον τους εξυπηρετεί το γεγονός ότι η κοινή γνώμη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής είναι ενάντια στη συμφωνία. Έτσι όχι μόνο διεμβολίζουν τη ΧΑ αλλά και επιχειρούν να το αναγάγουν στο βασικό θέμα των εκλογών, γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία έχει την ίδια άποψη. Ευελπιστούν ότι με το θέμα της Μακεδονίας θα κερδίσουν αυτοί ψήφους και θα τους χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πολύ ξύπνιοι είναι αλλά το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Αφού είναι τόσο μάγκες, να μας πει ο Μητσοτάκης. Δεσμεύεται να κάνει δημοψήφισμα για τη Μακεδονία; Δεν εννοούμε να ζητήσει δημοψήφισμα από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι θα κάνει δημοψήφισμα για τη Μακεδονία.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ήταν εξήντα χιλιάδες στη συγκέντρωση της Κυριακής 20/1/19 στο Σύνταγμα. Όσοι και να ήταν δεν έχει σημασία. Ας πούμε ότι ήταν ένα εκατομμύριο, κάτι που αποκλείεται. Επειδή ένα εκατομμύριο θέλουν, πρέπει να γίνει το δικό τους; Οι ψηφοφόροι είναι δέκα εκατομμύρια. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλη πλειοψηφία ενάντια στη συμφωνία. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις γιατί πέφτουν συνέχεια έξω, ηθελημένα ή κατά λάθος. Δεν αποφασίζουν οι δημοσκοπήσεις και οι δημοσκόποι αλλά οι εκλογές και ο λαός. Ακόμη και εάν σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά της συμφωνίας, έχουμε τη πεποίθηση ότι σε ένα δημοψήφισμα θα ταχθούν υπέρ. Η σημερινή αντίδραση του κόσμου είναι συναισθηματική και χωρίς πολύ σκέψη, ενός λαού που έχει τραβήξει πολλά εδώ και δέκα χρόνια. Θεωρούμε ότι πριν από ένα δημοψήφισμα θα ενημερωθεί, θα σκεφτεί και θα ψηφίσει ψύχραιμα υπέρ της συμφωνίας. Ακόμη κι αν δεν το κάνει, εμείς δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, τα συμφέροντα του και τις αποφάσεις του.

Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας. Δεσμευόμαστε για δημοψήφισμα σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας. Το δημοψήφισμα θα είναι για όλα ΕΕ, Ευρωζώνη, Μακεδονία και ότι άλλο θέμα προκύψει. Ενδεχομένως να είναι και για τη συμμετοχή σε μια νέα Ένωση, πολύ καλύτερη από την ΕΕ. Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεσμεύονται για κάτι τέτοιο; Αν δεν θέλει να δεσμευτεί για όλα, κάτι που κάνουμε εμείς, ας δεσμευτεί τουλάχιστον για δημοψήφισμα όσον αφορά το όνομα της Μακεδονίας. Ας αφήσει να κρίνουν τον Τσίπρα οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς. Να δεσμευτεί άμεσα για δημοψήφισμα σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας. Αλλιώς να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και να κάνουν τους τζάμπα μάγκες.

Scroll to Top