Αλλαγή φρουράς

Αλλαγή φρουράς

Έχει γραφτεί πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν συνεργάτης των Ναζί και Δούρειος Ίππος του διεθνιστικού σοσιαλισμού στην συντηρητική παράταξη. Επίσης πως το ίδιο ισχύει για τα ανίψια του και τον Καμένο. Εννοείται πως δεν μπορούσαν να είναι συνεργάτες των Ναζί καθώς δεν είχαν καν γεννηθεί. Αφορά το δεύτερο σκέλος, τους Δούρειους Ίππους. Επιπλέον πως ο σκοπός του Καμένου ήταν να αποτρέψει την έξοδο από την ΕΕ, να ελέγξει την αντίδραση και να την συγκρατήσει εντός των τειχών της ΕΕ.

Κάποιοι τα αμφισβητούν όλα αυτά παρόλες τις πολύ σοβαρές ενδείξεις. Υπάρχουν όμως πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που μας έβαλε στην ΕΕ. Το σχεδίαζε και το δούλευε πριν την δικτατορία. Από την δικτατορία και μετά ήταν ξεκάθαρα γαλλόφιλος. Συνεχιστές της πολιτικής του παράδοσης, της φιλογαλλικής στάσης, της ευρωπαϊκής πορείας είναι τα δύο ανίψια του, με πρώτο το μεγαλύτερο που έχει διατελέσει Πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός.

Οι Καραμανλήδες και οι καραμανλικοί είναι εκφραστές του μεγαλύτερου τμήματος του Νέας Δημοκρατίας. Οι Μητσοτάκηδες εκφράζουν μόνο ένα μικρό τμήμα. Ο Μητσοτάκης έγινε Πρόεδρος της ΝΔ με την βοήθεια του Σημίτη. Το 2019, τα δύο και κάτι εκατομμύρια ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και όχι Μητσοτάκη. Όσο ο Καραμανλής είναι μέσα στην Νέα Δημοκρατία, το τμήμα που εκφράζει θα ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

Υπάρχουν φήμες για ομοφυλοφιλία, τόσο για τον θείο όσο και για τον ανιψιό. Η ομοφυλοφιλία δεν συνάδει με την συντηρητική νοοτροπία. Αυτό όμως είναι πταίσμα, αν ισχύει. Το βασικό πρόβλημα και ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι Καραμανλήδες και οι καραμανλικοί είναι εκφραστές της πλειονότητας του πατριωτικού χώρου. Οι πατριώτες δεν παραδίδουν εθνική κυριαρχία αλλά την υπερασπίζονται. Ειδικά μετά το 2010 που αποδείχθηκε πως η ευρωπαϊκή πορεία οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση, ο πατριωτικός δρόμος και ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι αντίθετοι δρόμοι.

Ο Καμένος όπως και ο Καραμανλής είναι πρωτίστως γαλλόφιλος. Υποτίθεται πως είναι θαυμαστής του Τραμπ. Είχε πάρα πολλές αντιφάσεις. Τα έμπλεξε περισσότερο και από τον Μητσοτάκη. Οι ΑΝΕΛ ήταν κάτι μεταξύ ΛΑΟΣ και Σπίθας του Θεοδωράκη. Είχαν αντιμνημονιακή στάση αλλά ταυτόχρονα και υπέρ της παραμονής. Αυτά είναι τελείως αντιφατικά. Στα Μνημόνια οδήγησε η ευρωπαϊκή πορεία και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε στην έξοδο όπως το είχαν με κάθε τρόπο ξεκαθαρίσει οι Ευρωπαίοι κατακτητές.

Πήγε με το ευρωπαϊκό γκρουπ που είχαν ιδρύσει οι Βρετανοί Συντηρητικοί. Τα δήθεν ευρωσκεπτικιστικά είναι του κ@λου. Ο διαρκής ευρωσκεπτικισμός είναι μία απάτη που προσπαθεί να συγκρατήσει την αντίδραση στην ΕΕ εντός αυτής. Όταν κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την ΕΕ, βγαίνει όπως έκαναν οι Βρετανοί.Ο Καμένος όπως και ο Καραμανλής έχουν κάποια κοινά με τον Τραμπ. Εκφράζουν περίπου τον ίδιο πολιτικό χώρο, σε διαφορετικές χώρες. Όμως έχουν διαφορές σε σημαντικά θέματα.

Ο Τραμπ είναι εκτός του πολιτικού συστήματος και εξελέγη λόγω της αντίδρασης των Αμερικανών ψηφοφόρων στην Νέα Τάξη, την παγκοσμιοποίηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο Τραμπ είναι κατά της Νέας Τάξης και αυτό ήταν που τον εξέλεξε. Καραμανλής και Καμένος είναι υπέρ της Νέας Τάξης γιατί η ΕΕ είναι το σημαντικότερο βήμα της Νέας Τάξης. Μετά ο Καραμανλής έστελνε τον Πατούλη να παραστήσει πως είναι με τον Τραμπ. Τον προόριζε για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο σκοπός κι αυτού ήταν να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ.

Γενικά ο Καραμανλής νομίζει ότι είναι πονηρός και μπορεί να κοροϊδεύει. Κορόιδεψε μία με το Χρηματιστήριο, κορόιδεψε δύο με τα οικιστικά, κορόιδεψε τρεις με το «νέο ήθος και ύφος». Δεν μπορεί να κοροϊδεύει συνέχεια. Ίσως ο θείος του μπορούσε να κοροϊδεύει τους αγράμματους το ’60. Δεν υπάρχουν πλέον αγράμματοι στην Ελλάδα. Τώρα πλέον ισχύει όπως «ο λύκος με τα πρόβατα». Ακόμα και να λέει αλήθεια δεν γίνεται πιστευτός.

Το σημαντικότερο είναι στον χώρο που εκφράζουν οι Καραμανλήδες και οι καραμανλικοί να γίνει αλλαγή φρουράς, από την ευρωπαϊκή πορεία της καταστροφής και της υποδούλωσης, στον πατριωτικό δρόμο της ευημερίας και της ανεξαρτησίας. Από την γαλλόδουλη στάση, στην φιλική στάση προς τους Συμμάχους, τις αγγλόφωνες χώρες και ιδίως τις ΗΠΑ. Αυτό θα το εκφράσει ο Έλληνας Τραμπ που θα πάρει την θέση του Μητσοτάκη αλλά δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί.

Αν ο Καραμανλής, ο Καμένος, ο Πατούλης συνδράμουν σε αυτό, ξεχνώντας την ευρωπαϊκή πορεία, θα το κάνουν πολύ πιο εύκολο και θα έχουν έναν σημαντικό ρόλο. Αν δεν συνδράμουν, θα το κάνουν πιο δύσκολο αλλά δεν θα το εμποδίσουν και θα «φάνε το κεφάλι» τους. Η επιλογή είναι δική τους. Ο Μητσοτάκης δεν είναι σημαντικός διότι ο Μητσοτάκης ουδέποτε εξέφραζε το μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν όμως δεν υπάρξει συνεννόηση στον πατριωτικό χώρο, θα αλωνίζει ανενόχλητος.   

Κώστας

Scroll to Top