Αλλαγή νόμων

Αλλαγή νόμων

Η Αντίσταση δεν μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα για τα γεγονότα της ανατροπής του Νεοταξικού συστήματος γιατί αν το κάνει, η ανατροπή θα αποτύχει. Θα δώσει την ευκαιρία στους Νεοταξίτες να αμυνθούν. Η Αντίσταση όμως θέλει να ξέρουν οι πολίτες τι θα ακολουθήσει μετά την ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος ώστε να είναι προετοιμασμένοι.

Θα αλλάξουν οι νόμοι ώστε να εκφράζουν την λαϊκή βούληση και τα συμφέροντα των πολιτών. Δεν θα παραγράφεται τίποτα από τις 24 Ιουλίου 1974 αλλά πρακτικά οι Νεοταξίτες θα τιμωρηθούν για τα εγκλήματα τους της τελευταίας εικοσιπενταετίας, από τότε που ανέλαβε ο Σημίτης. Θα επανέλθει η θανατική ποινή για α) άκρως ειδεχθή εγκλήματα β) εσχάτη προδοσία γ) πρόκληση μεγάλης εθνικής καταστροφής δ) υπεξαίρεση μεγάλου ποσού δημόσιου χρήματος.

Θα εκτελεστούν οι υπεύθυνοι της τεράστιας εθνικής καταστροφής. Βασικοί ύποπτοι είναι ο Σημίτης, ο Καραμανλής και κάποιοι μεγαλο-υπουργοί των κυβερνήσεων τους. Μέλλει να αποδειχθεί. Κανένας αθώος δεν θα τιμωρηθεί. Θα κατασχεθούν όλες οι περιουσίες των προσώπων που στελέχωσαν τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή ως αποζημίωση για την μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό.

Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και των άλλων μεγάλων σκανδάλων. Θα κατασχεθούν οι περιουσίες όσων έκλεψαν τα χρήματα των επενδυτών. Οι μιντιάρχες θα καταδικαστούν γιατί εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, κυκλώματα πορνείας και λαθρεμπορίου. Θα κατασχεθεί η περιουσία τους ως προϊόν παράνομων ενεργειών.

Επιπλέον με την προπαγάνδα προκάλεσαν ζημιά στην χώρα. Θα είναι και αυτή άλλη μία κατηγορία. Θα τιμωρηθούν όχι μόνο με ποινές αλλά και με πρόστιμα όλοι οι προπαγανδιστές. Θα δικαστούν ακόμα και οι Νεοταξίτες χρήστες ναρκωτικών και οι πουτ@ν$ς τους δηλαδή οι επώνυμες και ημιεπώνυμες βίζιτες. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πρεζόνι ή την φτωχοπουτ@ν@. Έχει να κάνει μόνο με το Νεοταξικό σύστημα.

Οι δίκες θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, μάλλον πάνω από μία δεκαετία. Δηλαδή θα γίνουν όλα αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει. Βέβαια ο αριθμός των Νεοταξιτών που θα φυλακιστούν ανέρχεται σε εκατοντάδες ή χιλιάδες. Οι φυλακές είναι ήδη γεμάτες. Κάποιοι διαμαρτύρονται πως δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει. Κατ’ αρχάς θα μαζευτούν πολλά χρήματα από κατασχέσεις περιουσιών και επιστροφή των κλεμμένων.

Επιπλέον θα εφαρμοστούν κάποιου τύπου «καταναγκαστικά έργα». Δηλαδή θα πρέπει να παράγουν το κόστος κράτησης τους με κάποιο τρόπο. Μια εναλλακτική είναι οι αγροτικές φυλακές. Θα το κάνουν για να μειώσουν την ποινή τους. Επομένως δεν θα είναι «καταναγκαστικά» ακριβώς αλλά θα το επιλέγουν προκειμένου να μείνουν λιγότερο στις φυλακές. Όλες οι επώνυμες βίζιτες πολυτελείας θα περάσουν από αυτές τις φυλακές, για λίγους μήνες. Το ίδιο και οι επώνυμοι Νεοταξίτες χρήστες ναρκωτικών. Κάποιοι θεωρούν πως θα έχει πολύ πλάκα.

Όσοι έρθουν με το μέρος της Αντίστασης, θα έχουν αμνηστία. Δηλαδή μπορεί κάποιοι να τιμωρηθούν πολύ σκληρά, ακόμη και με θάνατο και άλλοι που έχουν κάνει περίπου τα ίδια, όχι μόνο να μην τιμωρηθούν αλλά και να διατηρηθούν. Αυτή είναι η συμφωνία που δίνει σε όλους τους Νεοταξίτες η Αντίσταση. Όσοι είναι ξύπνιοι θα την εκμεταλλευτούν. Τους υπόλοιπους τους περιμένουν πάρα πολύ δύσκολες μέρες.

Αν υπάρξει συμφωνία συνολικά με το Νεοταξικό σύστημα για ομαλή μετάβαση εξουσίας, κάποια από αυτά τα μέτρα που προαναφέρθηκαν μπορεί να περάσουν. Βέβαια θα δοθεί αμνηστία στους Νεοταξίτες. Θα τραβήξουμε μία γραμμή. Από εδώ και πέρα θα γίνονται όλα σωστά αλλά θα ξεχάσουμε τα στραβά του παρελθόντος.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής δεν έχει σκοπό μόνο την τιμωρία των Νεοταξιτών αλλά και την μείωση των δολοφονιών. Γενικά τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους εγκληματίες και όχι μόνο για τους Νεοταξίτες. Οι φυλακισμένοι θα παράγουν το κόστος κράτησης τους. Για όσους εκτελούνται δεν θα υπάρχει πλέον κόστος κράτησης για τους φορολογούμενους.

Επιπλέον ένα άλλο μέτρο θα είναι το «τρεις και έξω» που εφαρμόζεται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Μετά από τρία σοβαρά αδικήματα, ο παραβάτης καταδικάζεται σε πραγματικά ισόβια. Οι πολίτες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν είναι πρόοδος και πολιτισμός η αύξηση των δολοφονιών και της εγκληματικότητας. Το αντίθετο είναι πρόοδος και πολιτισμός, η μείωση της εγκληματικότητας.

Πέρα από αυτό, θα αναζητηθούν τα αίτια της εγκληματικότητας και θα αντιμετωπισθούν. Θα είναι πολύ ανεκτική η μεταχείριση από τα δικαστήρια όσων παρανομούν για να επιβιώσουν. Η προσπάθεια θα είναι να μην υπάρχει ούτε ένας που είναι αναγκασμένος να παρανομήσει γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει. Επίσης θα δοθεί ειδικό βάρος ώστε οι αποφυλακισμένοι να προσαρμόζονται στην κοινωνία, βρίσκοντας δουλειά ώστε να μην είναι «αναγκασμένοι» να παρανομήσουν ξανά.

Παύλος

Scroll to Top