Ανατροπή δημοσκοπήσεων

Ανατροπή δημοσκοπήσεων

Κάποιοι δυσκολεύονται να καταλάβουν γιατί οι Αντιαστασιακοί δεν δίνουν καμία σημασία στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα γελάνε με αυτές. Οι σημερινές δημοσκοπήσεις είναι με βάση την σημερινή κατάσταση. Αν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα δηλαδή αν έχουν μεσολαβήσει σημαντικά ή συνταρακτικά γεγονότα, τότε τόσο οι δημοσκοπήσεις όσο και οι εκλογές θα δείχνουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

Να δώσω δύο παραδείγματα. Εξετάστηκε η περίπτωση ενός Νέου Καραμανλικού Κόμματος (ΝΚΚ). Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αλλάξουν σημαντικά οι δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την άποψη του αρθρογράφου, το Νέο Καραμανλικό Κόμμα θα πάρει τουλάχιστον διψήφια ποσοστά. Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη, αν και εγώ τα βλέπω πιο κοντά στο 10% παρά στο 15% ή στο 18%. Κανείς βέβαια δεν ξέρει. Όλα αυτά είναι εικασίες.

Αυτό είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει σημαντικά το πολιτικό σκηνικό. Επομένως το τι δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις δεν έχει πολύ σημασία. Έχει σημασία μόνο αν δεν υπάρξουν σημαντικά γεγονότα ή μεταστροφή των ψηφοφόρων. Ακόμη και να μην μεσολαβήσει κάτι σημαντικό, μπορεί να υπάρξει μεταστροφή των ψηφοφόρων υπέρ ενός ή περισσοτέρων κομμάτων.

Και ένας πόλεμος με την Τουρκία θα προκαλούσε μεγάλη ανακατάταξη στους πολιτικούς συσχετισμούς. Εξαρτάται το πως θα είναι αυτή η ανακατάταξη από την έκβαση του πολέμου. Αν υπάρξει απώλεια εδαφών και ήττα, η κυβέρνηση, για την ακρίβεια οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα πέσει και θα έχει επίσης μεγάλη απώλεια ποσοστών. Θετική επίδραση μπορεί να έχει στα ποσοστά, αν κατορθώσει να αντισταθεί η χώρα χωρίς απώλειες.

Και μόνο αν βγει η αλήθεια μαζικά, θα υπάρξει τεράστια ανατροπή των δημοσκοπήσεων. Επίσης αν με κάποιο τρόπο, βγουν επιβαρυντικά στοιχεία για διάφορους πολιτικούς, θα αλλάξει άρδην το πολιτικό τοπίο. Το άρδην για όσους δεν γνωρίζουν σημαίνει, ολοκληρωτικά, τελείως, ριζικά. Δηλαδή και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η Ανατροπή του Καθεστώτος, μπορούν να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Υπάρχουν και πολλά άλλα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την στάση των ψηφοφόρων. Αν ο Καραμανλής είναι στη φυλακή, το νέο Καραμανλικό κόμμα δεν θα πιάσει ούτε 3%. Πως μπορεί να μπει ο Καραμανλής στην φυλακή; Αν ανατραπεί το ευρώδουλο Νεοταξικό Καθεστώς. Είναι ο πρώτος που θα συλληφθεί και θα προφυλακιστεί και μετά θα ακολουθήσει ο Σημίτης.

Ο Καραμανλής και ο Σημίτης είναι οι βασικοί ύποπτοι της μεγάλης εθνικής καταστροφής. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν δικαστεί και καταδικαστεί. Ο Καραμανλής μάλιστα είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος γιατί αυτός ήταν πρωθυπουργός πριν την χρεοκοπία. Όμως στην δίκη θα αποδειχθεί πως μεγάλη ευθύνη έχει και ο Σημίτης. Αν η Ελλάδα δεν έμπαινε στο ευρώ, η οικονομική ζημιά θα ήταν μικρότερη.

Βέβαια αυτό δεν απαλλάσσει τον Καραμανλή των ευθυνών. Έπρεπε να πάρει ό,τι μέτρα ήταν απαραίτητα ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή, έξοδο από το ευρώ ή έξοδο από την ΕΕ. Ο ρόλος του πρωθυπουργού δεν είναι διακοσμητικός. Ούτε τον Καραμανλή ούτε τον Σημίτη τον βάλαμε για την ομορφιά τους. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι ωραίος. Αν οι πρωθυπουργοί ήταν διακοσμητικοί ας βάζαμε μοντέλα που είναι και ωραίοι. Τόσα ωραία μοντέλα έχει η Ελλάδα που τώρα μάλιστα δεν πολύ-δουλεύουν.

Ίσως να πει κανείς πως δεν τους βάλαμε εμείς αλλά οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και μετά μας έβαλαν εμάς να του ψηφίσουμε για να νομίζουμε πως επιλέγουμε πρωθυπουργό ενώ στην πραγματικότητα τον επιλέγουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Εμείς απλά έχουμε την δυνατότητα να διαλέγουμε ανάμεσα στην επιλογή των Γάλλων και στην επιλογή των Γερμανών, για να νομίζουμε πως έχουμε Δημοκρατία και ανεξαρτησία και επιλέγουμε εμείς πρωθυπουργό.

Όταν ανατραπεί το ευρώδουλο Νεοταξικό Καθεστώς, θα φυλακιστούν οι μιντιάρχες και οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ, κυρίως των καναλιών, για συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού, συνωμοσία σε βάρος του ελληνικού λαού, εσχάτη προδοσία. Θα κατασχεθεί όλη η περιουσία των καναλαρχών συμπεριλαμβανομένων των καναλιών. Θα τοποθετηθούν προσωρινοί διαχειριστές ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που θα έχουν το γενικό πρόσταγμα στα κανάλια. 

Θα εξηγηθεί λοιπόν από τα κανάλια, με κάθε λεπτομέρεια η συνωμοσία της ΝΤΠ – ΕΕ, η συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τους ευρώδουλους Νεοταξίτες, η καταστροφή της χώρας που προκλήθηκε από την ευρωπαϊκή πορεία. Θα φθάσει και μέχρι τον τελευταίο ψηφοφόρο στο τελευταίο χωριό. Έτσι θα αλλάξει τελείως η άποψη που έχουν οι ψηφοφόροι επί των διαφόρων θεμάτων.

Η Ανατροπή του Νεοταξικού Καθεστώτος δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη αλλά εφικτή. Για αυτό η Αντίσταση σε ΝΤΠ – ΕΕ έδινε την δυνατότητα στους Νεοταξίτες να συνθηκολογήσουν. Αυτό βέβαια θα σήμαινε αλλαγή πορείας της χώρας και αντικατάσταση των Νεοταξιτών στις μισές τουλάχιστον κορυφαίες θέσεις της χώρας.

Αν δεν ήταν αλαζόνες όπως ο Καραμανλής, θα είχαν ήδη αντιληφθεί πως η συμφωνία που τους προσέφερε η Αντίσταση ήταν πολύ συμφέρουσα. Όταν ηττηθούν τους περιμένουν εκτελέσεις, φυλακίσεις και κατάσχεση όλης της περιουσίας τους. Δεν έχουν καμία ελπίδα να επικρατήσουν. Έπρεπε να δεχτούν την συμφωνία και να άφηναν την αλαζονική συμπεριφορά γιατί δεν θα τους βγει σε καλό.

Μιχαήλ

Scroll to Top