Αντικυβερνητικό μέτωπο

Αντικυβερνητικό Μέτωπο

AUDIO

Αυτή την στιγμή, αυτή η Νέα Δημοκρατία μαζί με τους κυβερνητικούς Σημιτικούς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας. Έβγαλε το φαύλο σύστημα πρόσφατα κάποιες δημοσκοπήσεις που ένα μεγάλο ποσοστό φέρεται να πιστεύει ότι η χώρα είναι σε καλό δρόμο. Η μαύρη προπαγάνδα ξεκίνησε και θα συνεχιστεί. Διαρκώς θα προσπαθούν να παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν τους ψηφοφόρους. Τα έχουμε ξανά εξηγήσει.

 

Πόσοι είναι αυτοί που δεν απαντούν και ποια είναι η δική τους άποψη; Εμάς πάντως μας λένε τελείως διαφορετικά αυτοί που ρωτάμε. Τουλάχιστον 7 στους 10 θεωρούν ότι αν δεν φύγουν από την εξουσία αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα δεν υπάρχει ελπίδα. Πιθανότατα οι 7 στους 10 είναι αυτοί που δεν απαντούν. Για να καταλαβαίνουμε την πραγματική δύναμη των κομμάτων πρέπει να βλέπουμε τα ποσοστά τους επί του συνόλου των ψηφοφόρων. Το 39,85% της ΝΔ μοιάζει εντυπωσιακό αλλά το κόμμα δεν έχει δύναμη. Από το 2004 έχει χάσει το 1/3 της δύναμης του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πάρα πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν με βαριά καρδιά και θα ήθελαν ένα άλλο κόμμα στην θέση τους. Εμείς προσπαθήσαμε να αντικαταστήσουμε την ΝΔ από ένα άλλο σχήμα αλλά δεν το καταφέραμε.

Για το τι είναι σύστημα μπορούν να δοθούν πολλοί ορισμοί. Υπάρχουν πολλές απόψεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι σύστημα είναι όλοι όσοι έχουν μια κανονική δουλειά. Μια άλλη άποψη λέει ότι σύστημα είναι όλα τα κόμματα της Βουλής και οι ψηφοφόροι τους. Εμείς θεωρούμε σύστημα τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την χώρα για ίδιον όφελος, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ οι Σημιτικοί κάνουν από το ’96 κουμάντο. Δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι τους σύστημα. Επί του συνόλου των ψηφοφόρων, η ΝΔ έχει 22,5% και το ΚΙΝΑΛ 4,5%. Και τα δύο μαζί κάνουν περίπου 27%. Τα υπόλοιπα 3/4 δεν πιστεύουν ούτε στην ΝΔ ούτε στο ΚΙΝΑΛ γιατί αν το πίστευαν θα τους προτιμούσαν. Δηλαδή 3 στους 4 είναι αντισυστημικοί. Βέβαια αυτοί είναι διασκορπισμένοι και πάνω από τους μισούς δεν ψηφίζουν καθόλου.

Πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η ανατροπή της κυβέρνησης και η εκλογική κατάρρευση της ΝΔ. Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο που θα έχει αυτό τον σκοπό. Και για την χώρα θα είναι πάρα πολύ καλό αλλά και για όλα σχεδόν τα κόμματα θα είναι καλό. Όλα τα κόμματα θα πάρουν ένα κομμάτι των τωρινών ψηφοφόρων της ΝΔ και θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Επιπλέον, με απλή αναλογική θα ανεβάσουν την βουλευτική τους δύναμη.

Από την αρχή της κρίσης οι ψηφοφόροι δείχνουν απρόβλεπτη συμπεριφορά. Μπορεί να πάνε από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΧΑ και την ΝΔ και αντιστρόφως. Την ΧΑ αντικατέστησε η Ελληνική Λύση.  Η ΝΔ είναι αυτή που φέρνει τον Μουσολινικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής. Με απλή αναλογική ωφελούνται όλοι. Ο μόνος που μπορεί να μην ωφελείται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Όμως αυτοί έφεραν την απλή αναλογική και άρα την υποστηρίζουν.

Δύο κόμματα σιγοντάρουν τον Μητσοτάκη, η Ελληνική Λύση και το ΚΙΝΑΛ. Εμείς απευθυνόμαστε πρώτα σε όλους τους άλλους, εκτός από το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. Με την ΝΔ που χρεοκόπησε την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν ήταν εφικτή η κατάρρευση της ΝΔ γιατί από την δυσαρέσκεια ωφελούνταν η ΝΔ. Η δυσαρέσκεια ήταν για την κατάσταση.

Την κατάσταση όμως δεν την προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ που χρεοκόπησε την χώρα.  Όμως την εισέπρατταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως κυβέρνηση. Τώρα υπάρχει ευκαιρία να τελειώσουμε με την ΝΔ μια και καλή για να πάει επιτέλους μπροστά η χώρα. Μετά να ασχοληθούμε με τις διαφορές μας που είναι αναμφισβήτητα υπαρκτές. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι αγωνιζόμαστε για κομμουνισμό, αναρχισμό, σοσιαλισμό ή εθνικισμό.

Με την κατάρρευση της ΝΔ ωφελούνται όλα τα κόμματα σε εκλογικό ποσοστό αλλά και σε βουλευτική δύναμη. Επιπλέον τώρα η ΝΔ κυβερνάει γιατί έχει αυτοδυναμία και οι άλλοι κοιτάζουν. Με την ανατροπή της ξεκινάει από την αρχή το παιχνίδι και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν παίκτες δηλαδή να πάρουν μέρος σε μια συγκυβέρνηση. Είναι μια win – win – win κατάσταση για όλους, εκτός από την κυβέρνηση. Είναι καλό για την χώρα και καλό για όλους τους άλλους.

Τις φασαρίες για το Πολυτεχνείο τις περίμεναν. Το θέμα είναι να τους έρθει από εκεί που δεν το περιμένουν και όταν δεν το περιμένουν. Είναι επιτακτική ανάγκη, για το καλό της χώρας, η ΝΔ να σταματήσει να είναι κόμμα εξουσίας. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά. Αν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Καραμανλή πιθανότατα δεν θα είχε χρεοκοπήσει ποτέ η χώρα. Πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η ανατροπή της κυβέρνησης και η εκλογική κατάρρευση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Ακόμα και στην Νέα Δημοκρατία μέσα θα ωφεληθούν αυτοί που είναι τώρα παραγκωνισμένοι. Από έγκυρες πηγές έχουμε πληροφορηθεί πως υπάρχει ένα τμήμα της ΝΔ, τόσο στην κορυφή όσο και στην βάση που επιθυμεί ανατροπή της κυβέρνησης. Αυτοί έχουν τους λόγους τους για την ανατροπή της κυβέρνησης και εμείς διαφορετικούς δικούς μας. Αυτοί έχουν τους σχεδιασμούς τους και εμείς διαφορετικούς δικούς μας.

Επιθυμούν να δημιουργηθεί μεγάλη συγκυβέρνηση τουλάχιστον τριών κομμάτων που πιθανώς θα περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα κόμματα. Ακούγεται ένα πολύ γνωστό όνομα από τον χώρο της ΝΔ που επιθυμούν ως πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Το θέμα είναι ότι με την ανατροπή της κυβέρνησης ξεκινάει από την αρχή το παιχνίδι και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά. Μπορούν να συμμετέχουν σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της κυβέρνησης. Μάλιστα θα είναι μεγάλη βοήθεια με βέβαιη και εύκολη η ανατροπή της κυβέρνησης, αν συνταχθεί με αυτό το σκοπό ένα μέρος του κυβερνώντος κόμματος.

Στην καλύτερη περίπτωση είμαστε 90% εμείς που επιθυμούμε την ανατροπή της κυβέρνησης και στην χειρότερη 70%. Είναι 10%-30% αυτοί που δεν την επιθυμούν. Αυτό το εύρος υπάρχει γιατί είναι αβέβαιη η στάση ΚΙΝΑΛ, Ελληνικής Λύσης. Επίσης είναι άγνωστο πόσο μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ θα συνταχθούν με το Μέτωπο. Ακόμα και να είμαστε μόνο 70% και όχι 90% μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση.

Scroll to Top