Αρχαία τελετουργικά

Αρχαία τελετουργικά

Άκρως βλαπτικές ΝΤΠ-ΕΕ

Δεν είχα σκοπό να επεκταθώ στην παγανιστική Πανθρησκεία των Νεοταξιτών και ούτε έχω. Υπήρξε όμως μεγάλη ανταπόκριση, με την αντιρρήσεων και ερωτήσεων. Δεν έγραψα πως είναι Παγανιστές αλλά πως πιστεύουν σε μία Πανθρησκεία με αρκετά παγανιστικά στοιχεία. Στην φωτογραφία του προηγούμενου άρθρου παρουσιάζονται παγανίστριες στο Stonehenge της Βρετανίας αλλά οι Νεοταξίτες δεν είναι καθαρά Παγανιστές.

Πριν τις μονοθεΐστικές θρησκείες, υπήρχαν διάφορες θρησκείες σε όλο τον κόσμο, με πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Μία από αυτές ήταν η ύπαρξη θηλυκής θεάς, με διάφορες ονομασίες. Μπορούμε να την δούμε σαν μία θρησκεία σε διάφορες παραλλαγές και ονομασίες. Πολλά στοιχεία έχουν πάρει οι Νεοταξίτες. Όμως πολλά στοιχεία διατηρήθηκαν στις μετέπειτα θρησκείες συμπεριλαμβανομένων και των μονοθεϊστικών. Μάλλον η χθόνια (γήινη) θρησκεία των Πελασγών ανήκε στην αρχαία θρησκεία που βρισκόταν σε διάφορες παραλλαγές.

Από αυτή προέρχονται τα Ελευσίνια Μυστήρια. Τα Μυστήρια αποτελούν μυστήριο γιατί οι συμμετέχοντας ορκίζονταν μυστικότητα δηλαδή να μην αποκαλύψουν τα τεκταινόμενα. Γινόντουσαν τον μήνα Σεπτέμβριο. Είχαν σχέση με τον θάνατο και την μεταθανάτια ζωή. Αμφισβητούν πολλοί αν στα διάφορα Μυστήρια της αρχαιότητας γινόταν χρήση ναρκωτικών και σεξουαλικά τελετουργικά. Το πρώτο είναι σχεδόν σίγουρο, το δεύτερο με ερωτηματικό.

Έχει υποστηριχτεί ότι στο Ελευσίνια χρησιμοποιούσαν ένα μανιτάρι, παρασιτικό στα σιτηρά, με την ονομασία Claviceps purpurea. Το σκληρώτιο του μανιταριού είναι η ερυσιβώδης όλυρα. Από αυτό εξάγεται η  διαιθυλαμίδη του λυσεργικού οξέως ή αλλιώς LSD - 25 ή σκέτο LSD. Έπιναν ένα ποτό που λέγονταν κυκεώνας και ήταν συνηθισμένο στην αρχαιότητα. Ήταν φτιαγμένο από νερό, κριθάρι και μυρωδικά. Το κριθάρι που χρησιμοποιούσαν στα Ελευσίνια μυστήρια ήταν μολυσμένο από τον μύκητα ερυσίβη.

Την σύνθεση του LSD - 25 και την εξήγηση των ψυχεδελικών αποτελεσμάτων του, έκανε ο Ελβετός χημικός Albert Hoffman. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε σε ηλικία 102 χρονών. Το LSD έκανε ευρύτερα γνωστό ο ψυχολόγος του Harvard Timothy Leary. Ήταν σύγχρονος του Hoffman αλλά λίγο μικρότερος, γεννημένος το 1920. Πειραματιζόταν με το LSD σε άλλους αλλά και στον εαυτό του. Θεωρούσε ότι «ανοίγει» το μυαλό. Είχε σχέσεις με τους Beat Generation (Kerouac, Ginsberg, Burroughs, Ferlinghetti, Cassady κλπ).

Οι Beat Generation μαζί με τον Leary θεωρούνται οι προπομποί του κινήματος των hippies. Στους εσωτερικούς κύκλους της Ευρώπης υπήρχαν πολλοί με παρεμφερείς απόψεις. Ο Hoffman ονόμαζε το LSD φάρμακο της ψυχής και το θεωρούσε πολύ χρήσιμο στην ψυχανάλυση. Ήταν αντίθετος στην χρήση του χωρίς επίβλεψη και θεωρούσε πως χρησιμοποιήθηκε λάθος στην δεκαετία του ‘60. Σύμφωνα με τον Hoffman, LSD χρησιμοποιούσαν στα Ελευσίνια μυστήρια.

Δεν είναι σίγουρο αν γινόντουσαν σεξουαλικά τελετουργικά πάντως υπήρχαν σίγουρα σε άλλες θρησκείες και αιρέσεις. Είναι πιθανότερο να συνέβαιναν στα Διονύσια (εορτές του Διονύσου). Σύμφωνα με μία άποψη, έριχναν μανδραγόρα στο κρασί και έρχονταν σε έκταση. Κατά τον Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν τον μανδραγόρα σε μαγικές τελετές. Ήταν γνωστό το φυτό σε πολλούς αρχαίους λαούς και του απέδιδαν αφροδισιακές και γονιμοποιητικές ιδιότητες. Μάλιστα αναφέρεται και στην Βίβλο.  

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πράγματι γινόταν χρήση LSD στα Ελευσίνια και μανδραγόρα στα Βακχανάλια. Αυτό γινόταν μία φορά τον χρόνο στα πλαίσια της θρησκευτικής εμπειρίας. Δεν είναι το ίδιο με το να κάνει κάποιος κόκες και ναρκωτικούρα συνέχεια για διασκέδαση ή για να «φτιαχτεί». Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. O Hoffman έκανε διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή χρήση LSD, κατά την άποψη του. Θεωρούσε απαραίτητη την επίβλεψη ειδικού. 

Και η Πυθία στο Μαντείο των Δελφών έδινε χρησμούς σε κατάσταση έκστασης. Προκαλούνταν από τα φύλλα δάφνης. Τα μασούσε ή έπινε εκχύλισμα τους. Επιπλέον στον χώρο αναδύονταν μεθάνιο, αιθυλένιο, αιθάνιο από ρωγμές του εδάφους. Πολλοί αρχαίοι λαοί χρησιμοποιούσαν ναρκωτικές ουσίες αλλά κυρίως στα πλαίσια θρησκευτικών τελετουργικών. Και αυτό το χαρακτηριστικό είναι κοινό στις αρχαίες θρησκείες.

Προ Χριστού, οι Έλληνες ήταν Δωδεκαθεϊστές ειδωλολάτρες. Προηγήθηκε η χθόνια θρησκεία των Πελασγών. Πλέον η θρησκεία των Ελλήνων είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Πάνω από 90% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, άσχετα κατά πόσο ακολουθούν την θρησκεία. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην παγανιστική Πανθρησκεία. Εξάλλου και το Σύνταγμα στηρίζει την ανεξιθρησκεία.

Απλά το ανέφερα για να δείξω πως οι Νεοταξίτες, όχι μόνο δεν είναι Ορθόδοξοι αλλά ούτε Χριστιανοί και μάλιστα ούτε καν Μονοθεΐστές. Για κάποιους Χριστιανούς ψηφοφόρους, ιδίως στην κεντροδεξιά, αυτό είναι σημαντικό αρνητικό στοιχείο. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρα αυτά που έγραψα. Το πρόβλημα είναι η συνωμοσία, η προδοσία, η προπαγάνδα, η πλύση εγκεφάλου, η χρηματοδότηση από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες, η Παγκόσμια Σοσιαλιστική Δικτατορία, η Νεοταξική ψευτοελίτ.

Έχει διατυπωθεί πως Ιερώνυμος, Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος είναι Νεοταξίτες. Δηλαδή ανήκουν στην παγανιστική Πανθρησκεία; Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους. Αν ανήκουν σίγουρα δεν πρόκειται να το πουν. Δεν είναι όμως απαραίτητο να ανήκουν αλλά πιθανό. Η Νέα Τάξη έχει συμπεριλάβει στους κόλπους τους πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν για τους σκοπούς της, χωρίς να έχουν αντιληφθεί πλήρως τι είναι και σε τι αποσκοπεί.

Σχίσμα Εσωτερισμού

Στράτος

Scroll to Top