Σχίσμα Εσωτερισμού

Σχίσμα Εσωτερισμού

Σινδόνη Τορίνο
Η Σινδόνη του Τορίνο που είναι μάλλον δημιούργημα του Ντα Βίντσι

Αρχαία τελετουργικά

Για όποιους θέλουν να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα, χρησιμοποιούνται συνήθως οι όροι Εσωτερισμός, Αποκρυφισμός, Μυστικισμός. Σίγουρα θα βρεθεί σε περιοχές γνώσεις εκτός της επίσημης Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας. Βέβαια το να ενημερώνεται κανείς για κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι τα ακολουθεί. Τα θέματα είναι ατέλειωτα. Έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία γύρω από αυτά.

«Ο κώδικας Ντα Βίντσι» είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις. Ασχολείται με τέτοια θέματα, Εσωτερισμού. Το άλλο βιβλίο του Dan Brown «Δαίμονες και Άγγελοι» βρίσκεται πιο χαμηλά στην λίστα. Στα ένδεκα πρώτα βιβλία περιλαμβάνονται και τα δύο «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Τα υπόλοιπα είναι της σειράς «Χάρυ Πόρτερ» που πραγματεύεται επίσης με θέματα Εσωτερισμού.

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι είχε μεγάλη θέση σε εσωτερικούς κύκλους. Αντίστοιχη είχαν ο Βίκτωρ Ουγκό και ο Ζαν Κοκτό. Ο Βίκτορ Ουγκό φύτεψε μία βελανιδιά στον κήπο του σπιτιού του και είπε πως όταν μεγαλώσει, οι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης θα είναι πραγματικότητα. Ήταν σοσιαλιστής και ίσως καλοπροαίρετος. Πολλές φορές, καλές προθέσεις οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Οι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης - ΕΣΠΕ (USSE) είναι μία σοσιαλιστική ουτοπία.

Πολλοί κομμουνιστές ήταν καλοπροαίρετοι. Η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών - ΕΣΣΔ (USSR) όμως απέτυχε. Επιπλέον δεν ήταν όλοι σύμφωνοι με αυτό το εγχείρημα όπως δεν είναι σύμφωνοι με τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης. Αυτοί όμως προσπαθούν να το επιβάλλουν (USSE - Παγκόσμια Σοσιαλιστική Δικτατορία) με κάθε τρόπο. Έφθασαν στο σημείο να κάνουν τον μεγαλύτερο πόλεμο όλων των εποχών, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Πιθανώς θα αντικαθιστούσαν τον Χίτλερ μα κάποιο απόγονο του Ιησού. Δεν λέω ότι ο Ιησούς ήταν θνητός προφήτης. Έτσι πιστεύουν αυτοί, οι Νεοταξίτες.

Κατά μία άποψη, είναι Ιωαννίτες δηλαδή πιστεύουν πως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν ανώτερος του Ιησού. Όλες οι Χριστιανικές Εκκλησίες όμως διαφωνούν με αυτές τις απόψεις. Ας δεχθούμε πως πράγματι ο Ιησούς έκανε παιδιά με την Μαρία Μαγδαληνή. Από τον θάνατο του Ιησού το 33 μΧ, μέχρι το 1933 είναι 19 αιώνες. Ο κάθε αιώνας έχει περίπου τέσσερις γενιές. Τους πρώτους αιώνες μετά Χριστό, οι άνθρωποι παντρεύονταν είκοσι χρονών. Άρα έχουμε 19 Χ 4 = 76. Αφαιρούμε μία γιατί ο απόγονος του Ιησού μπορεί να μην γεννήθηκε το 1933 αλλά στην πρώτη δεκαετία του εικοστού αιώνα.

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν τους απόγονους του Ιησού για 75 γενιές. Αν υπολογίσουμε 2 παιδιά ανά ζευγάρι που είναι μικρός αριθμός, τότε οι απόγονοι του Ιησού είναι πάρα πολλοί. Ακόμα και να ξέρουν τους απογόνους, θα έχουν απειροελάχιστο από το αίμα του Ιησού, μετά από 75 γενιές. Κάθε παιδί έχει δύο γονείς. Σε κάθε γενιά, το αίμα του ενός γονέα (αυτά που περνάει στα παιδιά), ελαττώνεται στο ήμισυ. Μπορεί οι Νεοταξίτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου να έβαζαν κανένα δικό τους και να τον παρουσίαζαν ως απόγονο του Ιησού. Ρωτήστε τους Νεοταξίτες Έλληνες πολιτικούς να σας πουν.

Για να καταλάβουμε που το πηγαίνουν, αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στην πρώτη σελίδα της Θεοσοφικής Εταιρείας της Ελλάδας. Δεν είναι το ίδιο αλλά είναι παρεμφερές. Πάνω πάνω λέει πως σκοπός είναι η Παγκόσμια Αδελφότητα, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε φυλές, θρησκείες, φύλα, κοινωνικές τάξεις ή χρώματα. Πέτυχαν να δημιουργήσουν μία μεγάλη διάκριση και αντιπαλότητα μεταξύ Νεοταξιτών και αντί-Νεοταξιτών. Οι άλλοι δύο σκοποί είναι η συγκριτική μελέτη των Θρησκειών και τα μεταφυσικά (το λέει με άλλα λόγια).

Η Μπλαβάτσκυ μετέφερε στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, αυτά που γινόντουσαν στους εσωτερικούς κύκλους της ηπειρωτικής Ευρώπης και κυρίως της Γαλλίας που ήταν πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο εκείνη την εποχή. Αυτή είχε έντονες επιρροές Βουδισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλοπροαίρετοι και προχωρημένοι σε θέματα Εσωτερισμού. Έχουν χάσει όμως την επαφή με την πραγματικότητα και προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Δεν αντιλαμβάνονται τι σιχαμερά σκουλήκια κυκλοφορούν που τις καλές τους προθέσεις σπεύδουν να τις εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος. Ενώ στην πρώτη σελίδα της Θεοσοφίας αναφέρεται στην απομάκρυνση κάθε φανατισμού, οι Νεοταξίτες = ευρώδουλοι είναι ακραίοι φανατικοί, πιο φανατικοί κι από τους Τζιχαντιστές. Από την άλλη, κατά την προσφιλή τακτική του Εσωτερισμού, δεν εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια. Δίνουν απλά κάποια ερεθίσματα και κάποιες κατευθύνσεις ώστε οι άνθρωποι να βγάλουν τα συμπεράσματα μόνοι τους. Εκεί είναι το λάθος. Υπάρχουν πάρα πολλοί κακοί, μικρόψυχοι και μικρόνοες άνθρωποι.

Το πολιτικό και μιντιακό σύστημα αυτής της άθλιας χώρας είναι γεμάτο. Για αυτούς, όλη η ιστορία περιορίζεται στο εξής «αν είναι ο Μητσοτάκης πάνω, θα φάμε και θα γαμ$σ@υμε καλά», για αυτούς που είναι με τον Μητσοτάκη. Ίδια νοοτροπία έχουν και οι άλλοι του Καραμανλή, του Σαμαρά, του Παπανδρέου, του Σημίτη, της Γεννηματά, του Τσίπρα κλπ. Τόσο φτωχά είναι το μυαλό τους και η ψυχή τους. Κάποιοι παριστάνουν πως ασχολούνται με θέματα Εσωτερισμού αλλά λίγο τους ενδιαφέρει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό συμφέρον ώστε να φάνε και να γαμ$σο@υν ή να γαμ$θ@ύν καλά. 

Εσωτερισμός και Νέα Τάξη δεν είναι το ίδιο. Απλά σε εσωτερικούς κύκλους υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση Νεοταξιτών. Όμως υπάρχουν και πολλοί που είναι αντίθετοι με την Νέα Τάξη. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί σε εσωτερικούς κύκλους ήταν υποστηρικτές του Χίτλερ όμως υπήρχαν και αρκετοί ενάντια. Έχουν φύγει πολύς κόσμος από εσωτερικούς κύκλους που ελέγχονται από Νεοταξίτες. Έχουν δημιουργήσει δικούς τους αντί-Νεοταξικούς κύκλους, ασχολούνται ατομικά ή δεν ασχολούνται πλέον καθόλου.  

Ο Άδωνις το χιπιό

Στράτος

error: Content is protected !!
Scroll to Top