Ασπίδα οι άμαχοι

Ασπίδα οι άμαχοι

Τα νεοταξικά κανάλια και τα συστημικά ΜΜΕ συνεχίζουν την συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Δεν είναι μόνο στο θέμα της Ουκρανίας αλλά σε όλα τα θέματα. Διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την φτιάχνουν έτσι όπως τους βολεύει ώστε να παραπλανούν τους Έλληνες πολίτες, για να διαμορφώνουν τις απόψεις τους σύμφωνα με αυτά που εξυπηρετούν τα σχέδια ΕΕ - ΝΤΠ.  

Τα ευρώδουλα νεοταξικά κανάλια και ΜΜΕ δείχνουν συνέχεια κτίρια που έχουν πληγεί από οβίδες, ρουκέτες, πυραύλους και ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί ή χάσει την ζωή τους. Λένε πως οι Ρώσοι χτυπούν εσκεμμένα αμάχους και κτίρια που δεν είναι στρατιωτικοί στόχοι. Οι Ουκρανοί είναι αυτοί που έφεραν τις μάχες μέσα στις πόλεις.

Αλλιώς δεν είχαν καμία ελπίδα να υπερισχύσουν του ρωσικού στρατού στο ανοικτό πεδίο. Οι μάχες μέσα στις πόλεις είναι πολύ δύσκολες και όπως λένε οι αναλυτές πολλαπλασιάζεται η δύναμη των αμυνόμενων. Δηλαδή ενώ στο ανοιχτό πεδίο είναι ένας προς ένα, μέσα στις πόλεις οι αμυνόμενοι μπορούν να συγκρατήσουν τριπλάσιους, πενταπλάσιους ή δεκαπλάσιους επιτιθέμενους.

Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους Ουκρανούς που έφεραν τις μάχες μέσα στις πόλεις γιατί αμύνονται με όποιο τρόπο μπορούν. Όμως δεν παύει να αναρωτιέται τι σκοπεύουν να πετύχουν με αυτόν τον τρόπο. Εάν αργά ή γρήγορα οι Ρώσοι θα επικρατήσουν καθώς δεν υπάρχει σύγκριση στρατιωτικής ισχύος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τότε το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξήσουν τις απώλειες και από τις δύο πλευρές.  

Τα νεοταξικά κανάλια δεν εξηγούν πως μπορεί να προκλήθηκαν οι ζημιές στα κτίρια από κομμάτια πυραύλων που καταστράφηκαν στον αέρα από αντιπυραυλική άμυνα. Εκτός αυτού υπάρχει πάντοτε και ένα ποσοστό αστοχίας και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή μπορεί να χτυπήθηκαν τα κτίρια από ρωσικά ή ακόμη και από ουκρανικά πυρά, κατά λάθος.

Επίσης στα κτίρια μπορεί να είχαν ταμπουρωθεί Ουκρανοί στρατιώτες ή πολιτοφύλακες και να χτύπαγαν συνεχώς ρωσικούς στόχους με όπλα ή μπαζούκα. Θα τους άφηναν οι Ρώσοι να τους χτυπάνε; Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς πως χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ασπίδες και τους κατηγορούν πως εσκεμμένα δεν τους αφήνουν να φύγουν από τις πόλεις.

Δεν μπορούμε να το ξέρουμε με βεβαιότητα αλλά είναι πολύ πιθανό. Μπορούμε όμως να το σκεφτούμε λογικά. Ποιους συμφέρει να μείνουν οι άμαχοι μέσα στις πόλεις και ποιους συμφέρει να φύγουν; Τους Ουκρανούς τους συμφέρει να μείνουν και τους Ρώσους τους συμφέρει να φύγουν. Εκτός του ό,τι οι Ουκρανοί τους χρησιμοποιούν ως ασπίδες, τους χρησιμοποιούν και για να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά της Ρωσίας.

Όταν οι άμαχοι μένουν μέσα στις πόλεις όπου διεξάγονται εχθροπραξίες, τότε δυστυχώς θα υπάρξουν τραυματίες και νεκροί άμαχοι. Τα πυρά των Ρώσων στρέφονται κατά των στρατιωτών ή των πολιτιφυλάκων, των μάχιμων που φέρουν όπλα. Αν αυτοί όμως βάζουν άμαχους για ασπίδες ή βρίσκονται άμαχοι κοντά, τότε κάποιοι θα τραυματισθούν σοβαρά ή θα σκοτωθούν.

Επιπλέον δεν γνωρίζουμε αν αυτούς που αποκαλούν αμάχους είναι στην πραγματικότητα άμαχοι. Τα νεοταξικά κανάλια δείχνουν κάποιους νεκρούς ή τραυματίες, συνήθως άντρες αλλά και γυναίκες. Μπορεί να μην φορούν στολή. Ξέρουμε πως όπλα μοιράστηκαν σε πολλούς πολίτες και πως δεν φορούν όλοι στολές. Μπορεί δηλαδή ο νεκρός ή τραυματίας να είναι μάχιμος.    

Μετά κατηγορούν τους Ρώσους πως κτυπούν εργοστάσια και άλλους μη στρατιωτικούς στόχους. Στα εργοστάσια αυτά μπορεί να κρύβονται στρατιώτες, στρατιωτικό υλικό ή να γίνεται επισκευή και συντήρηση στρατιωτικού υλικού. Υπάρχει και το ακραίο σενάριο πως εσκεμμένα κτυπούν κτίρια οι Ουκρανοί για να κατηγορήσουν τους Ρώσους και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Τι ακριβώς έχει συμβεί στην κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να ξέρουμε αλλά όλα τα παραπάνω είναι πιθανά. Είναι όμως βέβαιο πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα νεοταξικά κανάλια και ΜΜΕ. Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η παραπλάνηση του ελληνικού λαού είναι συστηματική, μέρος του νεοταξικού σχεδίου.

Τον Έλληνα Πρόξενο στην Μαριούπολη δεν τον ήξερα μέχρι πριν ένα μήνα όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι Έλληνες. Θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι σε αυτή την χώρα και καταλάβαμε πολύ καλά πως συμμετέχει στην προπαγάνδα ΕΕ - ΝΤΠ για να έχει ώθηση στην καριέρα του. Επίσης θα έπρεπε να ξέρει πως το αφεντικό του είναι ο ελληνικός λαός και όχι ο Νεοταξίτης ET (Δένδιας). Ο ελληνικός λαός δεν τον πληρώνει για να προπαγανδίζει υπέρ ΕΕ - ΝΤΠ. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πόλεμος είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Δεν εξετάζω αν είναι δικαιολογημένος ή αδικαιολόγητος σε αυτά που γράφω παραπάνω. Το έχω κάνει αλλού. Οι αιτίες και τα αποτελέσματα του πολέμου είναι ένα άλλο θέμα. Εδώ εξετάζω την συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τα νεοταξικά κανάλια και ΜΜΕ που δεν συμβαίνει μόνο για τον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και για όλα τα θέματα.

Ευάγγελος

Scroll to Top