Αύριο δεν θα είναι

Αύριο δεν θα είναι

Αυτά που έλεγε ο Τραμπ δεν του έρχονταν επιφοίτηση. Υπήρχε προβληματισμός στις ΗΠΑ για το που θα οδηγήσει το σχέδιο της Νέας Τάξης και κατά πόσο είναι συμφέρον για την χώρα. Ο προβληματισμός εντάθηκε μετά την άρνηση της ΕΕ να συνάψει εμπορική συμφωνία μαζί τους, κάτι που συνέβη προς το τέλος της θητείας του Ομπάμα που είχε δείξει πολύ φιλική στάση προς την ΕΕ.

Τώρα διαμαρτύρονται στην ΕΕ για την συμφωνία AUKUS που έκαναν οι τρεις ενώ τα καθάρματα είχαν δημιουργήσει  προβλήματα και στις ΗΠΑ και στην Βρετανία μετά τον Brexit. Είναι ελεεινοί και τρισάθλιοι στις Βρυξέλες με όλη την σημασία της λέξης και τους αξίζει αυτό που έρχεται. Η τριμερής θα διευρυνθεί και θα επιβάλλουν ό,τι συμφωνία θέλουν, σε ότι έχει απομείνει από την καταραμένη ΕΕ.

Η Γαλλία ανακάλεσε τους πρέσβεις της σε Αυστραλία και ΗΠΑ. Και στην συνέχεια προσέθεσαν για διαβουλεύσεις. Αυτό είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού, να φανεί ότι ανακαλεί ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πήγαν πίσω στην Γαλλία για να μιλήσουν με τον Υπουργό Εξωτερικών και πιθανώς τον Πρόεδρο και προσπαθούν να το πλασάρουν σαν ανάκληση πρέσβεων που είναι κάτι πιο σοβαρό. Εγώ από την Γαλλία ελπίζω σε μία πολύ σκληρή απάντηση και θα το εξηγήσω το γιατί.

Σε πολλούς έχει συμβεί το εξής. Σας αρέσει μία γυναίκα ή ένας άντρας. Καταλαβαίνετε ότι είναι πάνω από τα κυβικά σας και πολύ δύσκολο να γίνει κάτι μεταξύ σας. Όμως πιάνεται τον εαυτό σας κάποιες στιγμές να το ονειρεύεται, παρόλο που ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Μπορεί να συμβεί και με ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι που είναι αρκετά ακριβό για το οικονομικό επίπεδο σας αυτή την στιγμή.

Έτσι έχω κι εγώ ένα όνειρο. Να επιτεθούν στρατιωτικά οι Σύμμαχοι (AUKUS κ.α.) στον Άξονα Γερμανίας - Γαλλίας. Δεν το έχω μόνο εγώ αυτό το όνειρο αλλά και άλλοι. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να συμβεί αλλά δεν μπορεί να με εμποδίσει κανείς να το ονειρεύομαι. Όσο πιο πολύ τους ζόρικους κάνουν οι Γάλλοι, τόσο λιγότερο δύσκολο γίνεται να πραγματοποιηθεί το όνειρο μου. Δώστε τα όλα γαλόπουλα, ρίξτε λάδι στην φωτιά!

Η Γερμανία και η Γαλλία είναι παγκόσμιες απειλές και πρέπει να μειωθεί το μέγεθος τους όπως πολύ σωστά έχει υποστηριχτεί με διαμοιρασμό, επαρχιών και κρατιδίων σε γειτονικές χώρες. Με πολύ πιο αδύναμες την Γαλλία και την Γερμανία, θα είναι ένας πολύ καλύτερος κόσμος. Μπορεί η Γαλλία να δώσει μία πολύ σκληρή απάντηση στην AUKUS; Θα ήταν το ιδανικό για μένα. Το εύχομαι πραγματικά αλλά δεν βλέπω να γίνεται. 

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο EUMED 9; Πως η ΕΕ χρειάζεται κοινή πολιτική προστασία. Τι τον ενδιαφέρει αυτόν τι θα κάνει η ΕΕ αφού η Ελλάδα θα είναι εκτός; Τι είπαν κάποια άλλα φερέφωνα των Βρυξελών; Πως είναι ώρα να γίνει κοινή άμυνα. Αυτά μπορεί να γίνουν μπορεί και να μην γίνουν. Όμως πολλές χώρες που είναι τώρα εντός, θα είναι εκτός, με πρώτη την Ελλάδα. Για αυτό που είπε ο Μητσοτάκης υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Ξέρει ότι η Ελλάδα βγαίνει από την διαβολεμένη Ένωση και το είπε για ξεκάρφωμα. Γίνονται αυτά στην πολιτική.

Η άλλη εξήγηση είναι πως πραγματικά το εννοεί. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Ή θα αλλάξει στάση ή θα φύγει. Δεν λέω πως θα φύγει άμεσα πάντως σίγουρα θα φύγει. Πρέπει να το βλέπουμε το θέμα δυναμικά. Αυτοί που είναι σήμερα, αύριο δεν θα είναι. Με το «αύριο» δεν εννοώ την επόμενη μέρα αλλά το μέλλον. Κάποτε ήταν ο Σημίτης και τώρα δεν είναι. Κάποτε ήταν ο Καραμανλής και τώρα δεν είναι. Κάποτε ήταν ο Σαμαράς και τώρα δεν είναι.

Στο μέλλον λοιπόν θα λέμε «κάποτε ήταν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας και τώρα δεν είναι». Αναφέρω και τον Τσίπρα γιατί κι αυτός είναι μία από τα ίδια, κοιμάται και ξυπνάει με την ΕΕ στο μυαλό του. Όλοι αυτοί, αν δεν αλλάξουν στάση, θα φύγουν. Θα έρθουν άλλοι στην θέση τους που θα βγάλουν την Ελλάδα από την ΕΕ, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Κατευθείαν θα μπει σε ένα άλλο γκρουπ, διαφορετικό από την ΕΕ.

Θα είναι γκρουπ οικονομικής συνεργασίας ανεξάρτητων χωρών. Για αυτό καθυστερεί κάπως, μέχρι να αποφασιστεί το καινούριο σκηνικό και να προετοιμαστούν οι αλλαγές. Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Βαλκάνια θα είναι σχεδόν σίγουρα εκτός. Έχουν εξηγηθεί ήδη αλλά όταν αυτοί οι ευρώδουλοι λένε τα ίδια και τα ίδια, αναγκαζόμαστε και εμείς να λέμε περίπου τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

Μα αυτοί που είναι τώρα επάνω (στην εξουσία) σε αυτές τις χώρες λένε άλλα. Ισχύει ότι είπαμε και για την Ελλάδα. Μπορεί να λένε άλλα για ξεκάρφωμα ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζουν την έξοδο. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν αλλάξουν στάση, αύριο δηλαδή στο μέλλον δεν θα είναι. Ένας ένας θα φεύγει από τους ευρώδουλους στις χώρες που είναι να βγουν.

Και άλλες χώρες είναι πιθανό να βγουν όπως Ιταλία, Δανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία. Απλά δεν είναι σχεδόν σίγουρο όπως για τις χώρες που προανέφερα. Με την Ιταλία υπάρχει μικρή δυσκολία καθώς ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και μάλιστα η συνθήκη υπεγράφη στην Ρώμη. Πάραυτα υπάρχουν πιθανότητες να εξέλθει της ΕΕ. Μπορεί στην πορεία να προκύψουν και άλλες χώρες.

Τι εξυπηρετεί ο Καναδάς;

Πέτρος

Scroll to Top