Τι εξυπηρετεί ο Καναδάς;

Τι εξυπηρετεί ο Καναδάς;

Αύριο δεν θα είναι

Ισπανοί και Πορτογάλοι έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν ικανοποιητικά όσο βρίσκονται στην ΕΕ, γιατί η διαβολεμένη ΕΕ δεσμεύει με της πολιτικές της. Έχουν στενές σχέσεις με την Λατινική Αμερική σε πολιτιστικά και οικονομικά θέματα. Πηγαινοέρχονται ταξίδια αεροπορικώς και δια θαλάσσης για δουλειές, διακοπές και άλλους λόγους. Ισπανοί τραγουδιστές, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες είναι πολύ δημοφιλείς στην Λατινική Αμερική.

Η παραμονή της Ιρλανδίας είναι προβληματική μετά το Brexit. Ενδέχεται να τους επηρεάσουν και οι Αμερικάνοι που έχουν επενδύσεις στην Ιρλανδία. Χάνουν έτσι μία βάση στην ΕΕ; Μα θα γίνουν πολλές αλλαγές και αργότερα εμπορικές συμφωνίες συνολικά. Εξάλλου η ΕΕ θα είναι πολύ μικρότερη από την σημερινή και δεν θα λέγεται πλέον Ευρωπαϊκή αλλά Βόρειο-ευρωπαϊκή ή Βόρειοδυτικο-ευρωπαϊκή.

Ένα σενάριο θέλει δημιουργία Βρετανικής Ομοσπονδίας με την Ιρλανδία ενωμένη, Βόρεια και Νότια, ως κρατίδιο. Επί τη ευκαιρία απορία δημιούργησε η μη συμμετοχή Καναδά και Νέας Ζηλανδίας στην συμφωνία AUKUS, Αυστραλίας - Ηνωμένου Βασιλείου - ΗΠΑ. Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις. Μία υποστηρίζει ότι Τρυντώ και Άντερν ελέγχονται από τους Κινέζους. Μία άλλη άποψη θεωρεί πως σε αντίθεση με τον Μπάιντεν που είναι κεντρώος, βρίσκονται αρκετά πιο αριστερά.

Τότε που υπήρχε έντονη διαμάχη για τις αμερικανικές εκλογές, στις αρχές του 2021, κυκλοφόρησε η φήμη πως στον Καναδά ήταν κινεζικά στρατεύματα που έκαναν κοινές ασκήσεις με Καναδούς. Επίσης έχει υποστηριχτεί πως ο πραγματικός του βιολογικός πατέρας του Τζαστίν Τρυντώ είναι ο Φιντέλ Κάστρο. Είχε την φήμη σεξομανή επιβήτορα με εκατοντάδες ή χιλιάδες περιπέτειες. Είχε σπείρει όλη την Κούβα με μπάσταρδα που τα ονόμαζαν συνήθως Φιντελίτο/α.

Την περίοδο πριν την γέννηση του Τζαστίν Τρυντώ,  οι γονείς του είχαν επαφές με τον Κάστρο λόγω πολιτικών και η μητέρα του Μάργκαρετ λέγεται πως τον θαύμαζε. Γενικά η Μάργκαρετ Τρυντώ είχε συμπεριφορά ελευθεριάζουσα. Έκανε πάρτι με τους Ρόλινγκ Στόουνς και είχε κυκλοφορήσει η φήμη για σύντομο ειδύλλιο με τον Μικ Τζάγκερ. Έχει δηλώσει πως έπρεπε να συνευρεθεί ερωτικά με όλους. Επίσης ένα διάστημα είχε εξαφανιστεί την Νέα Υόρκη και έκανε κλάμπινγκ. Με δεδομένο την ελευθεριάζουσα συμπεριφορά της Μάργκαρετ και το γεγονός πως γνωρίζονταν με τον Φιντέλ Κάστρο, δεν αποκλείεται να είναι βιολογικός πατέρας του Τζάστιν.

Ο Κάστρο ήταν γοητευτικός, αρρενωπός 1,91 ύψος. Στην περίπτωση της Μάργκαρετ έμπλεξαν τα όμοια. Είχε αυτός εκατοντάδες ή χιλιάδες ερωτικές περιπέτειες, ίσως είχε και αυτή αρκετές… εεε είχαν και μία μεταξύ τους και προέκυψε ο Τζαστίν. Η αλήθεια είναι πως πιο πολύ μοιάζει με τον Κάστρο παρά με τον Τρυντώ.  Αν ισχύει αυτό, τότε θα είναι ένας μικρός Φιντέλ, κινεζόδουλος κρυφοκομμουνιστής. Αλλιώς είναι γαλλόδουλος σοσιαλιστής. Δεν τους έφθαναν στους Αμερικάνους οι δύο Κάστρο (ο Φιντέλ και ο Ραούλ) στα νότια, τους έλαχε και τρίτος Κάστρο (αν είναι γιος του ο Τζαστίν) στα βόρεια.

Ο Τρυντώ και η γκαστρωμένη πρέπει να κάνουν παρέα με τον Τσίπρα. Τα τρία Φιντελάκια θα μιλάνε για τον Κάστρο και τον Γκεβάρα. Και η άλλη η Τζασίντα Άντερν (η γκαστρωμένη) για κινεζόδουλη κρυφοκομμουνίστρια μου φαίνεται. Ο Τζαστίν και η Τζασίντα, τα παιδιά των Κινέζων. Δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι στις χώρες τους; Και αυτοί σήμερα είναι αλλά αύριο δεν θα είναι. Θα μπουν στην θέση τους άλλοι που θα συμμετέχουν στην συμμαχία AUKUS.

Υπάρχει όμως και άλλη εξήγηση που λέει πως Καναδάς και Νέα Ζηλανδία δεν συμμετείχαν διότι θα μπουν πλαγίως. Μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ υπάρχουν μικροδιαφορές. Πάνω - κάτω οι χώρες μοιάζουν αρκετά. Το οικονομικό μέγεθος του Καναδά είναι μεταξύ Τέξας και Νέας Υόρκης που είναι η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ σε οικονομικό μέγεθος. Δηλαδή ο Καναδάς είναι όσο μία μεγάλη πολιτεία των ΗΠΑ, από οικονομική άποψη. Επομένως μπορεί να γίνει κάτι σαν Ομοσπονδία ή πιο εύκολα η πεντηκοστή πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ. 

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Η Νέα Ζηλανδία είναι μία μικρή χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, με το οικονομικό μέγεθος της Ελλάδας. Έχουν το ίδιο οικονομικό μέγεθος με τον μισό πληθυσμό επειδή είναι διπλά πιο πλούσιοι από εμάς. Και εκεί μπορεί να γίνει κάτι σαν Ομοσπονδία. Ακόμη και να μην είναι η αιτία που δεν συμμετείχαν στην AUKUS, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Δηλαδή ή άρνηση τους να μπουν στην συμφωνία μπορεί να είναι η αφορμή για την συγχώνευση τους με ΗΠΑ, Αυστραλία αντίστοιχα. Δηλαδή όπως λέμε «τι εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ;» κατ' αναλογία μπορούμε να πούμε «τι εξυπηρετεί ο Καναδάς;»  όταν είναι σχεδόν πανομοιότυπη χώρα με τις ΗΠΑ.

Το θέμα είναι να μην δίνετε πολύ σημασία σε αυτά που λένε. Το νεοταξικό σχέδιο αλλάζει και όσοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν θα απομακρυνθούν. Μπορεί να μην απομακρυνθούν ολοσχερώς από την πολιτική αλλά σίγουρα από την διακυβέρνηση. Δεν αρνούμαι πως μπορεί ό,τι απομείνει από την ΕΕ να έχει κοινή πολιτική προστασία ή κοινή άμυνα. Εμάς όμως αυτό μας είναι αδιάφορο γιατί θα είμαστε εκτός. Αυτά που λένε μπορεί να τα λένε για ξεκάρφωμα. Αν δεν ισχύει, όσοι δεν αλλάξουν στάση, στο μέλλον δεν θα είναι και θα είναι άλλοι στην θέση τους.

Πέτρος

Scroll to Top