Δεν είναι Χριστιανοί

Δεν είναι Χριστιανοί

προηγούμενο Κακό και αμαρτία

Όπως έγραψα στο άρθρο «Ιωαννισμός», υπάρχουν αιρέσεις και στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που έχουν πολλά κοινά με την θρησκεία Εσσαίων - Μανδέων και συμπεριλαμβάνονται στην μεγάλη ομπρέλα του Γνωστικισμού. Εξέτασα αν θα μπορούσαν να είναι Χριστιανική αίρεση και κατέληξα πως δεν μπορεί να είναι Χριστιανοί επειδή δεν αποδέχονται την θεία φύση του Ιησού και τον θεωρούν κατώτερο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Δεν εξέτασα αν θα μπορούσαν να είναι Μουσουλμανική αίρεση γιατί εμείς είμαστε Χριστιανική χώρα και δεν μας ενδιαφέρει.  Υπήρξε όμως μια ερώτηση σχετικά και θα την απαντήσω. Πάω στην αρχή του συλλογισμού. Αν κάποιες σέκτες έχουν προσθέσει σημαντικά στοιχεία του Χριστιανισμού στις πεποιθήσεις των Εσσαίων, τότε ίσως αρχικά μπορούσε να σταθεί ο ισχυρισμός πως είναι Χριστιανική και όχι Εβραϊκή αίρεση. Όμως στην συνέχεια απορρίφθηκε επειδή α) δεν δέχονται την θεία φύση του Ιησού β) τον θεωρούν κατώτερο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία του Χριστού. Επομένως Χριστιανοί δεν μπορούν να είναι. Πιο εύκολο όμως θα μπορούσαν να είναι Μουσουλμανική αίρεση, αν έχουν προσθέσει αρκετά σημαντικά στοιχεία Μουσουλμανισμού. Οι Μουσουλμάνοι δεν δέχονται την θεία φύση του Ιησού και δεν νομίζω να ασχολούνται με το ποιος ήταν ανώτερος, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος ή ο Χριστός. Επομένως κάποια σέκτα των συνεχιστών των Εσσαίων, θα μπορούσε να θεωρηθεί μουσουλμανική αίρεση, αν είχε αρκετά στοιχεία από το Κοράνι.

Πάντως οι Έλληνες επώνυμοι που είναι Νεοταξίτες, στον Χριστιανισμό δεν ανήκουν. Στην καλύτερη περίπτωση να θεωρήσουμε πως ανήκουν στον Ιωαννισμό ή καλύτερα στον Ναζαρηνισμό. Οι Μανδαίοι αυτοαποκαλούνταν Ναζαραίοι (Ναζωραίοι ή Ναζαρηνοί) δηλαδή φύλακες της κρυμμένης γνώσης και των τελετουργικών. Την ίδια ονομασία χρησιμοποιούσαν και οι Εσσαίοι, όλοι ή μια ομάδα τους.

Οι Γνωστικιστές είναι οι φύλακες της κρυμμένης γνώσης και των τελετουργικών δηλαδή οι Ναζαρηνοί. Οι Μανδαίοι αυτοαποκαλούνταν Υιοί του Φωτός (Nhura), ονομασία που επίσης χρησιμοποιούσαν οι Εσσαίοι. Ο κόσμος του Καλού είναι ο κόσμος του Φωτός και ο κόσμος του Σκότους είναι ο κόσμος του Κακού. Ο Θεός είναι το Καλό - Φως και ο Διάβολος το Κακό - Σκότος. Αν αντί για Φως βάλουμε την λέξη Θεός, τότε γίνεται «Υιοί του Θεού».

Οι Μανδαίοι είχαν αρκετά κοινά με τον Βουδισμό. Οι Εσσαίοι ήταν οι Εβραίοι πιο κοντά στον Χριστιανισμό. Κατ΄αυτό τον τρόπο προκύπτει η Πανθρησκεία που δεν είναι όμως νέα όπως οι περισσότεροι λανθασμένα πιστεύουν αλλά η αρχαία θρησκεία Μανδαίων - Εσσαίων. Στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όποιος άνθρωπος θέλει, είναι ελεύθερος να την ακολουθήσει και δεν τον εμποδίζει κανείς. Οι παλιάνθρωποι οι Νεοταξίτες όμως θέλουν να την επιβάλλουν με το ζόρι σε όλο τον κόσμο και να καταργήσουν όλες τις άλλες θρησκείες.

Εκεί είναι το πρόβλημα όπως και στην τεράστια υποκρισία, ιδιαιτέρως στα κεντροδεξιά - δεξιά κόμματα και κυρίως στην Νέα Δημοκρατία που είναι το κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς. Σε όλο το πολιτικό φάσμα υπάρχουν άνθρωποι θρήσκοι ή πιστοί, ακόμα και κομμουνιστές. Όμως το ποσοστό είναι ιδιαίτερα μεγάλο στην κεντροδεξιά - δεξιά. Στα κόμματα αριστερά του κέντρου δεν νομίζω να ενοχληθεί μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, αν μάθουν πως η ηγεσία του κόμματος δεν είναι Χριστιανοί. Όμως δεν θα συμβεί το ίδιο σε κεντροδεξιά - δεξιά.  

Σχεδόν κανένας από την ηγεσία του κόμματος της ΝΔ δεν είναι Χριστιανός. Δεν πιστεύουν στην θεία φύση του Ιησού και τον θεωρούν κατώτερο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Εξαπατούν συστηματικά και διαχρονικά τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που βρίσκονται κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και έχουν Χριστιανική πίστη. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συνωμοσία σε βάρος του ελληνικού λαού και η προδοσία της χώρας. Η Αντίσταση θα πολεμήσει την ΕΕ - ΝΤΠ και θα την νικήσει.

Για να το καταφέρει πρέπει να καταλάβει τον αντίπαλο. Για να καταλάβει τον αντίπαλο, πρέπει να αντιληφθεί τις δοξασίες τους και τον τρόπο που σκέφτονται. Πολλοί Νεοταξίτες (αλλά όχι όλοι) είναι συνεχιστές των Μανδαίων και των Εσσαίων. Δεν είναι όλοι οι συνεχιστές των Εσσαίων Νεοταξίτες. Απλά είναι ένας από τους χώρους που η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ έχει διαπιστώσει μεγάλη συγκέντρωση Νεοταξιτών. Ο εχθρός της Ελλάδας και των Ελλήνων δεν είναι οι συνεχιστές των Εσσαίων, είναι οι Νεοταξίτες. Αυτοί συνωμοτούν σε βάρος του ελληνικού λαού και προδίδουν την χώρα.

Η συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού και η διαρκής εξαπάτηση του όπως και η προδοσία της Ελλάδας είναι βαρύτατα αδικήματα που θα πληρώσουν πολύ ακριβά όλοι οι Νεοταξίτες όταν ηττηθεί η ΕΕ - ΝΤΠ. Δεν θα τιμωρηθούν όλοι οι συνεχιστές των Μανδαίων και των Εσσαίων αλλά πρέπει να προσέξουν πολύ μη παρασυρθούν και έστω και εν αγνοία τους συμμετέχουν στην συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού.

Δημήτρης

Scroll to Top