Κακό και αμαρτία

Κακό και αμαρτία

προηγούμενο Ιωαννισμός

Οι δοξασίες των συνεχιστών των Εσσαίων είναι κάπως δυσνόητες για τους κανονικούς ανθρώπους. Από αυτές πηγάζει και μια δυσνόητη συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία που τους φέρνουν πιο κοντά σε Παγανισμό ή Σατανισμό παρά σε Χριστιανισμό. Μπορεί να μην υπήρχαν αρχικά στους Εσσαίους και να ενσωματώθηκαν στην συνέχεια από τους συνεχιστές τους παγανιστικά στοιχεία στις δοξασίες και στα τελετουργικά. Επίσης υπάρχει σχετική ανομοιογένεια μεταξύ των διαφόρων σεκτών, αν και σαφώς προκύπτουν πολλά κοινά σημεία.

 Έχουν κάπως περίεργες αντιλήψεις για την ρίζα του Καλού και του Κακού, την αμαρτία, το σώμα και την ψυχή. Αποδέχονται την ύπαρξη των Δυνάμεων του Καλού ή του Φωτός και των Δυνάμεων του Κακού ή του Σκότους. Πιστεύουν σε δυαλισμό, δυϊσμό ή δυαρχία μεταξύ ψυχής ή/και πνεύματος από την μία και σώματος από την άλλη. Δυϊσμός υπάρχει επίσης μεταξύ του Καλού και του Κακού. Κατά τα πιστεύω τους, το Κακό προέρχεται από το Καλό και το Κακό συνεργάζεται και εξισορροπεί με το Καλό.

Θεωρούν πως το σώμα και ο υλικός κόσμος ανήκουν στο Σκότος ενώ η ψυχή/ή και το πνεύμα στο Φως. Παρεμπιπτόντως, στον μυστικιστικό Ιουδαϊσμό της Καμπάλα, γίνεται μεγάλη ενασχόληση με την ρίζα του Καλού και του Κακού, ίσως είναι το βασικό θέμα. Ενώ υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ Φωτός και Σκότους, παράλληλα υπάρχει και συνεργασία και επέρχεται μια ισορροπία. Το σώμα ανήκει στον κόσμο τους Σκότους και επομένως πρέπει να βυθιστεί στην αμαρτία ώστε να μπορέσει η Ψυχή να βρει το Φως, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες σέκτες.

Με αυτή όμως την άποψη, απομακρύνονται από τις μονοθεϊστικές και υπόλοιπες δημοφιλείς θρησκείες και πλησιάζουν τις παγανιστικές θρησκείες ή τον Σατανισμό. Ενώ οι μεγάλες θρησκείες καταδικάζουν την αμαρτία, οι συνεχιστές των Εσσαίων, αν όχι όλοι κάποιες σέκτες, βλέπουν την αμαρτία του σώματος ως τον δρόμο προς την Φώτιση της Ψυχής. Υπάρχουν θεωρίες μελετητών για περίεργες συμπεριφορές όπως την πόση σπέρματος. Επιπλέον είχαν μια γιορτή αντίστοιχη με το Πάσχα που ήταν πάντοτε στην εαρινή ισημερία δηλαδή στις 22 Μαρτίου.

Πριν προηγείτο η Σαρακοστή όπου όχι μόνο νήστευαν αλλά απείχαν πλήρως από το σεξ. Στο αντίστοιχο του Πάσχα, γιόρταζαν την αναγέννηση της φύσης. Έτρωγαν αρνί και μετά ακολουθούσε ερωτικό όργιο όπου εκτός που συμμετείχαν όλοι, γινόταν ανταλλαγή συντρόφων. Τα παιδιά που γεννιόντουσαν από αυτό το τελετουργικό θεωρούνταν ιερά. Είναι βέβαιο πως κάποιες από τις σέκτες των συνεχιστών των Εσσαίων είχαν τέτοια τελετουργικά. Είναι επίσης βέβαιο πως κάποιες παγανιστικές θρησκείες είχαν ερωτικά τελετουργικά.

Δεν είναι βέβαιο αν τα είχαν οι Εσσαίοι και οι Μανδαίοι αλλά είναι πιθανό. Ενδεχομένως κάποιες σέκτες συνεχιστών των Εσσαίων, να ανάμειξαν στοιχεία από αρχαία παγανιστικά τελετουργικά, με τα τελετουργικά των Εσσαίων. Είναι πολύ πιθανό έως βέβαιο πως είχαν τέτοια τελετουργικά οι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης ή Σαββατιανοί. Ενώ τυπικά ήταν Μουσουλμάνοι, κρυφά ακολουθούσαν αιρετικές Εβραϊκές δοξασίες και τελετουργικά. Οι Ντονμέδες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο κίνημα των Νεότουρκων και ίσως ήταν και ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Περίπου κάτι τέτοια πιστεύουν οι συνεχιστές των Εσσαίων. Βέβαια δεν νομίζω όλα αυτά τα βλήματα που παριστάνουν τους Νεοταξίτες, η Νεοταξική ψευτοελίτ, να έχουν μπει τόσο βαθιά σε μεταφυσικά ζητήματα. Απλά τους έχουν δώσει «μασημένη τροφή» άλλοι που τα έχουν μελετήσει καλά. Τα έχουν εκλαϊκεύσει για τα βλήματα που παριστάνουν τους προχωρημένους και φωτισμένους. Ζώα είναι και αυτοί όπως είναι ζώα και αυτοί που εξαπατούν, άλλου είδους όμως. 

Δηλαδή οι Εβραίοι στην Ελλάδα είναι δύο ειδών, αυτοί που τυπικά ή επιφανειακά εμφανίζονται ως Εβραίοι και οι άλλοι που εμφανίζονται ως Χριστιανοί αλλά κρυφά είναι Εβραίοι. Κάθε είδος έχει δύο υπό-κατηγορίες, όσους ανήκουν σε ένα από τα τρία δόγματα του Ιουδαϊσμού και τους Αιρετικούς. Μεταξύ όλων των Εβραίων όμως υπάρχει συντονισμός. Στην λίστα των Νεοταξιτών που κυκλοφορεί  δεν διευκρινίζεται αν οι Εβραίοι είναι κανονικοί ή αιρετικοί και νομίζω πως είναι παράλειψη και θα πρέπει να διορθωθεί.  

Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει ό,τι θέλει και να έχει μεταφυσικές και πνευματικές αναζητήσεις. Όμως οι παλιάνθρωποι οι Νεοταξίτες δεν αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα στους άλλους ανθρώπους και θέλουν να επιβάλλουν την πίστη τους σε όλο τον κόσμο και να είναι η μόνη θρησκεία, μια Εβραϊκή αίρεση που την πλασάρουν ως Πανθρησκεία.

Δεν ξέρω αν οι Εσσαίοι ήταν καλοί ή κακοί άνθρωποι. Μπορεί να ήταν καλοί άνθρωποι. Είμαι σίγουρος πως οι Νεοταξίτες είναι οι χειρότεροι παλιάνθρωποι που έχει βγάλει ο κόσμος, άνθρωποι του Σατανά, όχι του Θεού. Σε κάθε περίπτωση, ο σκοπός της Αντίστασης δεν είναι να εντρυφήσει στις διάφορες αιρέσεις ούτε να ασχοληθεί με μεταφυσικά ζητήματα και την προέλευση του Καλού και του Κακού. Ο σκοπός της Αντίστασης είναι να νικήσει την ΝΤΠ.

επόμενο Δεν είναι Χριστιανοί

Δημήτρης

Scroll to Top