Δεν υπάρχει ενιαία Ευρώπη

Δεν υπάρχει ενιαία Ευρώπη

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΤΠ, στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής, θα δημιουργηθούν άλλες τρεις ηπειρωτικές Ενώσεις, Ασιατική, Αμερικανική και Αφρικανική. Οι Νεοταξίτες, εκτός από πραγματικά κακοί άνθρωποι, είναι αγεωγράφητοι, ανιστόρητοι και αμόρφωτοι. Η αρχική ιδέα ήταν για Ευρωπαϊκή Ένωση και στην συνέχεια επεκτάθηκε στις άλλες τρεις, κάτω από μια Παγκόσμια Δικτατορία.

Το βλακώδες και αποτυχημένο Νεοταξικό σχέδιο στηρίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει. Η ενιαία Ευρώπη δεν υπάρχει. Τι είναι η Ευρώπη; Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι πως η Ευρώπη είναι ήπειρος. Η Ευρώπη όμως δεν είναι ήπειρος. Η Ευρώπη και η Ασία ή αλλιώς Ευρασία είναι μια ενιαία ήπειρος. Για κάποιους λόγους, από τους αρχαίους χρόνους, το δυτικό τμήμα της Ευρασίας ονομάζεται Ευρώπη και το ανατολικό Ασία.

Η Αμερική διαχωρίζεται από την την Ευρώπη και την Αφρική με τον Ατλαντικό ωκεανό και από την Ασία και την Αυστραλία με τον Ειρηνικό ωκεανό. Ο Ινδικός ωκεανός διαχωρίζει την Αφρική από την Ασία και την Αυστραλία. Ο διαχωρισμός με την Ασία, συνεχίζεται με την Ερυθρά θάλασσα. Η Μεσόγειος θάλασσα διαχωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική.

Την Ευρώπη και την Ασία δεν την διαχωρίζει κάποιος ωκεανός ή κάποια θάλασσα. Ο διαχωρισμός είναι συμβατικός. Υπάρχουν διάφορες απόψεις για το που βρίσκονται τα συμβατικά σύνορα Ευρώπης και της Ασίας. Σύμφωνα με την επικρατέστερη, είναι τα Ουράλια όρη και ο Καύκασος. Συμπληρώνονται από το Αιγαίο πέλαγος και την Κασπία θάλασσα. Επομένως η Ευρώπη δεν είναι ήπειρος. Τότε τι είναι;

Κάποιοι θα απαντήσουν πως είναι η περιοχή του πλανήτη που βασίζεται στον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Ούτε αυτό είναι σωστό γιατί σίγουρα το ίδιο ισχύει για ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Σε λιγότερο βαθμό ισχύει επίσης για χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής όπως της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και η Αυτοκρατορία που Μεγάλου Αλεξάνδρου περιλάμβαναν την Ανατολική Μεσόγειο και την Βόρειο Αφρική. Υπάρχει επιρροή του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού και εκεί.

Μικρότερη υπάρχει σε όλες τις χώρες που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Έφθασε μέχρι την Ινδία. Εξάλλου ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν είναι ενιαίος. Αν αναφερόμαστε στην εποχή της Αναγέννησης ή του Διαφωτισμού, αφορά την Δυτική Ευρώπη. Επομένως ούτε αυτός ο ορισμός της Ευρώπης είναι σωστός. Άλλοι ίσως θεωρούν πως Ευρώπη είναι η περιοχή του πλανήτη όπου ο Χριστιανισμός είναι η κύρια θρησκεία. Το ίδιο όμως ισχύει και σε όλη την Αμερικανική ήπειρο και στην Ωκεανία.

Άλλη απάντηση ίσως δοθεί πως Ευρώπη είναι το μέρος που κατοικεί η Λευκή φυλή. Όμως σίγουρα κατοικεί επίσης σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Επιπλέον Άραβες, Εβραίοι, Ιρανοί, Ινδοί ανήκουν στην Ινδο-ευρωπαϊκή φυλή. Κατά μία άλλη λανθασμένη άποψη, η Ευρώπη είναι η περιοχή από όπου προέρχεται η Λευκή φυλή. Η Λευκή φυλή προέρχεται από την περιοχή του Καυκάσου που είναι τα συμβατικά σύνορα Ευρώπης - Ασίας, για αυτό οι Λευκοί λέγονται επίσης Καυκάσιοι.

Επομένως η Ευρώπη δεν έχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό που να είναι αποκλειστικά μόνο σε αυτή. Η Ευρώπη είναι απλά το δυτικό τμήμα της Ευρασίας. Αντί να την πουν Δυτική Ευρασία και την Ασία Ανατολική Ευρασία, από τους αρχαίους χρόνους έχει καθιερωθεί το δυτικό τμήμα της ηπείρου να ονομάζεται Ευρώπη και το ανατολικό να ονομάζεται Ασία. Είναι συμβατική ήπειρος, όχι πραγματική. Στην πραγματικότητα είναι τμήμα μιας μεγάλης ηπείρου, της Ευρασίας. Είναι λιγότερο από το 20% ή το 1/5 της συνολικής έκτασης της ηπείρου.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως την Ευρώπη την συνδέει κοινή πορεία αιώνων, φυλετικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Δεν ισχύει για όλη την Ευρώπη. Η Ανατολική είχε κοινή πορεία αιώνων, χωριστά από την Δυτική. Για περισσότερο από χίλια χρόνια, υπήρχε το Βυζάντιο σε ένα τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης. Είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το κράτος των Ρως. Φυλετικά η Ανατολική Ευρώπη είναι διαφορετική από την Δυτική. Υπάρχει σχετική πολιτισμική και οικονομική ομοιογένεια εντός της Ανατολικής Ευρώπης και εντός της Δυτικής αλλά όχι μεταξύ τους.

Δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει μεταξύ τους όλες τις χώρες αυτού που ονομάζεται Ευρώπη. Αν θεωρήσουμε πως το κοινό είναι η Χριστιανική θρησκεία, τότε πρέπει να περιλάβουμε όλη την Αμερική και την Ωκεανία. Αν θεωρήσουμε πως το κοινό είναι ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός ή η λευκή φυλή, τότε πρέπει πάλι να περιλάβουμε πολύ περισσότερες περιοχές του πλανήτη από αυτό που ονομάζεται Ευρώπη. Όποιο κοινό στοιχείο και να πάρουμε, υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερη έκταση του πλανήτη από την Ευρώπη.

Αντίθετα υπάρχουν κοινά στοιχεία χωριστά στην Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη. Οι χώρες που ανήκαν στο Βυζάντιο και στο κράτος των Ρως, είχαν κοινή πορεία αιώνων. Για τις χώρες που συμμετείχαν στις Σταυροφορίες, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι κάτι που τις συνδέει. Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργήθηκε τότε αλλά αφορούσε την Δυτική Ευρώπη, όχι την Ανατολική όπου ήταν το Βυζάντιο και το κράτος των Ρως και δεν συμμετείχαν στις Σταυροφορίες.

Στην εναλλακτική πρόταση της Αντί-ΝΤΠ, αντί για τις τέσσερις τελείως ανομοιογενείς Ενώσεις, έχουν δημιουργηθεί 10 σχετικά ομοιογενή και ισοπληθή γκρουπ. Η Αντί-ΝΤΠ δεν θα δεχθεί ποτέ ενιαία Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που θα δεχθεί είναι να αναπτύξουν στενές σχέσεις τα δύο γκρουπ, της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης ώστε να είναι σχεδόν σαν ένα, χωρίς να είναι ένα.

Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γίνει παγκόσμιος πόλεμος παρά να υπάρξει ενιαία Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προβλέπει το σχέδιο της ΝΤΠ. Ας το χωνέψουν οι ανιστόρητοι, αγεωγράφητοι και αμόρφωτοι Νεοταξίτες. Δεν υπάρχει ενιαία Ευρώπη. Δεν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που να αφορά μόνο την Ευρώπη. Υπάρχει μόνο ενιαία Δυτική και ενιαία Ανατολική Ευρώπη.

Σταύρος

Scroll to Top