Δεν υπάρχουν στοιχεία

Δεν υπάρχουν στοιχεία

Στην υπόθεση Χρονοπούλου vs Γεωργούλη, όλα ξεκίνησαν από δημοσιεύματα πως θα γίνει άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή από το Ευρωκοινοβούλιο. Τα Νεοταξικά ΜΜΕ ανέφεραν ως κατηγορίες την σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Οι κατηγορίες φαίνονται στην δικογραφία. Οι δικηγόροι του Γεωργούλη, πολύ σωστά είπαν πως θα απαντήσουν αφού πάρουν την δικογραφία.

Εκεί φαίνεται γιατί κατηγορείται κανείς, για ποια αδικήματα και το σημαντικότερο τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν. Υποτίθεται πως οι δικηγόροι θα έπαιρναν σήμερα την δικογραφία. Τελικά δεν την πήραν διότι τους είπαν πως δεν έχει αρθεί η ασυλία. Αυτό κανονικά θα πάρει τρεις μήνες να γίνει αλλά μπορεί να επισπευστεί σε ένα μήνα.

Η υποτιθέμενη καταγγελία της Χρονοπούλου έγινε στις αρχές του 2020. Για τέσσερις μήνες δεν είχε δώσει το όνομα του Γεωργούλη. Το έκανε την άνοιξη του 2020. Για τρία χρόνια και κάτι, η καταγγελία δεν είχε προχωρήσει. Δεν δίνεται μια πειστική απάντηση. Δεν νομίζω η βελγική Δικαιοσύνη να είναι πιο αργή από την ελληνική. Στην Ελλάδα, ένα τέτοιο ζήτημα θα είχε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Τελικά ίσως υπάρχει απάντηση. Το συμπέρασμα βγαίνει από το γεγονός πως δεν δίνουν την δικογραφία. 

Δεν προχώρησε γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία. Αν έδιναν την δικογραφία, θα φαινόταν πως δεν υπάρχουν στοιχεία, για να στηρίξουν τις κατηγορίες. Επομένως τι έχει συμβεί; Πιθανώς έγινε μια καταγγελία από την Χρονοπούλου που όμως δεν μπορεί να στηριχτεί σε στοιχεία και για αυτό δεν προχώρησε η υπόθεση για τρία χρόνια. Δεν νομίζω οι Βέλγοι να έχουν κάποιο λόγο να κουκουλώσουν την υπόθεση και να συγκαλύψουν τον Γεωργούλη.

Για μια καταγγελία που δεν προχώρησε λόγω έλλειψης στοιχείων, προσπαθούν να δημιουργήσουν προεκλογικά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να βλάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι προσπαθούν να το δημιουργήσουν; Μια βασική αρχή των ντεντέκτιβ όταν ψάχνουν τους ενόχους είναι να δουν ποιος ωφελείται. Ποιοι ωφελούνται από αυτή την ιστορία; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ! Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει ψήφους κεντροαριστερών και η ΝΔ θα εξασφαλίσει την πρωτιά. Μπορεί να πάρει και μερικούς ψήφους κεντρώων που ίσως να πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Νεοταξικά ΜΜΕ θα συντηρούν το θέμα μέχρι τις εκλογές, χωρίς να υπάρχει δικογραφία δηλαδή χωρίς να φαίνεται αν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του Γεωργούλη. Σε κάποια Νεοταξικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε πως υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση και αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της καταγγελίας. Νομίζω εξηγήθηκε σε προηγούμενο άρθρο αλλά θα το εξηγήσω καλύτερα διότι συνδέεται με την ύπαρξη στοιχείων.

Οι ιατροδικαστές μπορεί να πιστοποιήσουν αν υπήρξε σεξουαλική επαφή. Αν έγινε με συναίνεση ή χωρίς συναίνεση δεν φαίνεται. Επίσης δεν φαίνεται με ποιον έγινε η σεξουαλική επαφή, εκτός αν υπάρχουν στοιχεία DNA, τέτοια που να το αποδεικνύουν. Αν εκτός από την σεξουαλική επαφή, υπάρχουν κάποια κτυπήματα, αυξάνουν οι πιθανότητες να είναι βιασμός αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο.

Να δώσω ένα παράδειγμα. Είναι μόνο παράδειγμα και δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση πως συνέβη έτσι. Γράφτηκε πως ο Ανδρουλάκης είχε ή έχει ερωτική σχέση με την Χρονοπούλου. Μπορεί να έκανε σεξ συναινετικά με τον Γεωργούλη, να το κατάλαβε ο Ανδρουλάκης όταν συναντήθηκαν και να την πλάκωσε αυτός στο ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φαίνεται σαν βιασμός ενώ δεν είναι. Είναι ερωτική συνεύρεση με συναίνεση και στην συνέχεια ξυλοδαρμός από διαφορετικό άτομο.

Αυτή είναι η δουλειά των δικαστών, να τα ψάχνουν λεπτομερέστατα. Βλέπουν αν κάποια πράγματα δεν στέκουν λογικά, αν υπάρχουν αντιφάσεις, αν δεν εξηγούνται κάποιες συμπεριφορές. Ρωτάνε με κάθε λεπτομέρεια. Την πλάκωσε στο ξύλο και την βίασε στα καλά καθούμενα; Κάπως πρέπει να στέκουν οι ισχυρισμοί της Χρονοπούλου.

Μπορεί να έκανε σεξ με κάποιον συνεναιτικά και μετά να την πλάκωσε στο ξύλο γιατί καυγάδισαν ή του είπε να χωρίσουν. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ο Γεωργούλης και μπορεί να μην είναι ο Γεωργούλης. Δηλαδή αν της έριξε ένα δυνατό χαστούκι, μετά το συνεναιτικό σεξ, ο ιατροδικαστής θα διαπιστώσει ερωτική συνεύρεση και κτύπημα αλλά δεν θα είναι βιασμός.

Μπορεί να το έκανε κάποιος άλλος άντρας, όχι ο Γεωργούλης. Ίσως για αυτό δεν έδωσε το όνομα του αμέσως αλλά μετά από τέσσερις μήνες. Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη. Προσπαθώ να δείξω πως τα Νεοταξικά ΜΜΕ επιχειρούν για άλλη μια φορά να παραπλανήσουν τον κόσμο πως επειδή υπάρχει ιατροδικαστική γνωμάτευση, ο Γεωργούλης είναι ένοχος για αυτά που τον καταγγέλλει η Χρονοπούλου, αν τον καταγγέλλει.

Δεν είναι καθόλου έτσι! Πρέπει να υπάρχουν επαρκή στοιχεία ή ενδείξεις για α) βιασμό β) ξυλοδαρμό και πως έγινε από τον Γεωργούλη και όχι κάποιον άλλο. Είναι η δουλειά των δικαστών αυτή. Αν κάτι υπήρχε, θα είχε προχωρήσει η υπόθεση εδώ και τρία χρόνια. Για να μην προχωρήσει δεν υπάρχουν στοιχεία. Μπορεί να υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση αλλά δεν αρκεί για κατηγορίες εναντίον του Γεωργούλη.

Το συμπέρασμα είναι πως για άλλη μια φορά, το Νεοταξικό σύστημα, προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις, εξαπατώντας την κοινή γνώμη. Η σωστή, πρέπουσα αντιμετώπιση έχει εξηγηθεί. Αφού προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν, για να ωφεληθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα μόνα κόμματα που ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. Θα πρότεινα να μην ψηφίσετε ούτε ΣΥΡΙΖΑ αλλά μικρά κόμματα.

Ανδρέας

Scroll to Top