Η βλακεία του κυρ Παντελή

Η βλακεία του κυρ-Παντελή

Ο κυρ Παντελής είναι ένα στενόμυαλο ανθρωπάκι που δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του. Οι κυρ Παντελήδες είναι οι στηλοβάτες του συστήματος. Τα βάζουν με το ανθρωπάκι τον κυρ-Παντελή και δεν τα βάζουν με το φαύλο σύστημα που κατέστρεψε την χώρα. Το τραγούδι βγήκε το 1975. Σήμερα ο κυρ Παντελής θα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά και θα είχε αυτοκτονήσει.

Αφού είναι έντιμος, θα ψήφιζε κάνοντας το καθήκον του. Πιθανότατα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως να έχει ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ. Τον κορόιδευε το φαύλο σύστημα, πουλώντας του φούμαρα, πατριωτισμό και θρησκεία όπως οι conquistadores κορόιδευαν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια.

Δεν είχε καταλάβει ο δόλιος ότι οι πολιτικές Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ τον οδηγούσαν βήμα βήμα στην καταστροφή του. Ο κυρ Παντελής έχει μια στενόμυαλη αντίληψη των πραγμάτων. Πέρα από το μαγαζί και την οικογένεια δεν βλέπει τίποτα άλλο.

Παρομοίως όμως στενομυαλιά δείχνουν και στην αριστερά. Όλα τα προβλήματα τα ανάγουν στο καπιταλιστικό σύστημα. Η στενομυαλιά και η βλακεία του κυρ Παντελή δεν έχει να κάνει με το καπιταλιστικό σύστημα. Το πρόβλημα είναι η στενομυαλιά και η βλακεία. Εκμετάλλευση, εξαπάτηση και καταπίεση υπάρχουν σε όλα τα πολιτικοοικονομικά συστήματα.

Ο κυρ-Παντελής σταυροκοπιέται τις Κυριακές στην εκκλησιά. Ας υποθέσουμε ότι γνήσιος πιστός και όχι δήθεν. Μετά πάει και ψηφίζει Νέα Δημοκρατία που είναι το κόμμα με τους περισσότερους γκέι. Η εκκλησία ξεκάθαρα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Δεν έχει αντιληφθεί ο ηλίθιος ότι η ΝΔ είναι Gay Party;

Του πουλάνε παραμύθι του κυρ Παντελή για δήθεν πατριωτισμό. Δεν έχει αντιληφθεί ο αρχιβλάκας ότι οι περισσότεροι ήταν συνεργάτες των Γερμανών; Άλλο το τι εικόνα παρουσιάζουν προς τα έξω και άλλο το τι πραγματικά είναι.

Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ. Ο Καραμανλής σχετικά πρόσφατε περηφανεύτηκε ότι η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ. Από το 1940 αγωνίζεται αυτό το σινάφι ( Καραμανλήδες, Σημίτηδες, Ράλληδες, Μερκούρηδες κλπ) να υποδουλώσει την χώρα στην Γερμανία. Η ΕΕ, η ευρωζώνη και οι πολιτικές τους κατέστρεψαν τους κυρ Παντελήδες με τα μαγαζιά και πολλές μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Μια γνωστή μου όμορφη, έξυπνη και μορφωμένη κοπέλα μου είχε πει πρόσφατα:

«Εγώ δεν ασχολούμαι με όλα αυτά τα πολιτικά. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω μια καλή δουλειά, μια καλή σχέση και να περνάμε καλά με τον φίλο μου. Μετά από λίγα χρόνια θέλω να κάνω οικογένεια».

Είναι σχετική με την νοοτροπία του κυρ-Παντελή. Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι πόσο μεγάλη εξάρτηση έχουν αυτά που θέλει από τα πολιτικά. Πόσο πολύ εξαρτάται από τα πολιτικά αν θα έχει μια καλή δουλειά, αν θα έχει ο φίλος της μια καλή δουλειά και αν θα περνούν καλά. Παρομοίως εξαρτάται από τα πολιτικά αν θα πεινάσει η οικογένεια που θα κάνει σε λίγα χρόνια ή αν θα περνάνε καλά.

Αν δεν είναι του συστήματος, δεν θα μπορέσει να έχει μια δουλειά αντάξια των ικανοτήτων της όπως δεν θα έχει και ο φίλος της. Τα σάπιο σύστημα κατέστρεψε αποδεδειγμένα την χώρα για ίδιον όφελος.

Δικαιολογημένα οι απολιτίκ που είναι περισσότερο νέοι, έχουν γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Συνειδητοποίησαν ότι το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Έκαναν το πρώτο βήμα αλλά δεν αρκεί.

Με το να τους γυρίσουν την πλάτη δεν πρόκειται να φύγουν. Πρέπει να τους διώξουν με τις κλωτσιές για να φύγουν. Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω, αυτοί που είναι κάτω να ανέβουν πάνω και αυτοί που είναι πάνω να βρεθούν κάτω.

Diabagon

Scroll to Top