Τα μυστήρια των Χιτλερικών

Τα μυστήρια των Χιτλερικών

Ο πατέρας του Χίτλερ ήταν νόθο παιδί του 19χρονου γιου μιας Εβραϊκής οικογένειας και της υπηρέτριας τους. Ο Αδόλφος, στα νιάτα του ήταν ένας πάμφτωχος μποέμ ζωγράφος που για αρκετά διαστήματα δεν είχε σπίτι και έμενε σε ξενώνες αστέγων. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν στις διαβιβάσεις. Πήρε μετάλλια μετά από σύσταση των ανώτερων του Εβραίων αξιωματικών, κάτι σπάνιο για κάποιον που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή. Έτσι χαρακτηρίστηκε ήρωας πολέμου.

Ήταν μπάι. Για πολλά χρόνια έδειχνε προτίμηση στους άντρες εραστές. Οι Ναζί αρχικά ήταν πολύ ανεκτικοί στους ομοφυλόφιλους. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας του κόμματος (Sturmabteilung SA), Ernst Roehm ήταν γνωστός ομοφυλόφιλος. Ανώτεροι Ναζί δήλωναν ανοχή προς τους ομοφυλόφιλους. Στο Ναζιστικό κόμμα γινόταν «της Νέας Δημοκρατίας».

Γύρω στα μέσα του ’30 οι εφημερίδες άρχιζαν να τους «κράζουν» και τα άλλα κόμματα να τους επιτίθενται για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Έτσι άρχισαν σιγά σιγά να το γυρίζουν. Από εκεί και πέρα ο Χίτλερ απέφευγε σχέσεις με άντρες και πήγαινε μόνο με γυναίκες. Δηλαδή είχε μια μεγάλη περίοδο ομοφυλοφιλίας και μια άλλη μεγάλη περίοδο ετεροφυλοφιλίας.

Ο θείος της Μελίνας  Μερκούρη που ήταν σαν πατέρας της, τοποθετήθηκε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί Κατοχής. Ο στενός του φίλος, πατέρας του Σημίτη, ήταν ΓΓ Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η Μελίνα παντρεύτηκε τον πλούσιο κτηματία Πάνο Χαροκόπο με κουμπάρο τον Γιάννη Λαδά. Στην κατοχή, είχε παράλληλη ερωτική σχέση με τον μαυραγορίτη και συνεργάτη των Γερμανών Φειδία Γιαδικιάρογλου. Έκανε πολύ στενή παρέα με Γερμανούς αξιωματικούς και κάποιες σχέσεις εκτός από κοινωνικές ήταν και ερωτικές. Είχε καταδώσει αντιστασιακούς.

Μετά την Κατοχή πήγε στην Γαλλία και μπήκε στον κύκλο του Ζαν Κοκτώ που ήταν ομοφυλόφιλος και υποστηρικτής των Ναζί. Παντρεύτηκε τον Αμερικανοεβραίο κομμουνιστή Ζυλ Ντασέν που είχε φύγει από τις ΗΠΑ λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του και ζούσε στην Γαλλία. Ο Φρανσουά Μιτεράν στα νιάτα του ήταν μέλος φασιστικών οργανώσεων και είχε πάρει μέρος στην κυβέρνηση του Βισύ που ήταν φιλοναζιστική. Μαζί με τον Χέλμουτ Κολ, θεωρούνται από τους πρωτεργάτες της ΕΕ. Ένα άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο στην ΕΕ ήταν ο σταλινικός Ρώσος Αλεξάντρ Κοζέβ.

Ο Καραμανλής γεννήθηκε το 1907 στο Κιουπκόι των Σερρών που ήταν τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923, σε ηλικία 16 ετών, ήρθε στην Αθήνα για να τελειώσει το Λύκειο και να δώσει εξετάσεις στην Νομική. Ήταν ψηλός, με κορμοστασιά, όμορφος και αρρενωπός. Οι γκέι της εποχής είχαν ξετρελαθεί μαζί του. Αυτός δεν ενδιαφερόταν για τους φτωχούς και άσημους ομοφυλόφιλους σαν τον εαυτό του. Η προτίμηση του ήταν οι ομοφυλόφιλοι της καλής κοινωνίας γιατί είχε φιλοδοξίες στην ζωή του. Μέσα από τα κρεβάτια μπήκε στα σαλόνια της καλής κοινωνίας.

Οι περισσότεροι γκέι εραστές και γνωστοί ανήκαν στην συντηρητική παράταξη. Μέσα από τα σαλόνια μπήκε και σε άλλους κύκλους. Μπορεί να είχε από πριν το μικρόβιο της πολιτικής ή να του μπήκε η ιδέα όταν συναναστρεφόταν με πολιτικούς ή γόνους πολιτικών οικογενειών στα σαλόνια και στα κρεβάτια της καλής κοινωνίας. Η Αθήνα δεν ήταν κατάλληλο μέρος να πολιτευτεί. Όταν τέλειωσε την Νομική και την εξάμηνη στρατιωτική θητεία, μετακόμισε στις Σέρρες για να προετοιμάσει την εκλογή του. Παράλληλα διατηρούσε τις επαφές του και είχε την στήριξη των ομοφυλόφιλων που είχε γνωρίσει στα σαλόνια και στα κρεβάτια της καλής κοινωνίας.

Στην περίοδο της Κατοχής ήταν μέλος της ομάδας «Σοσιαλιστική Ένωση» που πιθανότατα αναφερόταν στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ένωση υπό τον Χίτλερ. Η πλήρης ονομασία του κόμματος των Ναζί είναι Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών. Ο ναζισμός είναι ένας τύπος σοσιαλισμού. Ο Γαρουφαλιάς ήταν επίσης στην ομάδα. Πέρασε από τους Φιλελεύθερους και την Ένωση Κέντρου και στην μεταπολίτευση δημιούργησε ένα εθνικιστικό κόμμα.

Πατέρας του εθνικισμού είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσώ, πρώιμος σοσιαλιστής. Από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ΕΕ ήταν ο Σαιντ Σιμόν και ο Βίκτωρ Ουγκό και οι δύο σοσιαλιστές. Όλοι σχεδόν όσοι αναφέρθηκαν δραστηριοποιούνταν σε εσωτερικούς κύκλους όπου οι σοσιαλιστικές ιδέες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν δημοφιλείς και η στάση στην ομοφυλοφιλία ανεκτική ή θετική. Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προαχθεί σε Παγκόσμια Ένωση.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Δυτική Γερμανία έγινε αμερικανικό προτεκτοράτο. Οι Αμερικάνοι αφομοίωσαν το σύστημα των Ναζί. Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός είναι πολύ ισχυρός στις ΗΠΑ. Οι Εβραίοι σε γενικές γραμμές έχουν κοσμοπολίτικη νοοτροπία και είναι υπέρ της Παγκόσμιας Ένωσης.

Scroll to Top